Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Miten eläimet jaksaa turkit niskassa ...

 Tässä meidän poppoo tänään, niinkuin monena muunakin päivänä,samat huvitukset...



Rasmus viihtyy pihapöydän alatasolla, kun tämä pöytä on takapihan puolella puolivarjossa.



Lähettyvillä makailee myös Hipsu.



Elmo on narun päässä puskassa, varjossa sekin.



Nukkuu hyvin, eikä pienestä herää, kun kuulo on jo vanhalla huonompi. Ei ole varsinaisesti aina missään kiinni, mutta kun on fleksi perässä ei pihalta yleensä mene pois, vaikka heräisikin ilman että joku on pihalla. Välillä kyllä muutenkin aina vilkaisen, vieläkö nukkuu..saa kyllä välillä katsoa, että missähän se on, jos on vaihtanut puskaa, ja yleensä pihan jostain  varjosta sen löytää. Mieluummin on nyt pihalla ollut kuin sisällä. Jos ollaan pois, niin sitten sisällä, sekä yöllä tietysti.

Sellaista se on tämä kuumuus, johonkin varjoon itsekin kaipaa, ja silti on hiki pinnassa. Sisällä sitten tuulettimella saa vähän viileyttä, vaikka olkkarissa onkin pienempi tuuletin, koska yöksi on yläkerrassa isompi tuuletin (ja isännän päikkäreille :)



12 kommenttia:

  1. Onneksi nurmella on varmaan sopivan viileää makoilla ja saattaa käydä tuulenvire.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja Elmo usein menee jonkun pensaan varjoon tai melkein pensaan "sisälle".

      Poista
  2. Eilen luin että koiralle voi tulla myös lämpöhalvaus, en koskaan ollut ajatellut sitä mitä oireita se aiheuttaa, meidän ransulla on ohut silkki turkki, mikä ei ole kuuma, mutta ihon lämpö nousee näin helteellä, maaseudulla on hyvin varjopaikkoja, mutta kaupungissa asfaltti on tulikuuma koiran anturoille, ihmisillä on kaupungin keskustoissakin koiria. Nyt melkein jo odottaa että tulis jo paljon viileämpää.
    kissat ehkä sietää paremmin hellettä, ne kun tykkää lämpimästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voi olla, että kissat ei niin kärsi kuumasta..vaikka aika "reporankana" ulkona makailevatkin.

      Poista
  3. Kyllä varmasti koirilla ja kissoilla on tuskaista näin kuumalla säällä. Mutta toisaalta: ne ovat siihen tottuneet. Joskus talvella kovilla pakkasilla tulee mieleen, miten metsän eläimet tarkenee. Eivät nekään tiedä paremmasta ja ovat tottuneet niihin oloihin syntymästään saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.Viime kesänäkin Elmo oli ihan väsynyt kuumuuteen, mutta syksymmälle tullessa taas piristyi silmin nähtävästi :)

      Poista
  4. On ollut hellettä ja on liian kuuma. Se on liian kuumaa ihmisille,eläimille ja pensaat ja ksvit kärsii myös kuumuudesta. Meillä on myös tuuletin,se auttaa jonkun verran ja yöllä on ikkunat auki,niin onneksi viilenee yöllä niin on helpompi nukkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän se taitaa lupailla helteitten loppumista tältä rupeamalta...

      Poista
  5. Siellä sitä lepäillään niin söpösti. Onhan se helpotus monille, jos helteet tosiaan vihdoin helpottavat. Jaksaa taas tehdäkin jotain. Me ollaan käyty monena aamuna lakassa, on herätty jo viideltä tai puoli viideltä. Sitten jaksaa vähän aikaa lakkasuolla ennen kuin tulee kuuma. Mutta ollaan mekin joka toinen aamu vain nukuttu pitkään ja oltu kotona, pitäähän sitä saada untakin näin lomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kuitenkin vähän tuulen virettä, niin sekin helpottaa :)

      Poista
  6. Kyllä on varmaan hankala heistäkin. Ulkona tuntuu olevan, varjossa ja jos vielä tuuli vilvoittaisi, helpompaa. Kun vaan ois niitä varjopaikkoja, joiden alle meisi makoilemaan :))
    Ehkäpä se tästä vähän alkaa viiletä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on ulkona ollut vähän tuulen virettä, ja sisälläkin vähän viileämpää.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)