Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 21. elokuuta 2018

Hyvä ruoka, parempi mieli :)



Autoa korjataan katsastusta varten. Tänään oli korjaamolla ja ensi viikolla uudestaan. Toivottavasti sitten menee läpi katsastuksesta. Viime yönä oli kova sade, illalla jo, meillä on makkarin ikkuna auki niin hyvin kuului. Sieltä kuului myös kurkien huuto läheiseltä pellollta ... jokohan ne rupeaa suunnittelemaan lähtöä, vai mikä niitä huudattaa. Aamullakin huusivat taas.




Kun mies oli korjaamolla, niin minä laitoin sillä aikaa ruokaa, pyttipannua ja omenakiisseliä.











Omenakiisseli on hyvä ja helppo :) Tässä sen ohje:




Omenatuorekiisseli


1 l vettä
1 dl perunajauhoja
2-3 dl omenaraastetta
sokeria maun mukaan



Kuumenna vesi ja perunajauhot kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota pois levyltä ja lisää omenaraaste ja sokeri.





Nyt on aurinkoista ja ilmeisesti huomennakin, niin nyt pestään taas pyykkiä, tai konehan ne tietysti pesee. Vielä saa kuivaksi ulkona. Pitäisiköhän keittää päiväkahvia jo näin aikaisin, kun mies lähtee sitten kaverinsa kanssa puuhommiin, kaverin veljen luo, että hän saisi aikaisten päivänokosten jälkeen kahvia herätykseksi. Joten moi-moi!

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta tuo kiisseli; maistuisi kyllä täälläkin:) Tuollaista voisi tehdä, mutta ei ole pitkään aikaan tullut ostettua omenia ja omenapuita ei itsellä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain aikanaan sain tuon ohjeen, tosiaan hyvä ja helppo :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta Sesse!
    minä onneton oon tehny aika monimutkasesti,rakastan kiisseleitä,kerman kanssa syön:)Omenoista olen keittänyt mehun,sihvilöiny ja sihvilöityyn omenanpalasia lisänny,mutta näin helppo,ihana:)) Kiitos:)tosi herkullisen näköistÄ:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan helppotekoinen, ohje on mun vanhimmassa ruokaohjevihossa, olisko jopa niin, että äidiltä olisin tuon ohjeen saanut :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)