Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 8. huhtikuuta 2021

Kanavatöitä(kö?)

 Sartsa oli blogissaan esitellyt ristipisto-töitään, niin minun (joka en ole tehnyt ristipisto-tai kanavatöitä) pitää esitellä edesmenneen anoppini töitä, jotka valitettavasti ovat päätyneet enimmäkseen vinttiin, meillä kun on melko vähän seinä tilaa.

Miehen kanssa ensimmäisessä yhteisessä asunnossa (uusperheen isossa asunnossa) niitä oli  paljon seinällä.

Tässä ne jotka löysin kuvaan:Paljon uskonnollisia aiheita.Tällä hetkellä on sisällä seinällä vain tuo alimmainen, ja yläkerran rapun seinällä tuo ensimmäinen taulu.

Ihailla kyllä täytyy ihmisiä jotka osaavat ja jaksavat tehdä suuritöisiä käsitöitä, minulla ei sellaista kärsivällisyyttä ole.

8 kommenttia:

 1. On kyllä nuo upeita töitä!
  Yhteen aikaan oli "muotia" tehdä noita kanavatöitä. Ehkä joskus-80 luvulla oli mullakin monta noita. Taisin jonkun saada valmiiksikin. Jotkut kehysti niitä ja samalla voitiin muovi tms laitettaa pintaan, niin työ säilyi paremmin.
  Toivottavasti teillä säilyy nuo.

  VastaaPoista
 2. Anoppisi on ollut näppäräsorminen ja kärsivällinen! Sain kymmenvuotiaana joululahjaksi ristipistotyön. Siinä oli leveähelmainen neito sulhonsa kanssa. Tuhersin sitä talven. Innostuin ristipistotöistä niin, että toivoin niitä lahjaksi seuraavanakin jouluna. Ne olivat mustavalkoisia ja niihin tuli kehyksetkin mukana. Aikuisena en ole tehnyt ristipistotöitä. Nyt on alussa kolmen tyynynpäällisen kirjailu, silityskuva-arkin löysin kierrätyksestä. Kirjailua on mukava tehdä kun kuuntelee äänikirjaa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita!aivan ihania 😊
  Kyllä on näppäräsorminen Anoppisi ollut.
  Ei oo mullakaan kärsivällsyyden hiventä,ei!!
  Harmi ettei tilaa pitää esillä,

  VastaaPoista
 4. Hienoja töitä. Eihän noista raaski luopua, vaikka niille seinätilaa ei olisikaan.
  Tein kymmenisen vuotta sitten paljon ristipistotöitä. Oikeastaan ne eivät ole vaikeita, kunhan opettelee muutamat perustekniikat. Kärsivällisyyttä niissä kyllä vaaditaan.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kanavatöitä! Minä en ole kouluaikojen jälkeen tehnyt juuri mitään käsitöitä, vain vähän jotain vaatteitten korjailuja, pudonneiden nappien ompelemista yms. Ei minullakaan olisi kärsivällisyyttä tuollaiseen, mutta hienoa että joillakin on.

  Meilläkin on tosi vähän seinätilaa, se on kyllä harmillista.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! :)

  VastaaPoista
 7. Nuo on tosi hienoja! Voisi ihan kuvitella, että jos olisi seinätilaa paljon, ne näyttäisi kivalta ryhmältä seinällä.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)