Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 5. helmikuuta 2019

"Lunta sataa hiljalleen maahan lumivalkoiseen"....




Tuo säe jostain laulusta tai runosta tuli mieleeni kun katsoin ikkunasta. Taas sitä tulee... Aamulla mies lähti kaupunkiin, ja ei ollut päässyt pihaa pitemmälle, kun auto oli juuttunut kinokseen...soitti mulle pihalta, että tule työntämään. Olin juuri lopettelemassa aamupalaa, niin vedin vaan yöpaidan päälle toppahousut ja -takin, kintaat käteen ja jalkaan miehen kumisaappaat. (Ne vedän aina jalkaani, kun esim. haen postin tien vierestä tai vien linnuille ruokaa, syystä ettei tarvii riisua villasukkia, kun omiin saappaisiin ei mahdu niin paksut sukat). Työnsin autoa, vaan ei meinannut irrota, vaikka lapioitiin ja laitoin hiekkaa. Onneksi taas tuli ystävällinen naapurimme, kesken aamutoimien hänkin, ja saatiin auto lähtöön. Ja me työntäjät menimme jatkamaan aamutoimiamme.






Muuten mulla tuli aamulla mieleen, että mun "ammatti" on ovimies tai ovenvartija, kun jatkuvasti saa avata ovia kissoille ja koiralle :)
Taas on kiisselipäivä...huomasin nimittäin , että jääkaapissa oli maito, (ihan kaupasta ostettu, joka oli ollut jääkaapin ylähyllyllä, ja mies oli jo aiemmin avannut uudemman maitotölkin),niin tuossa oli mennyt jo päiväys...siinäpä hyvä syy tehdä maitokiisseliä. Sitä söin ensimmäisen kerran kerran koulun kotitaloustunnilla, ja siitä lähtien tein sitä silloin tällöin lapsuuskodissakin.... se oli mun bravuuri silloin.













Tämä vanha koulu-ohje menee näin:



1 litra maitoa
0,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
reilu tl vaniljasokeria



Kaikki muut aineet sekoitetaan kattilassa paitsi vaniljasokeri, Kuumennetaan koko ajan sekoittaen. (Teflonkattila ja muovivispilä tai -kauha ovat parhaat välineet) kunnes tulee kiehumiskupla. Nostetaan pois levyltä ja lisätään vaniljasokeri joukkoon. Syödään esim. mansikkahillon kanssa, nam ja maiskis!






Eilen tein taas "pikaompeluksen". Pika siksi, kun en tähän farkkukassiin tehnyt ollenkaan vuoria. Ompelin vain kasaan. Tarpeet sieltä kuuluisasta farkku-sälä korista. Käytetty farkkutakin selkämystä, ja muita farkkupaloja, hihnat ihan leikatuista farkkusaumoista.












Eipä tässä tämän kummempaa. Pitäkää hyvä päivä ja varokaa liukkaita paikkoja!



Ps. Tulin lisäämään tänne vielä, että nyt sain mangneettikuvauksesta tulokset ja ei mitään huolestuttavaa ollut kuvissa :) Kiitos Herralle!

6 kommenttia:

  1. Voi, Sesse! Viimeinen lauseesi piti niin paljon sisällään! Kiitos Isällemme huolenpidosta.
    Ole siunattu!

    VastaaPoista
  2. Toi maitokiisseli on mun lemppari kiisseli, rupesin tekemään ohjeesi mukaan samaa, mutta maitzeena jauhot ei sakeuttaneet ollenkaan,perunajauhoja ei ollut kaapissa, sit löysin vaniljakiisselin pussin kaapista ja laitoin sen maitoseokseen, no siitä tuli sitten vaniljakiisseli puuroa, meneehän se maidon kanssa sitten.Lunta on tullut niin paljon ettei sen takia viitsinyt autoa kaivaa lumesta, täytyy tehä maitokiisseli toisen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kahdestaan tyhjeni kiisseli-kulho eilisen aikana :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)