Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Kaikenlaista höpötystä




Tänään on tullut kaikkea touhuttua kyllä, mutta sen järkevyydestä en tiedä. Esimerkiksi ulkovaate-kaapistani raivasin paksumpia rukkasia, kaulaliinoja yms. pois. Osa menee pesuun ja osa suoraan vinttiin. Tiedättekös mitä minulla tässä on... tykkään näistä "pörrö"kaulaliinoista, vaikka ei ole tainnut paljon muuta kuin tuota tummempaa violettia tullut muutaman kerran pakkasella pidettyä.














Tummanruskean laukkunikin tyhjensin ja vaihdoin vaaleampaan, keväisempään. Kaikenlaista "sälää" sieltä laukusta taas löytyikin...hyvä siivota niitä välillä.













Metsälenkilläkin käytiin Elmon kanssa, pikkuisen eri reittiä nyt mentiin samaan metsään, niin siellä oli alussa lumisempaakin...














...mutta kun mäen päälle pääsi niin taas oli sulaa.






















Tienposkessa oli kevättä





















Tuolla näin ensimmäisen perhosenkin, sitruunaperhosen.







Myös tienposkesta poimin pajunkissoja....silkkikukkien kanssa laitoin maljakkoon.














Aikaisemmin toin kellarikäytävässä talvehtineen Amarylliksen sisälle, niin heti oli pienempään tullut vihreätä ja isommassakin näkyy kaksi lehden alkua olevan tulossa, kun silmun sisään kurkistin :)












Tällaista touhua tänään. Hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kevään merkkejä! Nuo pörrökaulahuivit on sitten suloisia:) Mukavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En raaski noista huiveista luopua, vaikka aika harvoin niitä tulee pidettyä :)

      Poista
  2. Sama homma olisi edessä, elikkä vaalean laukun ottaminen käyttöön ja mustan talvilaukun siivoaminen ja tavaroiden siirto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vaan tuntuu, että laukkukin vaatii päivittämistä kevääseen :)

      Poista
  3. tuo talvi- ja kesävaatteiden vaihto on sellaista kantamista ylös vintille ja alas.
    Tuntuu kuin vasta talvivaatteet olisin ottanut käyttöön kun taas on laitettava säilöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vielä innostuin eilen tuomaan vintistä alaskin kassillisen kesävaatteita ja sen verran on osa vaatteista "kutistunut" vintissä, että piti laittaa kierrätyspussiin...

      Poista
  4. Ihana laukku sinulla, on se ihanaa varmaan kun saa asua luonnon ja metsän keskellä pois kaikesta melusta ja hälinästä, ja saa ajatuksine kävellä havumetsän tuoksussa, itsekkin kun maalla asun, niin nautin siitä, mut sit pitää lähteä keskustaan ihmisten ilmoille välillä, nyt sais ilmaiset vaalikahvitkin tuolla kävelykadulla, täällä srk.ssa on pääsiäisen aikaan "peset pois" musikaali,tykkään musikkaleista yleensäkkin.Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle ja voimia, iloitaan pienistäkin asioista, sillä meillä on on kaunis ja hyvä suomi, ja turvallinenkin, niin että uskaltaa mennä metsäänkin yksin kävelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä luonnossa liikkuminen on parantavaa. Talvella kun ei pääse metsään, niin joutuu tuota samaa tietä melkein edestakaisin menemään... Onneksi on turvallista ainakin täällä maalla :)

      Poista
  5. Kevät siivous täydessä vauhdissa. Minä vasta sain pienen kasan risua kerättyyn pihasta. Niitä on nyt todella paljon. Teki mieli eilen polttaa risut, mutten uskaltanut kn tuuli niin kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen vähän pihassa katkonut "talventörröttäjiä", en paljoa muuta vielä.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)