Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 6. huhtikuuta 2021

Arki

 

Kuva vanha.

Tänä aamuna herätessä olikin maa valkoisena. Elmo oli jo taapertelemassa lumessa, kun minä vasta heränneenä tulin yläkerrasta. Isäntä oli päästänyt Elmon pihalle. Oli hankala putsata sen tassut, kun lumikokkareet oli tarttuneet niin kovasti tassukarvoihin. Nyt lumi on vähän märempää ja ei ole enää niin tarttuvaista.

 Isäntä meni pitkästä aikaa kaupunkiin. Tänään kuulin vähän ikäviä uutisia aamulla, niin piti kirjoittaa päiväkirjaan useampi sivu, että sai sen mieltään painamasta vähemmäksi. Päiväkirja on sellainen "varaventtiili". Tosi tarpeen minulle, joka niin helposti rupean murehtimaan toistenkin asioita. Kirjoittaminen ja rukous auttavat.

Nyt ulkona paistaa aurinko, ainakin välillä. Kohta pitää ruveta laittamaan ruokaa, risottoa ajattelin nyt laittaa. Tuo ruuanlaitto on aina miettiminen, mitä laittaa, ja mitä aineksia on kaapissa. Isäntä tykkää liharuuista. Nyt oli pääsiäiseltä jäänyt vielä jauhelihaa pakasteeseen, niin risotto on sopiva laittaa. Eilen syötiin ranskalaisia ja naudanliha-suikaleita, uunista. Ei sen kummempaa, mutta hyvää oli :) Ruuan laitto on muutenkin mutkikkaampaa, kun yritän laittaa sellaista ruokaa, mitä voin itsekin syödä, ettei tarvitse tehdä erikseen. Joskus saatetaan syödä eri ruokaakin, varsinkin jos on jääkaappiin jäänyt entisiä loppuja, ja joskus syön vaan leipää, jos ei ole mitään mulle sopivaa.. gluteenitonta leipää on aina pakasteessa.

Tällaista höpinää tänään. Hyvää arki viikkoa :)

10 kommenttia:

  1. Täälläkin on satanut lunta. En oikein jaksa innostua lumisateesta. Meillähän on lunta vielä vaikka kuinka paljon muutenkin. Uusi lumi, vanhan surma.
    Tuollainen varaventtiili on kyllä hyvä juttu. Siihen voi kirjoitella ajatuksensa, tunteet ja tapahtumat.
    Hyvää alkanutta arkea sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täällä on lumet taas sulanut, vähän puutarhassakin möyrin tänään, muuten oli kyllä melko viileää.

      Poista
  2. Täällä satoi eilen räntää ja tänä aamuna luntakin. On hyvä kun voi kirjoittamalla ja rukoilemalla purkaa painolasteja. Siunausta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä on vaihteeksi taas lumet sulaneet :)

      Poista
  3. Kyllä on päiväkirja tai vaikka vihkonen hyvä olla, jotta voi kirjoittaa, se on Niin monesti koettu keino vaikeina aikoina. Mulla on ollut tosi pitkään, kai kymmeniä vuosia. Niitä välillä selailen, että miten on mennyt silloin. Nyt täksi kuukaudeksi riittää tuo, mutta uusi pitää käydä ostamassa sitten.
    Mullakin on nyt 2 parasta ystävää hyvin vakavasti sairaina, en tiedä pääsenkö heitä näkemään enää. Vuoronperään ovat sairaalassa jne...Toivottavasti saisin rokotteen ja kevät vapauttaisi tästä koronasta muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on lapsesta asti ollut päiväkirjat! Eilen juuri kaivoin ne kaikki esiin ja pistin kaikki , uusinta lukuunottamatta, samaan laatikkoon, aina välillä lueskelen vanhoja muistoja :) Toivottavasti pääset näkemään ystäviäsi!

      Poista
  4. Laitoitko naudanlihasuikaleet samaan aikaan uunipellille ranskalaisten kanssa? Pakko kysyä, kun kuulosti niin mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa, kyllä laitoin samalle pellille ja samaan aikaan, ranskaisten päälle ripottelin ja sitten uuniin :)

      Poista
  5. Takatalvi tuli meillekin. Mutta kevättä kohden mennään.
    Lunta on näkyvissä reilusti pihassa, varsinkin siellä missä on ollut kasoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on yöllä satanut ohut kerros lunta,mutta varmaan taas päivän aikana sulaa, kun aurinko paistaa :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)