Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Silitystä
Eilen aloitin sen kirppis-verhon muokkaamisen. Se jäi vaiheeseen, niin tänään tein sen loppuun. Nyt on yhdestä pitkästä verhosta tullut kaksi pienempää. Ja ettei se olisi jäänyt liian lyhyeksi piti pitkä sivu laittaa yläpäärmeeksi. Onneksi tuossa verhossa on kukkia joka suuntaan, niin hyvin onnistui sekin.


Leveän päärmeen olin purkanut ja ommellut kapeaksi, niin se kaipasi silitystä. Piti ottaa esille tämä äidin vanha silityslauta.Samalla tuli silitettyä muutkin sitä odottavat. Enimmäkseen liinoja, joululta ja muutenkin. Kaikenlaisia kivoja kirjailuja niissä.

Tuossa kynttiläkuvioisessa oli reikä...täytyy katsoa jos tekisi siitä jotain muuta ensi jouluksi.


Silityksen jälkeen läksin Elmon kanssa ulos. Mittari näyttää ulkolämpötilaksi +11 ! Lämpimältä siellä tuntuikin. Kevättä kohti... Työkkäristä soitettiin tänään ja siellä se rouva sanoi, että kun kesäkin tulee niin nopeasti, että jos hän soittaa seuraavan kerran kesäkuussa. (Jos ei mitään erikoista tule). Että jos se kuntouttava työtoiminta menee syksyyn. Kyllä se mulle sopii,sanoin sen hällekin :) Mieluummin syksyllä aloittaisinkin, sitäpaitsi voivat ottaa mun tilalle jonkun nuoren. Nuoret tarvitsevat töitä, että saavat työkokemusta. Sitä paitsi täältä kulkee bussit huonosti kesällä, kun ei koululaisten takia ole paljoa busseja liikenteessä. Mutta katsellaan...


6 kommenttia:

 1. Ihania kirjottuja liinoja! Oh, onpa teillä ollut lämmintä. Keväiseltä kyllä tuntuu, tosin täällä tulee vettä aika lailla taivaan täydeltä nyt :-D Tulkoon, jos vaikka sulattaisi lumet pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on sumuista, mutta ei sada, eilen taisi sataa illalla vähän aikaa.Kyllä lumet alkavat sulaa, vaikka eikös se ole luvannut taas yöpakkasia...saisivat jo loppua...narsissitkin paleltuivat kuistilla jonne olin ne siirtänyt, seuraavaksi siirränkin ne mullan alle :)

   Poista
 2. Pidätkö silittämisestä? Silittäminen on ollut lempipuuhaa TV:tä katsellessa. Juuri nyt odottaa uudet ompelukseni viimeistä silausta eli silittämistä. Onko kirjailtu liina oman kodin peruja? Minulle mieleinen kuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei silittämisessä ole mitään vikaa, mutta harvemmin sitä tulee aloitettua, jos ei ole jotain tärkeämpää silittämistä.Jos tarkoitat tuota ylemmän kuvan liinaa, niin itseasiassa en ole varma, voi olla tädiltä saatukin, noista alemmista on pienempi saatu ja isompi kierrätyskeskuksesta ostettu.

   Poista
 3. Sulla on kauniita liinoja! Tuli mieeleen tuosta kynttiläkuvioisesta, että olisiko mahdollista sitä reikää vielä korjata ompelulla? Tuo olisi niin jännä ihan pöytäliinana. Tietysti on hyvä vaihtoehto tehdäkin siitä jotain kivaa, jos korjaus ei oikein hyvältä tunnu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen saisi varmaan jotenkin parsittua, se on harmaassa osassa kuvion vieressä... Tuo on sellainen pitkä kaitaliina,kummassakin päässä nuo kuviot :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)