Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Astioita ja ruokapuheita




Aamulla tyhjensin tiskikonetta, niin tuli taas mieleen, että miten kauniita nuo sinivalkoiset astiat on, enimmäkseen englantilaista posliinia. Ja miten olen aina ollut tyytyväinen, että aloin koota sinivalkoisia astioita, ne on raikkaita eikä niihin kyllästy.



































Toki muunkin värisiä astioita on jonkun verran (kirppisostoksia tai saatuja nekin), mutta jos jostain pitäisi luopua, niin ehkä sitten muun värisistä.






Astioista onkin hyvä loikata suoraan ruokapuheisiin. Kun sain tuon diagnoosin "ärtyvän suolen oireyhtymä" ja minulle suositeltiin gluteenitonta ruokavaliota, niin silloin tuntui että kauheata, mitä sitä sitten enää voi syödä...
Nyt olen suurimmaksi osaksi sitä noudattanut ja huomannut, että kyllähän sitä syömistä riittää niissäkin:) Tässä muutamien viimepäivien aterioita:






Perjantain lounas











Pyttipannua (perunaa, grillimakkaraa), paistettua munaa, punajuurisaattia, porkkanaraastetta, juomaksi punaherukkamehua (omista pensaista).






Lauantain lounas:










Riisiä, lihapullakastiketta = hävikkiruokaa lounasruokalasta, porkkanaraastetta, punajuurisalaattia, raejuustoa ja gluteenitonta näkkäriä + margariinia + juustoa. Punaherukkamehua.





Tämän päivän lounaasta sen verran, että olin ostanut ensimmäistä kertaa riisinuudeleita. Olin tehnyt ne ohjeen mukaan eli laittanut ne kulhoon ja kaatanut päälle kiehuvaa vettä ja hauduttanut kypsäksi muistaakseni 2-3 min. Lisäksi olin laittanut kulhoon vanhaa nuudelimaustetta. Sillä aikaa kun ne hautuivat, tein itselleni tämän "salaattilautasen" ja söin alkupalaksi.











Porkkanaraastetta, raejuustoa ja tillitonnikalaa. Kun nuudeli oli valmis laitoin sen lautaselle ilman lientä ja sekoitin joukoon noita salaattiaineksia, ihan maukasta tuli siitäkin. (Vaikka kun riisinuudelit olivat valkoisia, litteitä ja piiitkiä, eivät erityisen hyvältä näyttäneet kulhossa). Mutta tosiaan ihan syötäviä olivat nekin :) Juomaksi oli tällä kertaa ihan vettä.





Olen nyt yrittänyt (pieniä tahallisia lipsahduksia lukuunottamatta) pysyä sovussa vatsani kanssa. Mutta olen myös huomannut kyllä, että paha mielikin vaikuttaa vatsaan. Mutta parempana on huomattavasti kyllä vatsa ollut, mikä on tosi kiva.




Mukavaa sunnuntaita, lähden tästä päiväkahvin laittoon :)





5 kommenttia:

  1. Totta on että sinivalkoiset on kauniita! Eikä niihin niin kyllästykään. Ihana juttu, että vatsakin on voinut nyt vähän paremmin. Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs sinulla on nättejä sinisiä astioita:)
    Kauniita ovat.
    Mukava kuulla ,että vatsan kanssa alat olemaan sinut:)
    Aurinkoista sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. On nuo astiat niin kauniita. Ja kuinka hyvin sopii yhteen, vaikka ovat erilaisia, kun on yhteinen värisävy kaikissa.
    Niin eihän se gluteeniton ruokavalio ole hyvin vaikeaa toteuttaa nykyisin, tietty jos keliakia on niin ei saa olla tippaakaan muita jauhoja. Mie oon kokeillut sitä ja tätä aina kun iskee vatsavaivat. Tähän asti ovat menneet ohi, vaikka ne kestääkin useita kuukausia.
    Erikoisjauhoseokset ovat kyllä paljon kalliimpia kuin tavalliset jauhot, jos niitä paljon joutuu käyttämään.
    Onpa hienoa, kun alkaa vatsavaivat helpottaa sullakin!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)