Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kello 16 ja hämärää...
Eilen illalla olimme tuttavan luona hengellisillä itsenäisyys-juhlilla. Oli ihan mukava ilta, 10:n jälkeen olimme vasta kotona. Tänä aamuna mies lähti näytelmä harkkoihin.
Innostuin vaihtamaan vähän verhoja. Se lähti yläkerran makuuhuoneesta, kun siellä oli vielä ne kesäiset vihreät pussilakanasta tehdyt verhot. Vaihdoin sinne tukevampaa kangasta olevat valkoiset verhot, joissa on punaisia kukkia.


Kun olin vintistä hakenut niitä verhoja, niin näin siellä myös entiset punavalkoruutuiset "jouluverhot" ja innostuin vaihtamaan ne keittiöön ja samalla punaisen enkeli-pitsikapan.Keittiössä olleet "unikkoverhot" kierrättyivät pikkuhuoneen ikkunaan. Ja eteisen väliovikin sai punaisen pitsikapan.Niin se joulutunnelma pikkuhiljaa levittäytyy kotiin. Jouluna tuo punainen värikin tuntuu niin kivalta, vaikka muuten en erityisemmin sisustuksessa siitä tykkää...


Eilen tein parista vanhasta palaneesta pikkulampusta taas joulupallot. (Noihin siis levitin siveltimellä erikeeperiä, pyörittelin ja ripottelin hilettä päälle). Tässä ne ovat vasta kuivumassa yön yli.


Tänään nekin pääsivät kuistin joulu-oksaan roikkumaan. Tuossa oksassahan oli jo pari viime vuonna tehtyä "lamppu-palloa" ennestään.

Tänään kun mies ei ole kotona, niin laitoin ruokaa helpoimmalla tavalla, kun olin lämmittänyt molemmat pönttikset...sopiva hiillos oli vielä, niin laitoin ritilälle nakkeja ja kaksi karjalanpiirakkaa lämpenemään ja sen alle valurautapannussa lämpenemään valmiin ison lätyn jälkkäriksi.
Sähköhellalla kuitenkin pikaisesti keitin lisäksi puoli pussia pakastevihanneksia. (Elmo sai yhden nakin ja pikkuisen lättyä makupalaksi :)
Kyllä oli niin kylmä tuuli aamupäivällä, että ajattelin etten halua ulos ollenkaan, mutta kuitenkin pikkuisen kävin kävelemässä iltapäivällä Elmon kanssa ja keräsin männynkäpyjä ja laitoin ne uunin päälle kuivumaan. Täällä on enimmäkseen kuusia ja lehtipuita, niin en ollut männynkäpyjä aikaisemin löytänytkään.
Laitoin paksumman toppiksen päälle, kun niin hyytävältä oli sää tuntunut, vaikka olikin pari astetta plussan puolella. Onneksi tuulikin oli vähän tyyntynyt.

Tänään on viimeiset lauluharkat ennen joulua, sinne taas ystävän kanssa menemme. Harjoittelemme lauluja seurakunnan joulujuhlaan. Mä en ole mikään eritynen laulaja, vaikka tykkäänkin laulamisesta,mutta kun aikanaan pyydettiin tuohon ryhmään, niin menin... Tosi kiva naisporukka meitä onkin!


Mukavaa keskiviikkoa teillekin!

8 kommenttia:

 1. Nyt mun on pakko ryhdistäydyttävä ja tuunailla niistä mun palaneista lampuista koristeita kotiin - nuo sinun on niin ihanat gimmelit!

  VastaaPoista
 2. No sinultahan se sujuu, kun sinulla on aina niin hyviä askarteluja ja tuunauksia :)

  VastaaPoista
 3. Täällä oli eilen jo klo 14 aivan, kuin ilta olisi ollut...ja sama näyttää jatkuvat tänään. Kova usva ja sataa vettä...se siitä joulutunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on märkää ja harmaata ja tiellä ohutta jäätä...ei kiinosta tällä kelillä ulkoillakkaan :(

   Poista
 4. Sinulla on kotona jo niin kivan jouluista! Minä en enää vaihtele verhoja jouluksi. Ennen aina vaihdoin. Meilläkin on sunnuntaina seurakunnassa joululaulujen ilta ja samassa yhteydessä on lähetysmyyjäiset. laulaa en osaa,mutta siellä lähetysmyyjäisten myyntipöydän takana minäkin hääräilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kotiin vähän joulutunnelmaa saada, kun muuten ulkona on niin synkkää...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tykkään itsekin ja tuo valoa kuistille, ei tarvii "isoa valoa" laittaa :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)