Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 8. joulukuuta 2018

Mitä joulu merkitsee?









Onko se vain lahjojen odotusta, kodin koristelua ja hössötystä? Vai onko se Jeesuksen syntymäjuhlaa, rakkaiden tapaamista ja kaikesta hyvästä ja kauniista nauttimista? Ja tietysti työssä käyvillä vapaapäivistä nauttimista. Itse kullekin joulu voi merkitä eri asioita.






Tämä tuli mieleen kun aamulla kotona avasin joulukalenterin luukun, ja siinä alla oli tämä lehdestä leikkaamani kuva, jonka olin teipannut siihen.






















Lapsen suusta kuulee totuuden, sanottiin ennen vanhaan :)







Muuten on taas alkanut uusi päivä täällä koiratalolla. Tai itse asiassa olin siis yötä kotona, ja yhdeksän maissa mies haki minut tänne. Onneksi edellisen yön univelka painoi ja sain hyvin nukuttua 7:ään asti. Ulkona oli eilen satanut lunta vähän lisää ja se raikasti maailmaa, kun Elmon aamulla käytin ulkona. Ja kisutkin jäivät taas molemmat sisään, hyvä niin. Yläkertaan jäivät nukkumaan.





Pari päivää vielä tätä reissaamista, sitten taas omaan pieneen kotiin "rauhoittumaan". Täälläkin on mennyt ihan hyvin koirien kanssa, ne ovat suuresta koostaan huolimatta tosi kilttejä ja mukavia :) Ja kun olivat jo ennestään tuttuja. Ja kotonakin mukava naapuri käyttää Elmon pissalenkillä päivällä.
Ja toisaalta täällä olen unohtanut suurimman osan mieltä painavista asioista, kun on poissa "normaalielämästä"...vähän kuin olisi lomalla :)

15 kommenttia:

  1. Joulu on itselleni juurikin lomaa työstä, lepoa ja rauhaa. Herkkuja joita syödään lähinnä jouluna! Paketteja ei enää ostella kun lapsetkin jo aikuisia. Tosin laitan rahalahjat kaikille tyttärille, niin voivat törsätä johonkin kivaan alennusmyyntiaikana! Lapsena jouluna sai leluja, joita ei oikeastaan muutoin saanutkaan. Lisäksi sukset, potkurit ja luistimet uusittiin siihen aikaan, jos tarve vaati. Rakastan joulukuusta, joulukukkia ja kynttilöitä. Koti on jouluna aivan erilainen kun tavallisesti, tunnelma on aivan omansa. Joululiinat, verhot, jouluvalot ja tonttu-ukot! Väriä elämään vuoden synkimpänä aikana. Olen yhden joulun viettänyt yksin. Ei sekään huono joulu ollut, ehkä yksi parhaimmista oikeastaan! Ei olla uskovaisia, joten se puoli joulusta ei kuulu meidän jouluun. Telkkarista katsotaan perinteisesti "Samu Sirkan joulutervedys" ja "Joulurauhan julistus". Joulu ei ole koskaan hössötystä, päinvastoin se on kaikkea sitä, mikä elämässä on hyvää ja parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljonhan joulu muuttuu lasten iän ja perhetilanteen mukaan jokaisella. Kodin koristeleminen on asia joka tuo joulutunnelmaa ja jos vielä maa olis valkoinen jouluna, sekin olisi osaltaan lisäämässä joulutunnelmaa :)

      Poista
  2. Minulle joulu merkitsee yksnäistä vuoden raskainta aikaa. En hössötä mitään koska se on täysin turhaa en anna en saa lahjoja. En laita jouluksi mitään se menee kuten muutkin päivät pelon seassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin tosi surulliseksi luettuasi kommenttisi.
      Niin joulussa on todellakin myös tuo "surullinen,ja ikävien muistojen puoli.
      En tunne enkä tiedä taustaasi,mutta tuntuu että tahtoisin jollain tavalla olla sinulle avuksi,Minulle voit kirjoittaa sähköpostiini,(klikkaat tuota Liisa NIIN SIELTÄ LÖYTYY SÄHKÖPOSTI)täysin luottamuksella!!
      Niin paljon samoja kokemuksia on minullakin......
      Kirjoittaminen auttaa aina,vertaistuki on tärkeä!!!
      Löydettäiskö yhdessä edes hitunen joulumieltä sinulle...
      mutta kunnioitan päätöstäsi,jos et halua kirjoittaa.
      Mutta SYDÄMMENI POHJASTA TOIVON SINULLE "Rauhaisaa ja Hyvää joulumieltä!

      Poista
    2. Väritäti, tiedän tilanteesi...mutta toivon, että teilläkin voisi olla mahdollisimman hyvä joulu kuitenkin <3

      Poista
  3. jouluisia ajatuksia:
    ei sitä nuoruuden huumassa ajateltu,joulun sanomaa,vaikkakin uskoni onkulkenut aina hyvin liki-minua!!
    Joulu on ilon juhla.Jouluna koti laitetan juhla kuntoon!
    verhot.liinat.matot,koristeet,kuusi,erillaisia valoja,ennen oli enempi kynttilöitä,Joululeipomiset:nyt jäävät hyvin minimaalisiin.torttuja paistan ,pipareita tekis mieli tehä tuoksun vuoksi:)jää nähtäväksi? Erilaista ruokaa kuin tavallisina arkena,pöydän kattaus ,jouluastiat:)Laatikot,lanttu ja porkkana laatikot teen itse vain yksi kummpaakin,(ettei tarvi juhannuksena loppuja syödä ,pakkasesta:)),Täytekakku on meidän kahvipöydän -kunkku JOULUNA!!etosin osaa tehdä niin hyvää ,kun ÄITINI,,joka loihti !aina tyhjästä meille ihanan joulun!!!Opetti perinteet,Kiitos ÄITI niistä opeista!!!
    Lahjat on unohdettu,niitä ei tarviostlla kun ei ole rahaa:)Oma tekemiä juttuja ,annan pojalle ja miniällekkin...
    esim:)fairy-konetiskinappeja ostin tarjouksesta kaksi pussia,ja servetitkahvi-ruoka.heidän keittiö väreihin.Minä laittoi viestin heti kun sai pussin:) Kiittäen!"Taas tuli tarpeeseen":))Tälläisiä pieniä "muistiaisia pitkin vuotta,roskakuorma vietiin kaatsikalle,viesti kuorma viety Hyvää joulua!silloin oli syksy.
    Eli ihan tavalliista muistamisista pienistä tärkeistä,ja sydämmestä annettu!
    ja oikiastaan yksi maailman tärkein jouluun liittyvä on JOULU-RAUHA!!!jOTA TOIVON KAIKILLE!!
    Hyvää joulun odotusta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee mieleen se laulu: "Joulu on tuikkiva kynttilän liekki tai valoja tuhansittain. Joulu on lahja suuri tai pieni, tai lämpöinen ajatus vain." Joulu on erilaisille ihmisille erilaisia asioita. Samoin sinulle joulun odotus tunnelmia toivotan!

      Poista
  4. Se on totta, että kotiympyröistä poistuminen saattaa kummasti rentouttaa ja piristää. Joskus ajatukset ovat paikasta kiinni.
    Monille ystävilleni joulu tuntuu merkitsevän ihanaa rauhan aikaa: ei ole velvollisuuksia, ei töitä, kukaan ei soita (kaupustelijat ja työpuhelut siis). Se hiljaisuus taitaa olla minustakin joulussa parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kummallista tosiaan...tänään yht äkkiä huomasin, etten ole huoliani ajatellut ollenkaan vähään aikaan. Vaikka alunperin stressasin tätäkin, että miten tää onnistuu, kun miehellä menee päivät Vivamo-näytelmissä ja itse pääsen vaan yöksi kotiin, kaikki on järjestynyt ihmeen hyvin.:)

      Poista
  5. Stressi on yksi oireiden aiheuttaja. Keksisi vaan konstin jolla siitä pääsis.
    Joulu oli töissä ollessa hyvin paha stressin je pelon aiheuttaja. Pelkäsin marraskuusta asti, että olenko töissä aattoillan ja joulun päivät. Yleensä olin. Oli kaikenlaista, kyytiongelmia yms. Vieläkin tulee moni kauhea joulu mieleen. Ei kysytty kuka olisi vapaaehtoisesti töissä joulun. Myöhemmin on ihan luksusta ollut valmistella joulua rauhassa.
    Ei ole moneen vuoteen lahjottu, suklaata ja jouluruuat vaan olen hankkinut.
    Tämä joulu on taas ihan erilainen, ensimmäinen kaupunkijoulu. Ei ole oikeaa kuusta, koristeitakin hävitin liikaa. Jotenkin koristelen kuitenkin. Saa nähdä miten tämä menee.
    Toivottavasti olisi se rauha, ja peloton joulunaika, kaikilla muillakin.

    VastaaPoista
  6. Sesse!
    laitoin sinulle sähkiksen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK Liisa, käyn katsomassa, jos muistan salasanani ulkoa...muuten vasta huomenna kun olen kotona :)

      Poista
  7. Lapsena odotin kovasti, että saan leipoa piparia ja askarrella koristeita. Kun isoäiti kuoli aatonaattona ja hänen jälkeen muutama muukin sukulainen ja naapuri kuolivat joulun aikoihin. Sai joulu ikävän herämään. Nuorena aikuisena kun ei lapsia ollut tuntui joulu arkiselta ja usein olinki työssä joulun. Lasten myötä joulu on muuttunut hauskaksi kiva leipoa, tehdä ruokaa, askarrella ja käydä kirkossa. Opettaa lapsille omaa jouluperinnettä ja joulun suurta sanomaa. Myös ne laspuudessa koetut kuolemat ovat muuttaneet muotoaan, mikäs ihanenpaa kuin lähteä jouluksi kotiin, luojan luo.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)