Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

60-luvun muotikatsaus




Sattumalta selasin vanhaa Me naiset-lehteä, kun törmäsin siihen laatikossani. Oli kiva katsoa vanhoja asuja, niin päätin tehdä uudestaan vastaavan postauksen, kuin jokunen vuosi sitten. Eli 60-luvun muotikatsaus. Kuvat ja asujen tekstit pääasiassa vuoden 1967 Me naiset-lehdestä. Olkaa hyvä!








Aloitetaan alusasuista: Ruusunraikasta charmia. Uusia, pukevia leikkauksia,viehättäviä yksityiskohtia. Silmää houkuttelevat uudet värit, ruusunraikkaita ja -heleitä pastellisävujä .Neuloksena ylellisen tuntuinen BRI-NYLON, eloisan pehmeä ja kaunis, se viehättää, se hyväilee ihoanne. Ruusunraikas Charmia. Suomen trikoo.














Amar-kreppisukat merkitsevät hienonhienoa lujuutta. Kuusi kilometriä joustavaa lankaa. Kimmoisa, erittäin tiheä erikoisneulos. Siinä on Amar Single. Näyttää juhlasukalta, mutta kestää päivittäistä käyttöä erinomaisesti. Nämä sukat ovat korkeatasoista Amar-laatua ja sopivat kirkkaaseen kevätaurinkoon.















Itämaista eksoottista ovat nämä asut. Klassiset itämaiset, lähinnä turkkilaista alkuperää olevat, arabivaikutteiset kauhtanat ovat yhtäkkiä mukana maailman muodin kuvassa. Naiset vihtyvät löysissä ,hulmuavissa kaftaaneissa...















Näissä asuissa naiset ovat kuin lepattavia värikkäitä perhosia afrikkalaiskuvioin painetuissa sifonkiasuissaan. Päivänvarjot ovat samasta materiaalista. Asut sopivat ilta-asuiksi.
















Näissä asuisssa on Sirkka Vesa-Kanteleen luomat selkeät linjat. Materiaali on vilpoisaa, hengittävää Tricel-silkkiä. Materiaali on käytännöllistä vaikka matkoilla, sen pesaisee kädenkäänteessä.

















Nukkarilla by Suomen trikoo. Nukkarilla-asujen syvänhehkuiset rohkeat värit ja pelkistetyt linjat ovat Toini Jaakkolan käsialaa. Ylellisen näköinen. samettipintainen neule on käytännöllistä 100% puuvillavelouria. Asut sopivat vapaa-aikaan , arkeen ja hippa-iltaan. Olkaa tekin nyt onnellinen Nukkarilla-nainen!















Satiini on kesän muotikangas. Se on vilpoista ja raikasta,se sopii mekoksi kesän arkipäivään ja suven suurenkin juhlaan. Siitä voitte valmistaa vaikka kevyen kesäkapan. Himmeäkiiltoinen kangas on hienoa, merseroitua laatupuuvillaa - ja se on siliävää. Valitkaa kesämuotiinne Top-satiini. Suomalaista PMK-laatua.















Kevään nuorekas muoti on nahkaa.Nahka on viehättävä luonnontuote, jolle Friitala antaa pehmeyden, hyvälevän tunnun ja kauniit muotivärit. Nahkamuodin kokonaisuus näkyy FRIITALAN-kevätmallistossa...Olkaa mukavasti ja hyvin pukeutunut FRIITALA- pukineissa. Todetkaa itse, että FRIITALA on nahkamuodin asiantuntija. Friitala tuntee nahan.













Toivottavasti nautitte tästä keväisestä muotikatsauksesta :)








6 kommenttia:

 1. No kyllä nautin! Ihanaa, kun laitoit tekstejäkin mukaan. Ihan mahtavaa ajankuvaa, kylläpä on kielikin muuttunut. Pitäisikö järjestää hippa-ilta, kuulostaa niin hauskalta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä kun kuulin puhuttavan, että jollakin on hipat...60-luvulla olin lapsi. On nuo mainoksetkin jännän kuulosia :)

   Poista
 2. No, minäkin nautin:) Kuvien lisäksi oli hauska lueskella noita mainostekstejäkin... "lepattavia perhosia":)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja tekstejä kyllä, noista jakkupuvuista toiseksi viimeisessä kuvassa tuli kankaasta mieleen housupuvut, joita monella koulukaverilla oli, sellaisia esim. sinivihreitä kuviollisia :)

   Poista
 3. Aivan ihana muotikatsaus ja aikamatka 60-luvulle! Kiitos tästä! On tosiaan muoti ollut erilaista, samoin kieli. Minuakin nauratti se hippa-ilta :)

  Tällaiset vanhat jutut ovat ihania. Olisikin kiva, jos löytäisi vaikka jostain kirpputorilta vanhoja lehtiä. Saattaisihan niitä ehkä olla jossain lapsuudenkotini uumenissakin...

  VastaaPoista
 4. Silloin kun meillä oli kesämökki, kun asuttiin kerrostalossa, niin sen mukana tuli vanhoja lehtiä (näkyivät kyllä olleen kippikseltä ostettuja), otin ne mukaan kun mökki myytiin :) Lisäksi vanhoja Kotiliesiä tilasin muutaman nettikirppikseltä.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)