Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Vaikeuksien kautta voittoon, toivottavasti..

 Ei kuvaa.

 Kyllä on ollut kaikenlaista  harmia nyt viime aikoina. Ensin minun tilini nettipankista oli kaapattu. Siellä oli vain teksti, että "tämä tili on kaapattu". Sitten piti tietysti soittaa nettipankkiin, josta suositeltiin tilin sulkemista, ja se tehtiin sieltä pankin kautta.

Neuvoja annettiin, mutta ei enää ollut sitä pankkikonttoria, jossa se oli viimeksi ollut, vaan se oli lopettanut, ja suositeltiin lähintä paikkaa jossa voisi olla sellainen pankkikonttori, missä voisi tilin avata uudestaan. Se oli tuolla puolessa välissä Helsinkiin. No lähdimme sinne, mutta se oli vain kaksi tuntia auki aamulla, ja kun emme löytäneet sinne ajoissa, niin piti tyhjin toimin kääntyä takaisin.

No, myöhemmin saimme ystävä miehen käyttämään meitä Helsingin konttorissa, koska hänelle se oli tuttu paikka, kun on ennen asunut siellä. Ja nyt on se homma tehty, nyt pitää vaan odottaa, että koska tulee se tunnusluku .. Sanottiin, että noin viikon kestää sen tuleminen.

Onneksi saimme kahdelta ihmiseltä rahaa lahjaksi, että olemme saaneet ruokaa ostettua itselle ja eläimille.

Ei ikinä tullut mieleen, että tili voidaan noin kaapata. Ainoa hyvä puoli siinä oli, että tili oli suurinpiirtein tyhjä silloin, ettei rahallisesti varmaan paljoa hävitty, kun tili oli sitten suljettu pankissa, kun soitin. 

Mutta päiviä tässä on mennyt turhaan miettimiseen, (ja itkemiseen) ja vielä saa odottaa. Kiitos Herralle kuitenkin ystävästä ja tuttavasta , jotka antoivat rahaa elämiseen.

Nyt lisäksi miehelle tuli flunssa, ja joutuu vaan lepäilemään sängyssä. Hänenkin Vivamo harkat meni nyt sivu suun flunssan takia.

Parempaa teille!

10 kommenttia:

 1. Ompa ikävä juttu! Eikö saatu selvää miten se oli kaapattu? Ei nämä nykyiset systeemit ole kaikki turvallisia. Joka paikkaan pitää olla kortti kun maksaa, pitää alkaa käyttää enemmän käteistä.
  Mun pojalta myös suljettiin tili joskus kesällä, panki sulki varotoimenpiteenä, kun oli joku outo veloitus ollut, eikä ollut mikään osto.
  Parempia aikoja ja paranemista miehelle! Flunssaa on paljon liikkeellä.

  VastaaPoista
 2. Huh, onpa ikävä asia. Onneksi ei tullut suurta taloudellista tappiota, vaikka vaivaa kyllä liiaksikin. Oliko pankilla mitään arviota, miten kaappaus on tapahtunut? Vaikka tuskin niitä koskaan saadaan selville.

  VastaaPoista
 3. On kyllä koetteleva tilanne, onneksi saitte rahaa ja apua siihen pankkikäyntiinkin!

  VastaaPoista
 4. No huh sentään! Ei minullekaan tule helposti mieleen, että voitaisiin ihan luotettavan pankin tavallinen tili kaapata, täällä Suomessa, eikä missään sademetsässä! Toivottavasti kaikki korjaantuu ja pysyy kunnossa jatkossa.

  VastaaPoista
 5. No johan myrkyn lykkäsi ja vielä näin joulun alla. Ei auta vaikka olisi miten varovainen, nettihuijarit ovat kuitenkin aina taitavampia. Nyt täytyy koputtaa puuta ettei satu omalle kohdalle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommeteista, nyt tuli lisäksi tieto, että isännällä on korona. Minulla on onneksi korona rokotus alla, kun olen vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sekin vielä! Toivottavasti se on lievänsorttinen ja menee nopeasti ohi, eikä tule sinulle!

   Poista
  2. Onneksi meillä on ylimääräinen testi, että voin varmuuden vuoksi testata jos siltä tuntuu, päätä on nyt särkenyt kyllä, mutta voi johtua ihan vaan noista kaikista ongelmista...

   Poista
 7. Olen käynyt lueskelemassa tätä blogia aina silloin tällöin, kun olen ehtinyt. Aivan ihana ja hyvän mielen tuoja tämä sinun blogisi. Voimia teille haastaviin aikoihin. Kaunis koti ja kivoja päivityksiä. Mukavaa joulunalusaikaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)