Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Punainen lasten takki

Siipirikko oli kiinnostunut tästä minun ja siskoni vanhasta takista, (joka näkyi edellisessä postauksessa),nähdä sitä lähempää. Olen joskus siitä tehnyt oman postauksen ja ne kuvat on varmaan tuolla kuva-arkistossa, niin esittelenpä sen uudestaan. Pari uutta kuvaakin tuli otettua.

Takin on valmistanut Vaaksa Oy Helsinki, ja koko numero on 20. Tarkoittaneeko sitten 2-vuotiaan kokoa?Päältäpäin takki on haalistunut, mutta siniraitainen vuorikangas ja takin punainenkin osa ovat uudenveroisia.


Rintaan äiti on ommellut leppäkertun :)

Harmi, ettei ole sellaista kuvaa, jossa takki olisi minun tai siskon päällä, mutta tässä takki nukella, jonka olen lahjoittanut jo eteenpäin. Nuken päässä olevan kesähatun keskimmäinen tyttöni sai lahjaksi kummiltaan kaksivuotiaana ihanan juhlamekon kanssa.Netistä katsoin sen verran tietoa, että Vaaksa Oy on toiminut vuosina 1946-1972, Tampereella, Helsingissä ja Virkkalassa. Helsingissä vaatetehdas Vaaksa alkoi ensimmäisenä Suomessa valmistaa jenkkimallisia farkkuja vuonna 1954.
Muistan muuten, että itse sain ensimmäiset farkut kansakouluaikana, en sen tarkemmin muista. Ne olivat kapealahkeiset ja vaaleanruskeat. Myöhemmin äiti osti itselleen ja minulle samanlaiset ruskea/harmaa kirjavat samettifarkut. Sitä seuraavat farkut taisin sitten ostaakkin itse,kun olin mennyt töihin 16-vuotiaana. Sen jälkeen farkut onkin ollut lempiasusteeni. (Nykyisin kyllä kotona pidän enemmän collegehousuja ja muita joustavampia housuja).

Mukavaa lauantaita! Ja käykäähän joskus kurkistamassa hengellistä blogianikin eli Kotimatkalla, siihen linkki oikealla :)

6 kommenttia:

 1. Onpa mielettömän söpö, ihanaa että se on tallella!

  VastaaPoista
 2. Onpa todella ihana takki, retrokauneutta ja vielä noin hyvässä kunnossakin.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan komia:) hyvässä kunnossakin vielä.
  Kyllä ennen vanhaan kaikki vaatteet kesti tosi kauan(,joskus jopa liiankin kauan;)
  Tämän kuvan innoittamana minäkin kuvaan oman takkini:) kun alan tuota varastoa siivoomaan.
  Nyt on jäänyt tuon Kotimatkan lukeminen,mutta lupaan käydä lukemassa uudet kirjoituksesi:) Tykkään siitä blogistasi:),itsekken perustan vähän samanmoisen toisen blogin kunhan ekan opin kaikki niksit:)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)