Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Aurinkoa, kirppistä ja leivänjakoa
Tänään oltiin taas vaihteeksi kaupungissa monta tuntia. Aamulla ennen 9:ää lähdettiin ja takaisin tultiin joskus ennen 14. Mentiin kaverin kyydillä vaihteeksi. Käytiin hakemassa leipää ym.valmiiksi jakoa varten ja juotiin siellä kahvit. Sen jälkeen mentiin käymään kirppiksellä ennen diakonia-ruokailua. Mies osti kengät ja mukin (molemmat löysin minä :) ja miehet menivät sitten jo seurakuntatalolle. Minä jäin vielä kiertämään kirppistä ja tein löytöjä :)

Kaunis verho, joka on niin pitkä, että saan siitä varmaan meidän pieniin ikkunoihin kaksi verhoa. Tässä taiteltuna hengarissa. Hintaa oli tuolla 2,90 e.

Tässä muut ostokset:

Pinkki ruukku, koristelaatta ja lankaa. Maksoivat reilu kolme euroa yhteensä.


Sitten syömään ruokailuun, ensin lyhyt hartaus, sitten perunamuussia, lihapullia, kastiketta, salaattia, leipää ja juomaa. Jälkkäriksi kahvia ja muffinssileivos.


Ruokailun jälkeen menimme jakamamaan leipää ja jotain muutakin ruokaa. Käytiin kolmessa eri paikassa, missä asuu monia "vähempiosaisia" ihmisiä. Osa minullekin tuttuja. Muut ruuat menivät, leipiä vähän jäi. Ajattelen, että aika hyvin kaupungissa on järjestetty leivän ja ruuan jakoa sekä diakoniaruokailuja, mutta kyllä silti eräs tuttu kaveri sanoi, että hänellä ei ollutkaan jääkaapissa mitään. Tosin huonokuntoisemmat ihmiset eivät välttämättä pääsekkään esim. ruokailuihin tai eivät halua tulla "uskonollisiin" ruoka-tilaisuuksiin. Silloin on hyväkin, että viedään leipää ja ruokaa heille sinne missä asuvat.(Ja saatiin me itsellekin rieskaa ja salaattia.)


Itselläni tuli enemmän tuossa oltua mukana silloin kun kaupungissa asuimme. Mies ja kaverinsa ovat nyt sitä tehneet ja muutamat muutkin.

Tällaista tänään, mitähän huomenna...

10 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olette mukana hyväntekeväisyystoiminnassa. Se on tärkeää. On surullista kuulla uutisista, että suomalaiset jakautuvat yhä voimakkaammpi suuri- ja pienituloisiin. Se tuntuu taantumalta 1800-luvulle ja siitä kauemmas. Voi harmi :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan surullista kun väestö jakaantuu tulojen mukaan, rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.Me ollaan itsekin niitä köyhiä, niin ehkä köyhiä ymmärretään... :)

   Poista
 2. Kangas on kyllä kaunis, ihanan pirteä. Hyvät hankinnat oot tehnyt. Täälläkin on noita ruokajakeluita, sinne ei vaan pääse kun ei ole autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se autottomuus on monelle ongelma, eihän mullakaan ole ajokorttia, jos ei miehellä olisi, niin ei varmaan tänne maalle olisi muutettukaan.

   Poista
 3. Kivoja löytöjä ja tuo kangas on kaunis! On kyllä ihana että saavat nekin ruokaterveisiä jotka eivät ehkä itse pääse niitä hakemaan, monilla vanhuksilla liikkuminen on huonoa ja kodin ulkopuolella eivät lähde ollenkaan. Surullista on että on niin paljon vanhuksia joilla ei ole ketään:( Kaunista päivää sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti myös vanhukset tarvitsisivat apua monesti, meillä/miehillä leivänjako on enemmän painottunut alkoholin käyttäjiin, sekä niihin jotka yrittävät päästä irti alkoholista ja huumeista, johtuen varmaan siitä kun miehet ovat itsekin entisiä päihteiden käyttäjiä :)

   Poista
 4. Onpa todella kaunis verho! Myös tuo laatta on minusta ihana. Hienoa työtä myös tuo ruokajakelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhosta tein kaksi lyhyempää verhoa. Minustakin tuo laatta on ihana, olen ajatellut että keräisin noita koristeellisia ja muita hienoja laattoja kirppikseltä, muutama on jo ennestään.

   Poista
 5. Totta on, ettei kaikki pääse hakemaan sapuskaa, vaikka olisi tarvekin, tai sitten on niin iso kynnys muuten itse hakea. Silloin on hyvä, kun joku vie ihan kotiin asti.
  Minäkin löysin tänään kirpparilta lenkkarit.

  VastaaPoista
 6. Kirppis ja kirjasto on mun lempipaikkoja...ja tietty srk :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)