Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 28. heinäkuuta 2022

Kirjoja

 Minä olen kova lukemaan ja tulee monenlaista kirjaa luettua. Sen Laila Hietamiehen kirjan lisäksi on tällaisia kirjoja tullut nyt luettua.



Nuo on kaikki kirjaston poistomyynnistä. Tuo Vuorten valo oli vähän kalliimpi, muut taisivat myöhemmin ostettuna maksaa vain 10 centtiä kpl. Ei paha hinta :)

Nyt onkin ollut hyvä, että kotona on ollut kirjoja, kun en ole juurikaan kaupungissa käynyt, ja kuitenkin lukuhimo vaivaa, aina illalla pitää mennä sänkyyn lukemaan, ja hetken jaksaa lukea, ja joskus pitempäänkin.

Olivat kaikki aika erilaisia kirjoja. Tuo "Kasvonsa menettänyt mies" oli raskain luettava aiheensa puolesta. Tässä pätkä kirjan takakannesta:

"Valloileen päässeet herpesvirus ja bakteeri olivat riistää Helsingin Sanomien toimittajan Kimmo Oksasen hengen, mutta tuhosivatkin "vain" hänen kasvonsa. Mistä löytää elämän ilo ja -rohkeus, kun jokainen vilkaisu peiliin muistuttaa, ettei paluuta entiseen ole? 

Kasvonsa menettänyt mies on sydäntä raastava mutta toivoa ihmisyyteen valava tositarina miehestä, joka ei enää koskaan säästy muiden katseilta."


                                            - - -


Rautasydän on rakkaus ja rikos tyyppinen kirja,

"Jannen käsi siirtyi niskaani ja siirsi hivukset sivuun. Hänen sormistaan tuntui kulkevan  pieni kiihottava sähkövirta ihooni. Ravistin käden pois. - Nyt sä selität, sanoin. Kuka sä olet? Miksi mut uhataan tappaa jos mä en kerro kätkostä? Mistä kätköstä?"

                                              - - - -

Kukin uskollaan kertoo kahden naisen , Saaran ja Inkerin ystävyydestä.

" Saara taiteilee ja taistelee läheisriippuvuudesta kärsivän miehensä ja tämän perheen kanssa. Inkeri tukeutuu uskoonsa yhä tiukemmin, uskoen Herran haltuun sekä itsensä kuin perheensäkin.

Naiset tekevät omia ratkaisujaan tahoillaan. Saara ei kaikkia Inkerin tekoja ymmärrä, mutta hän yrittää kuitenkin elää tukena, voimiensa äärirajoilla. Kestääkö ystävyys? Kantaako usko? Mikä onkaan lopputulos, kun Inkerin tytär alkaa hakea  omiin kysymyksiinsä vastauksia?"


                                                  - - - -


Vuorten valo on Eija Wagerin  elämästä kertova kirja, niitä on useampia, niin kannattaa aloittaa ensimmäisestä kirjasta, joka on Tupaantuliaiset Italiassa.

Mukavaa päivää teille, ja myös meille kylätalolla :)


6 kommenttia:

  1. Eija Wagerin kirjat kiinnostavat. Kirjat ovat ihania, onneksi niitä on! Luen parhaillaan Juha Hurmeen teosta Niemi, se on todella hyvä ja mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta Eija Wagerin kirjat ovat olleet myös hyviä, varsinkin ensimmäiset

      Poista
  2. Kiinnostavia kirjoja, varsinkin nuo Kukin uskollaan ja Vuorten valo. On kiva kun kirjoja voi ostaa omaksi halvallakin. Minäkin juuri ostin kirpputorilta muutaman kirjan. Aina se piristää, kun saa uusia kirjoja!

    VastaaPoista
  3. Kirjoja on hyvä olla jokunen aina varastossa :)
    Kimmo Oksanen oli joskus tv-ohjelmassa kertomassa kirjastaan, pitäs katsoa oisko kirjastossa sitä. Täällä poistokirjat maksaa usein euron,no eihän se kallis ole, mutta aika harvoin sattuu sopivaa. Joskus asiakkaiden ilmaishyllystä olen tehnyt löytöjä. Tänään taas olisi vietävä kirjat ja haettava uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä on asiakkaiden ilmaishylly...sellaista täällä ei ole. Meillä alussa poistomyynnissä olevat maksoivat euron muistaakseni, mutta lopussa tuon pikkusumman.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)