Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 6. marraskuuta 2021

Nyhjää tyhjästä, ruoka

 Eilen kun isäntä oli vielä kaupungissa, katsoin itselleni ateriaa jääkaapista. Isännälle oli valmiina tulisempi kiusaus, mutta itse en uskaltanut sitä syödä, koska edellisellä kerralla vatsa ei tykännyt siitä. (Se oli seurakunnan ruuan jakelusta saatua).

Mitäs sitä itselleni laittaisin ruuaksi.. muistin, että jääkaapissa oli perunasalaattia isoista perunaviipaleista...sekin saatua, siitä se ajatus lähti. Siinä oli paljon sipulia, joka ei myöskään mun vatsalle sovi. Niinpä nypin sieltä pois kaikki löytämäni sipulit, lisäsin jääkaapista kaksi jäänyttä keitettyä perunaa viipaleina joukkoon, sekä loput isosta paprikasta suikaleina. Ja sitten vaan pannulle lämpiämään ja ruskistumaan.


 


Oli parempaa kuin olisin uskonutkaan, huomattavast parempaa kuin kylmänä salaattina. Kannattaa kokeilla eri  juttuja :)


6 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan kannattaa! Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä.
  Itse tein eilen keiton, johon pystyi upottamaan kaikenlaista avattuja purkkeja, kuten papuja, niitä ei uskalla montaa päivää säilyttää. Tuli aivan älyttömän hyvää. Melko tulista (kun sekaan meni yksi tacokastikekin), mutta sitten oli myös edellisenä päivänä avattu purkki ranskankermaa ja siitä maku pyöristyi. Pitäisi melkein kirjoittaa resepti talteen silloin, kun onnistuu tekemään jotain todella maukasta. Tän keiton pohjana toimi Pirkka Vihreä voimakeitto, olen siihen aivan koukussa, mutta lisäilen siihen aina jotain muutakin kaapista, juureksia jne.

  VastaaPoista
 2. Se on kia kun voi muokata ruokia :)

  VastaaPoista
 3. Niin minäkin teen usein perunoita pannulla, ihan raakaakin perunaa suikaleina pannuun, haudutus pienellä virralla ja sitten mitä haluaa lisätä. Paljon parempaa tulee, kuin perunasta keitettynä.

  VastaaPoista
 4. Minäkin paistan keitettyjä perunoita panulla ja lisään
  perunoiden joukkoon mitä kaapista löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruna on perusruokaa..ainakin ennen vanhaan ollut :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)