Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 12. joulukuuta 2020

Sumuista

 On ollut pikkuisen lunta maassa, mutta nyt näyttää niin kostealta, sumuiselta, ettei taida se vähäkään maassa pysyä. Joulunalus aikaa tässä kuitenkin vietetään.


Joulu hepo on päässyt paria pakettia viemään :)




Ja lisää punaista, aiemmin tekemäni joulutyynyt.



Tänään tein taas  ruokaa puuhellalla, kun kaupasta tultiin, niin keittiössä oli vain 14 astetta.Puuhella antaa samalla hyvin lämpöä. (Meillä ei ole vielä öljylämmitys päällä. Säästetään missä voidaan). Villatakit, ja torkkupeitot hartioilla, tv:tä katsellessa on myös hyvä apu. Tietysti sitten jos/kun tulee oikeat pakkaset laitetaan öljy päälle. Nyt on +4 astetta ulkona.


Eilen saatiin loppu puukuormasta laitettua liiteriin, kahteen pekkaan meni joutuisasti. Minä olin liiterin puolella ja isäntä ojenteli puita peräkärrystä.


Mulla on monena päivänä särkenyt päätä ja niska on kipeä, tänä aamuna sitten vihdoin hierotin niskaa hierontalaitteella. Taidan silti vielä ottaa särkylääkkeen. Ja kahvia lähden nyt keittämään,en kuitenkaan puuhellalla vaan ihan keittimellä. Viikonloppuja!

10 kommenttia:

  1. Toivottavasti päänsärky hellittää! Mullakin särki päätä yhden päivän, kun edellisenä iltana otin Melatoniinin, jotta saisin nukkua edes jonakin yönä. No sitten piti olttaa 2 särkylääkettä sinä päivänä.
    Eli joko valvot yöllä tai kärsit päänsärystä. En tiedä kumpi ois parempi.
    Täällä on myös hieman satanut lunta, joten alkaa olla liukasta.
    Tänään on ollut muuten hyvin harmaa päivä!
    Ois myös etsittävä jotain joulukoristeita tai -tyynynpäällisiä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei kuitenkaan koko ajan ole särkenyt pää, voi johtua näistä vanhoista silmälaseistakin..en tiedä..uusia en ole vielä saanut,ovat tekeillä. Tosin niska on ollut myös kipeä.

      Poista
  2. Viikonloppuja sinnekin! Täälläkin juuri keitin kahvit, joten kippis vain ;-)
    Voisiko päänsärky johtua viileydestä? Minulla menee helposti talvisaikaan niska jumiin, kun sitä jotenkin jännittää hartioita hieman viluisena, ja siitä seuraa päänsärky. Pidän isoa villaista hartiahuivia, mutta jotenkin vaistomaisesti sitä vetää hartioita ylöspäin kun on viileää. Vaikka muuten viileänpuoleinen sisäilma on ihan hyvä vain, voivat kasvit paremmin, ei ole niin kuiva hengitysilma, ja unikin on sikeämpää, jos on viileää tai ei ainakaan liian kuuma. Tosin ei saa liian kylmäkään olla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa sekin olla mahdollista. Mulla on nyt lämpökerraston paita, ohuempi villatakki ja villainen bonsho :)

      Poista
  3. Kunnioitan teitä, jotka pystytte elämään aikamoisissa viileyksissä. Varmasti se on terveellinen vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä välillä tuntuu liiankin viileältä, mutta sitten laitetaan hetkeksi lämpöpuhallin päälle. Ja jossain välissä täytyy laittaa myös öljylämmitys päälle.

      Poista
  4. +14 astetta on aika koleaa. Meiltä hajosi lattialämmitystermostaatti, jonka vuoksi pari laattalattiallista tilaa oli viikon ajan nippa nappa +14 asteessa. Villasukista huolimatta varpaat oli jäässä, mutta eilen Ukkokulta sai uuden termostaatin asennettua ja vähitellen lämpö on taas noussut.
    Toivottavasti päänsärkysi helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin :) Puuhella lämmittää kyllä äkkiä pienen keittiön.

      Poista
  5. Ihania joulukoristeita! Onneksi teillä on puuhella, se lämmittää mukavasti. Täällä on ihan juuri ja juuri valkoista maassa, ja pakkastakin oli tänään jopa -5 astetta. Saisi tulla jo pysyvä lumi, mutta en tiedä onko lumisateita tulossa. Ja tuleeko ehkä taas lauha talvi, niin kuin on ennustettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, että juuri ja juuri on toisin paikoin pikkuisen lunta/kuuraa, tosi vähän. Pakkastakaan ei nyt ole. Meillä on puuhella tosiaan, sekä kakluuni olkkarissa sekä yläkerrassa.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)