Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 19. maaliskuuta 2022

Lammasta ja vähän muutakin

 

Kuva vanha

Toissa päivänä meillä kävi vieraita ja toivat pari pientä pakettia karitsan lihaa. Nyt oli yön sulamassa toinen pakkaus. Ikinä en ole karitsan/lampaan lihaa laittanut, tuskin syönytkään, mutta täytyy koittaa. Isäntä halusi välttämättä sitä tänään. Leikkasin sen ohuen palan halki, ikäänkuin pihveiksi ja meinaan sitten vaan paistaa sitä pannulla. Katsotaan mitä siitä tulee :) ja mitä laitan sen seuraksi.. elämä on täynnä yllätyksiä.

Rannekellostakin oli patteri loppunut, arvaatte varmaan että vaistomaisesti olen monta kertaa tyhjää rannetta katsonut... Kai siihen täytyy myöhemmin patteri taas laitattaa.

Eilen käytiin seurakunnassa ja sitä ennen ystävillä käymässä, puhuttiin siitä suunnitellusta ruuan jako jutusta, mihin olemme menossa mukaan.

- - -

Tuohon asti kirjoitin aamupäivällä. Kyllä se karitsan lihan paistaminen meni ihan hyvin, sen kanssa keitettyjä perunoita, pippurikastiketta purkista, kauramaidolla hieman laimensin vahvaa pippurista makua, lisäkkeenä tomaattia ja paprikaa.

Sen jälkeen käytiin ajelulla ja samalla nähtiin eräs ystävä, siellä hänen pihassa juteltiin ja nautittiin auringosta.

Aurinko on meitä tänään hemmotellut, mutta luntakin riittää. Meidän paikka on varmaan viimeisiä tällä tiellä, josta lumi lähtee.

Mukavaa kevät päivää!


7 kommenttia:

  1. Nyt on tosi keväistä ja lammas onkin mukavaa pääsiäishenkistä ruokaa. Meillä äiti pitää lampaasta ja hän sitä aina laittoi pääsiäiseksi. Itse olen harvemmin, ehkä jotakin moussakaa lampaan jauhelihasta tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin oli vaan sääli, kun se oli karitsan lihaa..pienet lampaat on niin ihania..

      Poista
  2. Minä tein hiihtolomaviikolla ruokaa, jossa käytin lammasjauhelihaa. Hyvää oli! Tänään paistoi aurinko kauniisti - kevät lähestyy <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on niin hieno sää, käytiin Minin kanssa kahdestaan lenkillä,toisinpaikoin oli sula tie, toisin paikoin taas jäätä..

      Poista
  3. Kivan näköinen tuo kukka-asetelma:) Jännä yllätys se saatu karitsanliha. En muista koskaan maistaneeni. Meille tuotiin joskus yllättäen hirvenlihaa. Siitä on jo aikaa. Mulla oli varmaan silloin aika pähkäily, että miten sitä laitan, enkä enää muista kuinka sitten tein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan taida olla kokemusta hirven lihasta, en ainakaan muista että olisin tehnyt.

      Poista
  4. Lammasta tai karitsaa en ole minäkään laittanut, ehkä yhden kerran. Mutta erittäin hyvää lammasta olen syönyt muutaman kerran ravintolassa.
    Ehkä nuo lumet sulaa vappuun mennessä - toivottavasti!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)