Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 7. lokakuuta 2017

Lukutoukan kirja esittely






Lukutoukka olen aina ollut. Tosin nuorempana vielä enemmän, nykyisin tietokone ja käsityöt on vienyt osan luku-ajasta. Ja kumma juttu on tullut...en enää lue kirja kerrallaan, vaan nytkin on kolme kirjaa lukemisen alla.







Yläkerrassa sängyn vieressä on luettavana kirja "Valkoiset lautalattiat". Kirjoittaja Mirjami Hietala.













Kirja kertoo keski-ikäisestä naisesta, joka muuttaa samaan taloon poikansa perheen kanssa. Naiselle remontoidaan oma puoli, hänen tahtonsa ja suunnitelmiensa mukainen, ja hän myös maksaa sen. Siitä tulee oikein hieno, viimeisen päälle, ja samalla hän vähentää paljon tavaroita ja asunnosta tulee hyvin pelkistetty. Kirjan nimen mukaan hän haluaa sinne valkoiset lautalattiat.





Tämän kirjan olen lukenut joskus aiemminkin, lainasin sen kirjastosta.









Pikkuhuoneen sohvan vieressä on kirja "Läheinen".
















Sen on kirjoittanut Katerina Janouch. Kirjan takana lukee: "Läheinen on syvästi omakohtainen kuvaus avioliittohelvetistä, raitistumisyrityksistä, retkahduksista, riidoista ja rakkaudesta. Se on sairaskertomus, mutta se on myös selviytymistarina."
Olin joskus lainannut tuon kirjastosta ja kun näin sen kirjaston poistomyynnissä, ostin sen. Huomasin alettuani lukea sitä, etten enää paljoa siitä muistanutkaan, kun siitä oli niin kauan. Paljon tuttua siinä on oman ensimmäisen avioliittoni ajoilta, paljon tosin erilaistakin.








Kolmas keskeneräinen kirja on olohuoneessa luettavana. Se on Sylvi-Sanni Mannisen kirja "Outo lintu, erilainen", jonka sain vihdoin kirjastosta, varattuani jo aikaa sitten sen.















Kirja kertoo erityisherkistä ihmisistä, joita Manninen nimittää väri-ihmisiksi.
Kappale kirjasta: " Väri-ihmiset tuntevat itsensä usein erilaisiksi. Sisäänpäin kääntyneinä, ujoina, hiljaisina, ja omaehtoista vapautta rakastavina heillä on vaikeuksia sopeutua yhteiskuntaan, jossa ihannoidaan suulasta, ulospäin suuntautunutta yksilöä. Itsemurhat, paniikkihäiriöt ja kiusatuksi tuleminen ovat tuttuja väri-ihmiselle. Tämän kirjan tarkoitus on auttaa yliherkkiä väri-ihmisiä ymmärtämään paremmin omaa erikoislaatuaan ja vapauttaa heidät arvostamamaan omaa olemustaan."






"Lukeminen kannattaa aina" niinkuin Donner sanoi ennen jossakin mainoksessa :)

10 kommenttia:

  1. Vaikuttavat kiinnostavilta kaikki kolme! Etenkin tuo väri-ihmisistä kertova, siinä kuulostaa olevan paljon tuttua.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisilta tuntuu nuo kirjat! Kirjat on kyllä mukavaa viihdettä, varsinkin silloin kun oikein sataa ja vihmoo eikä ulos huvita mennä! Leppoisia lukuhetkiä♥

    VastaaPoista
  3. Minä luen aika paljon kirjoja. Tuo Läheinen niminen kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, minä käyn lainaamassa kirjastosta. Mukavaa alkavaa ensi viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, joskin sateista sellaista taitaa olla luvassa...

      Poista
  4. Mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja! Ei kyllä ole kauheasti nyt jäänyt aikaa lukemiselle, mutta toivottavasti joskus :)

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoista kun kerrot välillä kirjoista! :) Tuon Outolintu-kirjan olen joskus lukenut ja muitakin erityisherkkyyskirjoja, itsekin kun olen sellainen "outolintu" aina ollut :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)