Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Kaikenlaista


 Tuo kuva on vanha meidän keittiöstä, mutta tuli mieleen, kun kahvilassa oli katajan oksia maljakossa muutaman koristeen kanssa, oli niin ihanan kirkkaan vihreitä oksia.

 

Kyllä on saanut nyt taas ravata kaupungissakin. Eilen nimittäin piti käydä allekirjoittamassa kuntouttavan uusi sopimus. Se on tehty toukokuulle asti, mutta kuulemma loppuu automaattisesti kun eläke on myönnetty. 

No, kävimpä sitten pitkästä aikaa kirppiksellä samalla reissulla. Jotenkin ahdistavaa oli kyllä maskin kanssa siellä olla, ehkä siellä oli liian kuuma tai jotain, ja alussa oli silmälasit ihan huurussa... enkä edes löytänyt itselleni mitään. Olisin toivonut löytäväni sellaisen punaisen sähkökynttelikön, jollainen mulla on joskus ollut, mikä on monien ikkunalla. Siellä oli yksi, mutta oli niin kallis. No, ostin sentään isännälle adidaksen lenkkarit, kun kolmella eurolla sain. Ja  sattuivat olemaan ihan sopivat.

Mulla on ollut taas kurkku kipeä, samalla tavalla kuin ennenkin, niin en siitä sen enempää ole huolissani ollut, muuten vaan kurjaa, kun kurkku on niin karhea. Lie taas tullut,jos olen viileässä makuuhuoneessa kuorsannut :( Muuten meillä on kaksi peittoa päällä, niin ei ole kylmä.

Tänään käytiin jakamassa vähän lehtiä (postilaatikkoon), joita oli vielä autoon jäänyt. Samalla käytiin jätepisteellä, kahvilla ja kaupassa. Ulkona tihuutti vettä, ja edelleen on tihkusadetta. Ja niin äärimmäisen harmaata oli kun naapurikylään ajettiin, oikein masentavan synkkää. Mutta kyllä se kuitenkin piristi. Ja lisää piristi, kun tytö(i)ltä oli tullut viesti, että jos kuitenkin tavattais vaikka ulkona lenkin merkeissä, kun ei nyt yhteistä joulua vietetä. Katsomme, jos olemme kunnossa :)

Tällaista tänään.

16 kommenttia:

  1. Katajat ovat kauniita.
    joskus punaisesta kartongista tein pikkusydämmiä,punaisella langalla oksaan kiinni,Ovat nättejä 🧡💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein olen jouluksi ottanut katajia äidin vanhaan savikannuun, nyt en ole vielä..

      Poista
  2. Onpa kaunis tuo kataja, piristävä, ihan kuin odottaisit jo kevättä,kun on maljakossa vihreää, ja odotat eläkkeelle pääsyä, olen iloinen puolestasi kun saat alkaa nauttia eläkkeestä, itsellä putosi paino ja sressi hartioilta, ja tuli ihmeellisen hyvä olo, 3v.sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuva on vanha, mutta ehkä haen vielä jouluksi katajan oksia äidin vanhaan savikannuun. Toivossa eletään eläkkeen suhteen :)

      Poista
  3. Toivottavasti pääsette tyttöjen kanssa tapaamaan! Kyllä nyt on kaikenlaisia erilaisia joulujärjestelyjä, kun ei voi isommalla tai välttämättä pienelläkään porukalla tavata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Ajattelin että voisimme kävellä siellä päin, missä joskus on asuttu, voisi vaikka samalla nähdä tuttuja paikkoja...

      Poista
  4. Näyttääpä kivalta tuo kataja:) Matkin sinua vähän tänään, kun laitoin eilisaamuisen katajakuvan blogiini. Hyviä vointeja sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katajat on ihanan, vihreitä, paitsi meidän pihassa olevat on melkein kuolleet, mutta kauempaa löytyy kyllä.

      Poista
  5. Olisi mukava saada oksia, katajan- tai kuusenoksia vihertämään ja koristeltavaksi jouluksi. Vaan mistäpä niitä täällä saa. En kyllä ostakaan oksia, kun ei kuusikaan mahdu.
    Joko olet hakenut eläkettä. Mulla meni kaksi kuukautta, ennenkuin saivat laskettua eläkkeen määrän, veroprosentit yms tulihan ne eläkkeet sitten takautuvasti. Oli aikamoinen "paperisota", kun piti lähettää, monenlaista todistusta (palkoista yms vuosien takaa). Voi olla mulla siksi, kun pääsin ennen virallista eläkeikää. Vuosi sitten oli vielä epävarmuuden aikaa, onneksi Se on ohi.
    Hyvää joulun odotusta, vaikka onkin harmaita ja pimeitä päiviä vielä vähän aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä hakenut, mutta tammikuussa ajattelin Kelaan mennä.Hyvää joulun odotusta sinullekin!

      Poista
  6. Mulla tulee kurkku aina vähän kipeäksi maskin käytöstä.
    Rauhallista joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa tietysti maskistakin johtua.. Samoin sinulle!

      Poista
  7. Ihana tuo kataja kuva. Minulla on myös maskin käyttö
    hankalaa kun lasit huurtuu ja välillä se on muutenkin ahdistavaa maskin käyttö. On ollut harmaita päiviä,on pimeää aikaa. Mukavaa joulun odotusta sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä pimeää, kun ei ole luntakaan. Jouluvaloja on nyt meillä tavallista enemmän kun on niin pimeää.

      Poista
  8. Kaunis on tuo katajakuva. Maski on kyllä rasittava, mutta onhan sitä vaan pidettävä. Itse astmaatikkona kestän paremmin kangasmaskeja kuin kertakäyttömaskeja. Toivottavasti saatte tavata lapsianne vaikka ulkona. Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden tyttären kanssa pitäisi olla tapaaminen lenkin parissa sunnuntaina, toivottavasti se onnistuu.Samoin hyvää joulun alus aikaa!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)