Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 11. elokuuta 2016

Auringonlaskun katsastaja




Eilen illalla kuvasin taas auringonlaskua, ihan kännykällä vaan ikkunoista. Huomasin kyllä sen asian taas, että auringonlaskun väri muuttuu vaaleammaksi kamerassa kuin luonnossa...kokeilin sitäkin, että varjostin kädellä känny-kameran yläpuolelta, niin ainakin tuntui, että olisi tullut luonnollisemman värisiä kuvia silloin. Mutta pitemmittä puheitta: tässä niitä nyt on.















































Sitten ihan toiseen asiaan. Kävimme kaupungissa tänään ja "pitkästä aikaa" tein oikein kierroksen kirppiksellä ja ostoksia tuli tehtyä myös.
Ensin matkaan tarttui 3 e maksavat kumisaappaat, jossa lapussa ainakin luki : ehjät kumisaappaat.














Olisko siitä vuosi (vai kaksi?) kun ostin tavaratalosta ne kalliit Risto-Matti Ratian teksti-kumisaappaat...ja ne on nyt jo rikki :( Eipähän olisi kannattanut maksaa niistä niin paljoa. Jos nämä "uudet" menee rikki, niin ei ainakaan niin paljon harmita.






Ostin myös vaatteita, kevään vihreän neuletakin, punaisen "neule"tunikan ja kivan vaaleanpunaisen huivin, nämä yhteensä 5,50 e.















Eilen olin laittanut työkkärin eli kaupungin TE-toimiston "omalle sivulle" yhteyden otto pyynnön ja tänään sieltä soitteli nuori mies (äänestä päätellen nuori), juuri kun olin kirppiksellä. Toinen kerta jo kun satuin olemaan kirppiksellä kun työkkäristä soitettiin. Halusin kysellä siitä velvoite-työllistämisestä. Eli kun kaupungilla on velvoite työllistää, kun se 500 työttömyys/peruspäiväraha päivää tulee täyteen, sillä lailla olin asian ymmärtänyt, niin laitettiin sitä eteenpäin ja katsotaan löytyykö sieltä sopivaa työtä...se olisi puolen vuoden pesti, valitettavasti kyllä kokopäivä-työtä...pelkään vähän oman jaksamiseni puolesta, siksi olen mielinyt osa-aika työtä... No katsotaan nyt löytyykö sieltä edes meikäläiselle sopivaa työtä.





Eilen myös olin suurentanut hieman työssäkäynti-aluettani Rekryssä, eli kaupungin päiväkotien-sijaispalvelussa, kun olenhan siellä myös ollut kirjoilla jo varmaan kolmisen vuotta. Vaan nyt jos saan puolen vuoden työn, niin en tietenkään noita sijaisuuksia sitten tee.





Tänään illalla ensimmäinen kylätalon hengellinen tilaisuus kesätauon jälkeen.





Kotimatkalla-blogissakin uutta juttua, ainakin tulossa :)

6 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat auringonlaskusta.
    Eilen ja toissapäivänä katselin ja katselimme näyttäviä auringonlaskuja. Myös muinakin iltoina.
    On ollut aivan erityisen kirkkaita ja värikkäitä nähtävyyksiä. Kuten kuvissasi näkyy, on varsinaisen ruskotuksen yläpuolella lila-vaaleanpunaisella koristeltuja pilvenhattaroita. Niin upeaa. Hyvät kuvat olet saanut.

    VastaaPoista
  2. Juuri tuollaiset kauniit auringonlaskut on ihania. Olen huomannut kanssa tuon, että kun kuvaa, niin monesti se näkymä kuvassa on vaaleampi kuin luonnossa. Joskus voin omalla kamerallani jo etukäteen valoisuutta vähentää, mutta aina ei sekään auta. Minäkin eilenillalla menin katsomaan tyttöjen kanssa kullanväristä taivasta.
    Nuo sun kirppislöydöt näytti hyvälle ja nuo saappat on varsin mainion näköiset. Toivottavasti osoittautuu pitkäikäiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! En ollut vuosiin ostanut uusia saappaita, ennen niitä Ratian saappaita...olin ostanut vaan käytettynä, ja ne uudet oli kyllä pettymys siinä, että hintaansa nähden äkkiä menivät rikki :( Vaan onneksi palvelivat hyvin päiväkoti-ulkoiluissa, kun ne olivat vielä sen verran isommat, että niihin mahtui kunnon villasukat sekä lammaskarva-pohjalliset :)

      Poista
  3. Kylläpä löysitkin kauniit kumpparit ja halvalla. Tuo punainen puserokin on semmoinen joka minulle olisi lähtenyt mukaan. Minulla on nyt pakollinen "nuukailu" meneillään. Eilen pääsin siskoni kanssa käymään neljällä kirpparilla, enkä ostanut itse mitään. Yhden 2€ puseron löysin ja senkin siskoni maksoi minulle. Tämmöistä ei olekkaan ennen tapahtunut, sillä aina tulee kumminkin ostettua jotain =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan kivat ovat...vähän suuremmat olisivat saaneet olla, että mahtuisi kunnon villasukat, noihin ei taida mahtua kuin frotee sukat... Ei mullakaan olisi varmaan ollut varaa edes kirpparilla käydä...mutta tulipahan nyt käytyä kuitenkin :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)