Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Tankoa ja koukkua poikineen... eli pienen keittiön tilat

Meillä on pieni keittiö, juuri mahtuu neljän hengen pöytä tuoleineen ja yksi lattialla seisova pieni hylly, jonka päällä on vedenkeitin ja leivänpaahdin ja hyllyillä sekalaista tavaraa.
Kaappeja on kaksiosainen kuivauskaappi (jossa säilytän enimmän osan lautasista, laseista ja mukeista, sekä ylähyllyllä harvemmin tarvittavat kattaus-astiat..), sekä kapea ja vielä kapeampi kaappi, joissa säilytän kuivat ruoka-aineet. Kaappien alla on tiskipöytä (ja sen päällä kahvinkeitin ym.) ja sen alaosassa on tiskikone, laatikosto ruokailuvälineille, kauhoille, muovipusseille yms. sälälle sekä roskiskaappi.

Kaapin päällä on hyvä tila mun kahvipannu- ja muki "kokoelmalle"Noista olen osan saanut, osa on lapsuuskodista, joku kirpparilta.
Lisänä on sitten keittiön "ruokakomero", jossa säilytetään enimmäkseen astioita, yksi hylly on "pyhitetty" leivälle, pullalle, kekseille ja vararuoka-säilykkeille. Komeron lattialla on koiran ja kissojen ruuat, muiden säilytettävien koneiden yms. joukossa.
Mutta koska säilytettävää on paljon ja säilytyspaikkoja vähän, niin olen viritellyt erilaisia säilytys"järjestelmiä" pitkin seiniä :)
Kattoon olen laittanut messinki(?) tangon kolmen koukun varaan, niin siellä roikkuu osa kattiloista ja tuollainen 3-osainen kori, ylimmässä korissa sipulit, kahdessa muussa sekalaista tavaraa: teippejä, liimaa, narua yms.

Lisäksi keittiöön ( isännälle tärkeälle) radiolle laitetun hyllyn...

...alle olen virittänyt toisen tangon, jossa riippuu myös kattiloita ja pannuja.
Noiden alla on puuhella, jonka päällys on usein täynnä, silloin kun sitä ei käytetä. Sähköhellaa, joka on kulmittain puuhellaan, tulee enemmän käytettyä, kun se käy nopeammin. Talvella kyllä puuhella tuo ihanan lämmön viileään keittiöön. Sähköhellan toisella puolella on oviaukko olkkariin. Sen päälle sain keittiöremontissa aikanaan pitkän hyllyn, johon mahtuu osa ruoka-aineista. Tuo on ollut ihan super!

Sen alle, oviaukon viereen ostin kirppikseltä pikkunaulakon, siinä on tällä hetkellä näiden vanhojen "mukien" kokoelma silmän ilona.


Hyllyn alle mahtuu vielä myös peili ja tällainen pannulappu-naulakko, jossa minulla kyllä riippuu kännykkäpusseja :)

Sitten onkin eteiseen menevä ovi. Sen ja mun ulkovaate-komeron oven väliin mahtuu juuri ja juuri vihreäksi maalaamani maustehylly. Senkin pohjaan ruuvasin koukkuja. Siinä on riippunut milloin mitäkin, tällä kertaa tarpeellisia asioita :)Komeroiden ovien jälkeen tuleekin kohta ikkunaseinä. Mutta vielä komeron viereen mahtuu kaksi telinettä kattilankansille...

Tuossa oli alunperin vain tuo pyyheliina-naulakko, mutta minä olen lisännyt sinnekin säilytystilaa: Kaksi kirppikseltä ostamaani ikean pikku hyllyä.
Nyt keittiössä on jo lähes kaikki tarpeelinen säilytystila, että toimeen tulen sen kanssa...ainoa pulma on taso-tilanne, eli sitä kun ei ole, niin jos esim. leipoo niin tasona on yleensä ruokapöytä ja aputasona puuhella.

Mutta muuten kyllä jo tykkään keittiöstäni :)

12 kommenttia:

 1. Loistavia ideoita nuo tangot ja kaikki muutkin säilytysratkaisut! Hyviä vinkkejä tässä justiin noihin kapeisiin ja muuten toivottomalta vaikuttaviin kohtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon helpottavat tilanpuutetta ja arkea :)

   Poista
 2. Ihana ,kodikas keittiö,Minä tykkääisin kans tuon tyylisestä.,niinkuin sanoit laskutilaa/leipomis tila puuttuu,mutta pöytä käy siihen mainiosti:)
  Sinulla kaikki nättiä pikkujuttuja siellä:)hyllyn päälllä.
  Ja taas saahaan huomenna aloittaa uusi viikko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi viikko alkoi lämpimissä ja pirteissä tunnelmissa :)

   Poista
 3. Näyttää niin kauniilta ja kodikkaalta. Hienoa ideoita säilytyspulmiin. Ja ihania tavaroita kaappien päällä Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kaikista kauniista ja omaan silmään sopivista esineistä..ja jos niihin vielä liittyy muistoja, sen parempi :)

   Poista
 4. Tuo vihreä väri on muuten kiva:) Mitä luin tuosta sun kaappitiloista, tuumin mielessäni että vähän samansuuntaista kuin meillä. Meillä on keittiö samalla sekä iso, että pieni. Iso pöytä kyllä sopii, mutta kaappi- ja työtilat on pienet. Tiskikonetta ei ole, tiskit tiskataan pienellä tiskipöydällä, jossa on yksi allas. Yhdelle ihmiselle kun aikanaan on talo tehty.

  Mukavaa alkuviikkoa sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään noista vihreistä seinistä, jotka olivat valmiina, siksi en ole halunnutkaan vaihtaa väriä:) Meilläkin oli alussa pelkkä pieni viemäri-allas hanan alla. Ja vanha iso tiskikone ei mahtunut tänne, niin alussa minäkin tiskasin käsin vadeissa. Mutta kun saan helposti käsi-ihottumaa, niin hyvä että sain keittiöremontissa tuon tiskikoneen...itse maksoin keittiöremontin, silloin sattui vielä olemaan rahaa :)

   Poista
 5. Ihanalta näyttää teidän keittiössä ja niin kivoja nuo säilytys ratkaisut..hyviä vinkkejä:) Hienot on myös kokoelmat❤ Ihana tuo vihreä hylly! Aurinkoista alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoelmia helposti kertyy...jos jotakin on kaksi tai kolme, niin siinähän on jo kokoelman alku :)

   Poista
 6. ihanaa tunnelmaa! Heti pisti silmään tuo keltainen pehtooripannu ja maatuskat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtooripannu on lapsuuskodistani, samoin kuin tuo kuparipannu. Maatuskoista suurin osa on saatuja...ystävältä ja tytöltä :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)