Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 7. joulukuuta 2018

Tein, sain, rukkaset :)




Viime yönä olin loppuillan ja yön kotona, kun mies nukkui täällä koira-talolla. Sain siis otettua mukaan tänne sen kuvansiirto-johdon.





Niinpä laitan nyt kuvan niistä tekemistäni rukkasista, en sitten loppujen lopuksi laittanutkaan niitä sydämiä niihin, kun en saanut niitä siististi ommeltua. Tiedämpä nyt, että jos teen vielä toiset ja haluan niin jotain koristelua, että ompelen ne ennen rukkasten palasten liittämistä. Paitsi mies nyt ei kaipaa mitään koristelua :)




Näissä on lämmikkeenä sisällä vain vanhat parsitut lapaset. Niihin voi tietysti tehdä vaikka toppavuorin jos haluaa. Ohjeessa oli käytetty "tumppu" versiota, niin minäkin valitsin sen, kun oli helpompi ja nopeampi. Nämä on ihan tyttären tuomista ohuemmista farkuista tehty, miehelle pitää sitten tehdä paksummista farkuista, että kestävät työn tekoa. Hän jo näytti minulle lapasia, joiden päälle tehdä.



















- - -





Muuten olen taas koiratalolla ja tänään joutuu ottamaan varmaan päikkäritkin, kun kotona heräsin jo kolmelta (!!) enkä enää saanut unta. Miehellä on tänään kaksi näytelmää Vivamossa. Otin pari sanaristikko-lehteä myös tänne mukaan ajankuluksi. Aamulla kotona käytin Elmon tarpeillaan, naapuri käyttää sitten päivällä. Kissatkin jäivät molemmat sisälle. Olin "keltaliiviläinen" aamulla, eikös niistä tv:ssäkin puhuta, missä Ranskassa ne mellakoi :D











Terveisin Sesse

















12 kommenttia:

  1. Hyvät rukkaset! Ennen minäkin ompelin rukkasia lapsille ja itsellekin. Puiden kannossa olivat hyviä ja lämpimiä. Eikä maksa "mitään" :)
    Täällä pitäisi olla aina pimeällä keltaliivit päällä, jos liikkuu tiellä. Pimeä kun on autojen valot hukkuu märkään tiehen.
    Tuo heräily liian aikaseen on tuttua. Miten liekin mennyt sellaiseksi, jos saisi nukkua pitkään, ei sitten nukukaan.
    Hyvää viikonloppua sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on päivät menneet ihan sekaisin, ei tunnu yhtään alkavalta viikonlopulta.. mutta kiitos samoin Emilie!

      Poista
  2. Loistoidea käyttää vanhoja farkkuja rukkasiin, eikös se ole työvaatekangasta alun perin.
    Mukavaa päivää, toivottavasti kaikki sujuu leppoisasti niin hoitopaikassa kuin kotonakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kai se farkkukangas on ollut... Ja kiitos samoin!

      Poista
  3. Hyvä idea ja toteutus:) Mulla alkaa vanhat nahkarukkaset olla vähän rikki. Voisi ollakin hyvä idea kokeilla tuollaista. Oliko sulla joku kaava noihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava oli "Vanhat farkut uusiksi" kirjasta, jonka olen lainannut kirjastosta. En nyt muista kenen kirjoittama kirja on, kun kirja on kotona ja minä koira-talolla.

      Poista
  4. Ekan kerran näen itse tehtyjä rukkasia! Hienot tulivat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mulla tuli mieleen heti, kun näin "Vanhat farkut uusiksi"-kirjassa noiden rukkasten ohjeen, että äitini oli tehnyt kahdelle vanhimmalle lapselle itse rukkaset kankaasta, silloin kun he olivat lapsia. Ei farkuista kuitenkaan, vaan pojalle sinisestä kankaasta ja tytölle punaisesta.

      Poista
  5. Toimivan näköiset rukkaset eli kaava näyttää hyvältä. Katsoin, että meidän kirjastosta löytyy tuo kirja, pitääpä kurkata kun käyn seuraavan kerran siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli hyvä kaava, hyvän malliset rukkaset tuli :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)