Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 2. joulukuuta 2016

Päiväni murmelina...
Tänään aamupäivällä tunsin itseni murmeliksi, kun ravasin kolmen kerroksen rappuja edestakaisin :) Hakemaan puita kellarikerroksesta, yläkertaan laittamaan tuli kakluuniin, alakertaan laittamaan myös tulet, hakemaan lisää puita kellarista, alakertaan heittämään matot tuulettumaan ulos, välillä katsomaan onko yläkerran tuli kunnolla syttynyt, alakertaan imuroimaan, kellarikerrokseen hakemaan tytön pestyjä pyykkejä, laittamaan ne keskikerrokseen sisälle lisäkuivatukseen, ulos laittamaan linnuille lisää siemeniä jne.
Aamu oli taas ollut sellainen, että hitaasti käynnistyin ja kello oli jo lähempänä yhtätoista kun aloin siivota alakertaa. Siksipä tuo tohina... Vaan hyvimpähän tuota kerkesin siivota ennen miehen tuloa kaupungista ja laittaa ruuankin. Itse jo söinkin. Mies ei ole vielä tullutkaan.Eilen oli Kylätalolla meidän Ilosanoman illan joulujuhla, olikin 24 henkeä. Minä en kerinnyt laskea, mutta ystävä laski. Mukana oli Lähetyspiiriläisiä, meitä "Laulusiskoja" ja muita seurakuntalaisia ja ystäviä. Osa-aikainen pastorimmekin oli mukana. Mieheni oli tilaisuuden vetäjänä. Me Laulusiskot lauloimme ja yksi meistä säesti kitaralla, yksi Laulusisko lauloi yksinlauluna "Varpunen jouluaamuna" ja kertoi uskoon tulostaan. Pastori puhui ja samoin toinen "veli". Yhteislauluina oli joululauluja.

Tarjoilutkin oli tietysti tavallista runsaammat. Ei kuitenkaan kahvituksen lisäksi puurotarjoilua, niinkuin viime vuonna. Sen sijaan sulhaspiirakoita ja munavoita sekä tiikerikakkua, joulutorttuja, pipareita, kahvia ja teetä. Ystävä auttoi tarjoilujen valmistamisessa. Hän paistoi tortut ja teki munavoin. Minä paistoin piirakat raakapakasteesta, ja hankin tiikerikakun eräältä "kotileipurilta", joka myy tuotteitaan. (Ei tarvinnut jännittää, että onnistuuko, jos olisin itse yrittänyt sen leipoa :)Muuten kyllä taisin vähän jännittää tarjoilujen esille laittoa ym kahvinkeittoineen, tarjoilujen riittävyyttä ja sitä keittiö-hössötystä siinä alussa. Koska mulla on sellainen vaiva, että jännittyneenä nielen ilmaa koko ajan ja sitten on vatsa kipeä. Otin vatsalääkkeen siellä, mutta silti kotona piti mennä vatsalleen lattialle, kun niin kouristeli mahaa. :( Yliherkkä, mikä yliherkkä...Tämmöisen tulitikkulaatikon tonttuineen näin eräässä pikkupuodissa, itse kun kiinnostun kaikista ideoista, niin pistin mieleen ja tein kotona siitä oman kokeiluni. Tämä on vähän isompi rasia, kun siinä on ollut joskus sellaisia pitkiä tulitikkuja.
Voin laittaa siihen tavallisia tikkuja ja se voi olla meidän "jouluaski"...Hyvää viikonlopun alkua kaikille!12 kommenttia:

 1. Sinun ei tarvitse lähteä lenkille moisen murmelipäivän jälkeen. Sen verran runsaasti sait liikuntaa. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään tuli sentään kävelylenkillä käytyä...oli tosi kylmä tuuli.

   Poista
 2. Sullahan on ollut tosi vauhti päällä:) Tuo tonttuaski onkin hauska idea. Meilläkin löytyisi tyhjiä tikkuaskeja tuohon hommaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään ennen nähnyt tuollaista tikku-askia :)

   Poista
 3. Oikeaa hyötyliikuntaa ja taas niin kauniita jouluvalmisteluja. Hyvää joulun odotusta : )

  VastaaPoista
 4. Touhua on riittänyt. Mukavaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 5. Oli sulla tullut varmaan tuhansia askeleita.
  Ihania nuo joulujuhlat, vietetään sen sanoman äärellä jolloin on oikea asia miksi joulua vietämme.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)