Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Vähän valkoista





Vähän lunta oli tullut lisää yöllä.















Ei sitä kyllä paljon ole, pysyisi nyt joulun ajan, toisi tunnelmaa.















Kynttilöitä olen laittanut lisää ja kaivanut esiin viimevuotisen jouluisen tikkuaskin, jossa tontut nukkuvat :) Itse tehty tietty.





















Kirppislankojen mukana on tullut mohairlankaa, josta en koskaan keksi mitään tekemistä, niinpä muutamien tv:n katselu tuokioiden aikana neuloin siitä kaulaliinan.














Yhtenä iltana kun mies oli kotona (ettei ollut Vivamossa) tuli "Matka maan keskipisteeseen"-leffa telkkarista, pitihän se katsoa, vaikka olen nähnyt ennenkin.
Jules Vernen "Matka maan keskipisteeseen" oli yksi lempikirjoistani nuorena. Taisin antaa sen joskus vanhimmalle pojalleni.
Tänään on miehellä viimeinen koitos Vivamossa, ja huomennahan onkin jo muuta ohjelmaa lähes koko päivälle. Ehkä ehtisin vielä kirppiksellekin jos hyvin käy :) Ja jotain pikku lahjaakin pitäisi vielä katsoa. Tuskinpa enää huomisen jälkeen tulee itsellä kaupungissa käytyä ennen joulua.








Vatsa on taas vaivannut pari päivää kovasti, ja sain uuden lääkekuurin kun sitä pyysin, puhelinmääräyksenä, kun vaan pääsen apteekista hakemaan. Samalla sain reseptillä toista "luontaistuotetta" vatsan toimintaa tasoittamaan...se kun on reseptillä halvempaa. Nuo oli hyvät asiat. Lisäksi ilmeisesti kohta saan taas rahaakin, se kun on ollut "kortilla" sen sairasloman jälkeen, mitä ne eivät hyväksyneet Kelassa. Onneksi vihdoin ymmärsin netissä kysyä Kelasta koska sitä saan, ja sainkin tehdä hakemuksen saman tien. Minä tyhmä luulin, että ne ilmoittaa/laittaa mulle paperit koska saa hakea sitä. Toivottavasti siihen ei enää mitään häikkää tule. Johan tässä pari kuukautta menikin ilman rahaa, juuri pysyin "kuosissa" veronpalautuksen, koiranhoito-korvauksen ja tytön antaman lainan turvin. Jopa laskut tuli maksettua ja asuntolainan lyhennys joka meneekin suoraan tililtä. Että ei tässä mitään hätää ole. Ja mies on tietysti maksanut oman osansa laskuista. Ihmeesti se Herra vaan auttoi taas tästäkin koettemuksesta läpi.
















Vielä kun saan nähdä, että se työmarkkina-tuki tulee tosiaan mulle, niin voin huokaista helpotuksesta. Siihen sairasloman hylkäykseen, josta valitin, ei ole tullut vielä mitään vastausta. Mutta joulua kohti mennään, eikä ajatella ikäviä :)






11 kommenttia:

  1. Hyvä kun asiat alkavat järjestyä. Oikein hyvä juttu! Toivottavasti vatsavaivatkin siitä helpottuvat kun stressikin vähenee. Ja saat uusia lääkkeitä.
    Joulua kohti mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, vaikka vastoinkäymistä taas tulikin, liian aikaisin iloitsin...

      Poista
  2. Ihana kun tuota lunta sataa, on niin kaunista ja valoisaakin heti! Toivotaan kovasti että lumi maassa pysyy niin saadaan valkea joulu:) Toivotaan niin kovasti että vatsavaivat lakkaisia kokonaan! Hienoa että noita hyviä asioita on. Kaunista ja rauhaisaa joulun odottelua sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa tuolle vatsalle löytyisi rauha jostakin. Ja itsellekin, kun pulmalliseksi taas meni tilanne. Hyvää joulun alus aikaa!

      Poista
  3. Turhaanpa taas iloitsin liian aikaisin, eihän se nyt tietenkään mene läpi noin vaan, lisäselvityksiä taas pyydetään, ei ole ihme jos ihmiseltä menee elämänhalut tämän byrokratian kanssa, ensin ei hyväksytä sairaslomaa, sitten jo sen yhden kuukauden rahat menetti, niin nyt ei meinata taas antaakkaan rahaa, vaika työvoimatoimistossa sanottiin , että työmarkkinatuen pitäis jatkua normaalisti, kun on ilmoittautunut sinne...vaan ei... ei ole ihme jos ihmiset tulee hulluiksi... piti vähän purkaa taas mieltä kun yksin täällä kotona olen. Varaventtiili...

    VastaaPoista
  4. Onpa kiva kun olette saaneet lunta. On kiva kun jouluna on lunta. Luin tuon ylläolevan kommenttisi, eli harmi kun asiat eivät vieläkään suju ongelmitta. Toivotaan, että saat niihin selvyyttä. - Ihanaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on ihan mukava tunnelman luoja jouluna! Harmi on nuo Kela-touhut, menen huomenna paikan päälle ja katsotaan tuleeko jotain selvyyttä asiaan. Mukavaa joulun alus aikaa sinulle Anneli!

      Poista
    2. Herra, kiitos että autat nyt ja annat ihanan joulun omillesi! Kiitos, että kosketat vatsaa parantavalla kädelläsi, aamen!

      Poista
    3. Kiitos Sanni rukouksesta <3

      Poista
  5. Lumi tekee luonnon kauniiksi, söpöt pikku tontut.Paranemisia sinulle !

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)