Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 27. huhtikuuta 2019

Maisemakortteja pääasiassa 70-luvulta....




... onko tuttuja paikkoja? Ovatko miten muuttuneet? Klikkaa kuvasta isommaksi, jos tahdot tarkastella tarkemmin.






Lappeenranta 70-luku

















Naantali 70-luku



















Imatra 70-luku












Hanko 70-luku












Tammisaari 70-luku










Raahe 70-luku












Joensuu 70-luku














Lohja 60-luku, (minä kävin Lohjalla ensimmäisen kerran 70-luvun loppupuolella, joskus 76-77 varmaan.













Karkkila 70-luku, tämä näyttää hyvin tutulta, takana linja-auto asema, "riihimäkeläinen" bussi, edessä vanha veturi, tuossa veturin luona istuttiin joskus tyttökaverin kanssa jätskillä. Rippikirkon torni ja keskuspuistossa oleva muistomerkki, alakuvassa keskuspuiston lammikko penkkeineen.











Tallaisia kuvia tänään!




8 kommenttia:

  1. Onhan se Joensuu tuttu :) Antinahven-patsas ainakin ja kaupungintalo/teatteri. Tori on nyt uusittu ja puita kaadetaan tuosta puistosta Antinahvenen ympäriltä, en tiedä miten paljon.
    Mulla on myös vanhoja kortteja aika monia, ennen oli tapana laittaa matkalta kortti. Ja tuli ostettua itellekkin muistoksi niitä. Eikä kertakaikkiaan voi luopua niistä. Voiskin esitellä täällä niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antin ahven-patsaan minäkin muistan, siltä ajalta kun Pohjois-Karjalassa lomailtiin.Näistä korteista suurin osa on tullut isältäni joko minulle tai äidille, jokunen on ystävien lähettämä. Lohja kortti on ihan ostettu käytettynä.

      Poista
  2. :) ohi menivät ku pikajuna etelään...Raahe:) asuu tuttavia,ystävä:)
    ennen vanhaan laitettiin kortti reissusta:),ja varmaan enempi vissiin reissuttiin??
    Ihania muistoja:)
    Mukavaa saunapäivää !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen aika paljon ihmiset lähettelivät kortteja, ja myös kirjeitä. Saunapäivä meillä onkin vasta huomen illalla, kun mies on taas näytelmä-harkoissa, kesä-näytelmää jo harjoittelevat. :)

      Poista
  3. Naantali on tässä 25 kilsan päässä, on tullut käytyä myös kultarannassa.Joensuu ja Imatra ovat mulle tuttuja myös, Tammisaaressa olen käynyt kauan sitten, harvoin tulee kortteja enää laitettua.

    VastaaPoista
  4. Minä olen kerran ihan pikaisesti käynyt Naantalissa (kääntymässä vain), myös Hangossa ja Tammisaaressa olen käynyt, Joensuussa ja Imatralla olen vähän enemmän ollut,ja tietysti Karkkila ja Lohja ovat tutuimmat.

    VastaaPoista
  5. Hauskaa aikaa; ihmiset lähettivät vielä kortteja reissatessaan. Leirintäalueilla oli omat korttinsa. Jokaisessa kaupungissa oli roppakaupalla Terveisiä- kortteja.
    Itse asiassa kaipaan sitä, että ihmiset vielä olivat innoissaan kulkiessaan kotimaassa ristiin ja rastiin. Matkailu Suomessa ei ollut vielä aliarvostettua. Nykyään pitää lähteä aina ulkomaille altaalle kellumaan ja lentää tuntikausia suuntaan ja toiseen sinne altaalle päästäkseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen tosiaan ihmiset matkustivat enemmän Suomessa.Ja lähettelivät kortteja, nykyisin se on jo harvinaisempaa jos tulee maisemakortti...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)