Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 23. elokuuta 2018

Kirja: Sisar










Sain joku aika sitten luettua tämän Sisar-kirjan. Sen on kirjoittanut Elisabeth Aho. Kirja on kirjoitettu vuonna 2011 ja on Otavan julkaisema.

Kirja sijoittuu kansalaissodan aikaan. Takakannessa sanotaan mm. näin:


"Historiallinen romaani sisällissodan repimän pääkaupungin asukkaista sekä ystävyydestä ja selviytymisestä vuosien 1917-1919 myllerrysten keskellä.

Helsinki huhtikuussa 1918. Diakonissalaitoksella hoidetaan sisällissodassa haavoittuneita, ja eräänä päivänä sinne tuodaan nainen, joka muistaa menneisyydestään vain välähdyksiä.

Sisarten hoidossa Ellen toipuu, mutta vasta läheinen räjäytystyöonnettomuus palauttaa hänen mieleensä aiemmat tapahtumat: pienen hellahuoneen, työn puhelinkeskuksessa ja Selman, jolla on ollut suuri vaikutus hänen elämäänsä.

Kesä tuo toivoa kaupungin asukkaille, vaikka kaikesta on yhä pula, ja monet lapset elävät orpoina ilman vankileirille vietyjä vanhempiaan. Sisarten luo jäänyt Ellen alkaa pohtia, voisiko myös hän auttaa muita ja löytää sillätavoin elämäänsä suunnan."

Kirjassa on ikäänkuin kolme eri "osaa", ensin vuosi 1918, sitten takaumana vuosi 1917, ja lopuksi vuodet 1919-1924.




On mielenkiintoista lukea noista ajoista, vaikka toisaalta surullistakin. Historiasta kiinostuneille voin suositella!

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kirja, minuakin kiinnostaa nuo ajat. Tykkään historiasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ylipäänsä vanhasta ajasta kertovat kirjat ovat mieluisimpia luettavia.

      Poista
  2. Kiva kun sinäkin kirjoittelet välillä kirjoista. Nuo sisällissodan tapahtumat ovat alkaneet kiinnostaa nyt kun niistä on puhuttu enemmän tänä vuonna. Täytyypä pitää mielessä tämä kirja! Itse löysin juuri kirpputorilta Anneli Kannon romaanin Lahtarit, joka kertoo myös siitä sodasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, vanha aika on muutenkin kiinnostavaa :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)