Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Koiria ja vatsavaivoja


Tervehdys täältä koira-talolta! Viimestä viedään, eli huomisaamuna loppuu tämä pesti tällä kertaa. Isäntäväki tulee kotiin silloin kaukaa maailmalta. Koirat ovat varmaan innoissaan sitten. Mun vuoro olla täällä yötä, jos kunto sallii...on nimittäin ollut taas viime yöstä lähtien vatsavaivaa.
Muutenkin oli aika ärsyttävä yö kotona eilen. Tultiin vasta ennen 9:ää sinne illalla, katsottiin vähän tv:tä ja mies lähti sitten hoito-koirien luo. Menin ylös makkariin ja yritin ruveta nukkumaan...ei vaan tullut unta...en kuitenkaan ottanut Melatoniiniakaan, nukahdin lopulta ja heräsin parin tunnn päästä Elmon haukkuun, sillä oli ilmeisesti hätä. Tokkuraisena päästin sen vaan ulos pissalle ja menin olkkarin sohvalle lepäämään.














Kävin muutaman kerran huhuilemassa sitä, mutta ei se tullut. Sen sijaan tuli itselle vatsavaivat. Maha särki ja möyrysi. Kyllä meinas hermo mennä. Otin lääkettä ja nukahdin, kerkisin jonkun aikaa nukkua, kun Elmo haukkui ulkona ja päästin sen sisään. Sitten vielä pari tuntia sohvalla ja heräsin sopivasti ennen kellon soittoa. Mies jo koputteli kohta oven takana. Hällä on omat avaimet hukassa, niin pitää noita avaimia vaihdella tarpeen mukaan. Vara-avain on nyt ollut naapurilla, kun hän on käyttänyt Elmoa päiväpissalla.






Huomasin, että Elmo ilmeisesti oli oksentanut kahteen paikkaan sisällä, ehkä silläkin oli vatsavaivaa ja halusi siksi yöllä ulos. Että semmoista kuului kotiin. Mies käytti sen vielä aamulla ulkona ennen lähtöä. Hällä vielä tänään yksi näytelmä ja illalla sähly. Sitten on hälläkin vapaata jokunen päivä. Tänä aamuna ei näkynyt Rasmustakaan, onneksi on lämmin päivä olla ulkona. Muuten ärsyttävää kun vettä sataa... oikein kovastikin satoi aamulla.





Ajatella, että enää kaksi viikkoa jouluun, täällä sitä ei ole tullut ajatelleeksikaan. Eikä sen kummemmin ole valmisteltu kotonakaan, muuta kuin valoja vähän lisäilty. Sitä ennen on vielä kaksi joulujuhlaa, seurakunnan ja kylätalon. Hyvää 2.adventtia!





14 kommenttia:

  1. Hei,
    en halua olla kaikkea
    tietäväinen, mutta lopettakaa ne vanhojen ruokien ja ruokien tähteiden syöminen. Ei kukaan tänä päivänä syö sellaista, mikä ei muille kelpaa. Olen varma, että vaikka vatsani on ok, mutta jos lykkään sinne jotain vanhaa ruokaa, niin ei ole.
    Anteeksi näin rohkea mielipide!
    Vanha ja köyhä, mutta ei kyykytettävä. Ymmärrä rakas ystävä.
    -Mhy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt osaa oiken sulle mitään vastata...jokainen syö sitä mikä sopii kenenkin vatsalle ja mihin on varaa.

      Poista
  2. Voi harmi että vatsa vaivaa ja Elmo parkakin:( Toivottavasti voitte jo paremmin! On kyllä ikävä kun vaan vettä sataa ja vie vähätkin lumet mukanaan. Kovasti toivotaan että tulisi lunta ja se sitten pysyisikin! Mukavaa toista adventtia ja leppoisaa sunnuntai-iltaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt voidaan hyvin, ja kiva kun itsekin pääsin taas kotiin koiranhoidosta, vaikka ne koirat kivoja onkin. Toivotaan, että saadaan lunta jouluksi!

      Poista
  3. Nyt on se aika vuodesta taas kun vatsapöpöt ja muut jyllää. Meillä päin on myös moni ollut mahataudissa ja minulla kissa oksenteli pari päivää. Kunhan pakkaset tulee niin pöpötkin vähenee.
    Teki mieli vastata tuolle anonyymille kärkevästi, mutta en viitsinytkään ruveta riitaa haastamaan. Minä ainakin ostan jatkuvasti niitä alennettuja ruokia kaupasta ja jos innostun itse tekemään, niin monta päivää sitä samaa. Silti olen vielä hengissä ;) Ei ne ruoat niin äkkiä pilalle mene ja sääli on jos hyvää ruokaa roskiin heitetään. Kun muistelen lapsuutta, niin eihän se home hilloissa ja leivässä mitään haitannut. Se kohta vaan otettiin pois ja jatkettiin syömistä. Nykyään ollaan vähän liian nirsoja. Jatketaan me joulun odotusta, vaikka sitten kyykyssä ollen ;D ;D ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut vatsatautia kuitenkaan, vaan johtui tuosta Ärtyneen suolen oireyhtymästä. Tuosta olen täysin samaa mieltä, että jos tänään tai huomenna, tai myöhemminkin ruuasta riippuen on viimeinen myyntipäivä, niin se on aivan syötävää. Viimeinen käyttöpäivä on tarkempi. Ollaan kyykyssä niin polvet pysyy notkeina :D

      Poista
  4. Niin kyllähän tuo anonyymi on oikeassakin koska ei kaikilla vatsa kestä mitä vaan . Ei meilläkään voi tehdä ruokaa isoa määrää et sitä syötäs monta päivää samaa sillä ei vatsa kestä mitään päivämäärältään vanhenevaa. Ja kyllästyykin siihen samaa syödä pitkään. Ja meilläkin 2 ihmistä ei paljon kerralla jaksa syödä. Maitohappobakteeri saattas sullakin helpottaa vaivaa kentie. Kokeile edes muutama viikko sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä on joskus ollutkin, ja tänään just ostin sellaista missä oli vitaminia ja maitohappoa.

      Poista
  5. Olen samaa mieltä anonyymin ja Väritätin kanssa.
    Kaupan 30% on vielä mahdollisuus,valmistaa valmis ruuaksi tai pakastaa,mutta minun tietääkseni(tieto voi myös olla väärä),seurakunnille ja ruoka jakopaikoille lähtee ne ruuat/lihat ,kasvikset ym.mikä ei mene 30% myynnissä??
    kYLMÄ KÄSITTELY EI SAA KATKETA LIHOISSA YM ELINTARVIKKEISSA JOITA SÄILYTETÄÄN VIILEÄSSÄ.onko haku /jako autoissa kylmä/viileälaukkuja?en tiedä!!
    Me olemme pienellä eläkkeellä,tarkkaa saa laskea tulot ja menot,autoilu vie niin paljon,jos ei pakollinen,turhat ajot on ollu pakko lopettaa(huviajelut).Syön hyvin mutta en vanhaa .leivon leivät,kahvileivät ym,menee sähköä,mutta autoilusta säästyneet rahat (,niillä ostamme joskus jotain herkkua,)ja tietenkin sähkölasku on isompi kun käyttää sähköä pystymme maksamaan laskut.
    Harrastukset :,ulkoilu,ilmaiset konsertit,näyttelyt,käsityöt,lapset ja lastenlapset.
    HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA!
    (ei omaa blogia.mutta en syyttävällä sormella tätä kirjoittanut)

    VastaaPoista
  6. En todellakaan tarkoittanut mitään pahaa, kun varoitin sinua vanhoista ruuista. Anteeksi!
    Tiedän tosi hyvin köyhyyden, itse sen kokeneena enkä nykyäänkään rikkauksillani pysty leventelemään, mutta ruoka on perheessämme pyhä ja tärkeä asia. Käytän hyvin tarkkaan kaikki mitä käytettävissä ruuasta on. Kirjoitin liian kärkevästi asiasta. Olen ollut hoitamassa useita ruokamyrkytyksen saanutta ja sellaista oloa en kenellekään soisi.
    Oikein hyvää Joulun odotusta Sinulle ja perheellesi!
    Pahoittelen vieläkin kirjoitustani ja lupaan olla vastaisuudessa
    kommentoimatta blogiisi.
    -Mhy

    VastaaPoista
  7. Vatsavaivat ja huonosti nukuttu yö on hyvin surkea tila. Toivottavasti saat vatsasi kuntoon.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)