Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Suvisunnuntai


"On kesän kirkas huomen
ja suvisunnuntai.
Ei liiku lehti tuomen,
on lintunenkin vait´.
Vienosti kukki pellot
ja vaarat vihannoi.
Ja hartaat aamun kellot
vain rauhaa, rauhaa soi."


Tuollainen vanha laulun säe tuli mieleen näin pyhäpäivän ratoksi. Muistan kun lapsena jotenkin tuo kuvasi niin kesäisen rauhallisen sunnuntaipäivän. Nykyisinhän kaikki päivät on melkein samanlaisia ihmisillä, kaupat auki ja samanlainen hulina joka päivä. Onneksi täällä maalla tuota rauhaa ja hiljaisuutta vielä riittää :)


Mies on vielä näytelmissä tänään, kun tulee illemmalla kotiin niin lämmitetään sauna. Hevosautokin meni eilen ohi, jokohan meidän "kesänaapurit" eli hevoset siis on tulleet laitumelle... miehen suosikit :)


Kyllä on ollut niin kuumat ilmat, ettei juuri ole jaksanut/huvittanut lenkillekään lähteä, kun hiki on muutenkin. Eikä mitään järkevää ole muutenkaan tullut puuhattua...vinttiäkin pitäisi siivota, mutta hikipäässä sielläkin saisi työskennellä, kun aurinko on lämmittänyt senkin kuumaksi. Joten nautitaan lepopäivästä.
Silloin viimeksi kirppiksellä käydessä tuli poimittua mukaan myös tällainen pikkuinen "tyttö", en ole nyt varma oliko se ilmaislaatikossa vai maksoiko 50 centtiä... neuloin hänelle mekon, kun oli aivan alaston.

Itsellä eilisen ja tämän päivän asu on ollut vilpoinen musta-valkoinen, toppi ja liian pienestä tunikasta tehty puolihame. Molemmat aikoinaan kierrätetyt.


Tykkään tuosta hameesta, ihanan vilpoista kangasta ja nättiä muutenkin, vaikken yleensä muuten niin mustasta tykkää.Seurakunnassa perjantaina pukeuduin punaiseen. Eli tähän asuun, joka on aiemmin kuvattu. Kengät vain oli eri, ja hiuksissa punainen pitsipanta.


Kun lueskelen VillaNannan sekä Metsäntytön blogeja, niin niissä on aina noita asukuvia, niin tykkään itsekin niitä kuvata :) Vaikka ei kummoisia kuvia saakkaan, kun itse joutuu peilin kautta ottamaan kuvat, mutta onhan niissä muistoja millaisia asuja on joskus ollut.


Leppoisaa lepopäivää :)


8 kommenttia:

 1. Kivat asut ja sinulla on nätit hamesääret! Vilpoinen hame kesällä on kyllä ihana. Minun käy helteillä miehiä sääliksi, kun eivät "voi" käyttää hameita tai mekkoja. Kerran täällä yhdellä saarella tapasin miehen, jolla oli toogamainen valkoinen mekko/kaapu, joita miehet käyttävät jossakin Välimeren maissa... se on varmaan mukava. Mutta ehkä silläkään ei kehtaa kylille lähteä. Miesparat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hame on paras asu kyllä helteellä, miehet joutuu tyytymään shortseihin :)

   Poista
 2. Ja aina niin tyylikäs Sesse!...lisää vaan asuste kuvia:)
  meillä työilimat,helteistä ei tietoakaan,nytkin tuulee kylmästi,
  -sulonen pieni nukke riepu:)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin oli tuuli vähän viileämpi, vaikka muuten lämmin. Ja vähäsen tuli vinttiäkin siivottua :)

   Poista
 3. On hienot asut ja oikein hyvä malli olet. Mulla ei ole oikein mitään asuja, en osaa ostaa vaatteita mikä edes itsestä tuntuis hyvältä. Pitäis mennä pukeutumisneuvojan pakeille :)
  tänään oli vähän viileämpi päivä, siivoilin sisällä. Ulkona ei oikein voi olla kun on niin paljon itikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks täällä ei ole kovin paljoa hyttysiä/itikoita, parina yönä kuului kyllä ininä makkarissa, mikä oli ärsyttävää, piti vaan lakanaan kietoutua...

   Poista
 4. Sulla on sitten sama kuin minulla, että musta, varsinkaan kesävärinä ei ole se suosikki, mutta joskus sitäkin on kiva käyttää:) Tuo punainen asu on kivan värinen ja kaunis muutenkin:)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)