Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kaapissa...ja sieltä ulos :)

Miekkonen lähti näytelmiin ja minä siivosin keittiön astia kaappia.Oikeastaan se alkoi siitä, kun tyhjensin tiskikonetta tähän kaappiin...olen niin iloinen, että tähän kaappiin olen saanut jo aiemmin sellaisen järjestyksen, ettei se pahemmin sotkeennu, kun tietää mikä kuuluu mihinkin :)Pitihän sitä kuitenkin pikkuisen järjestää tuota alahyllyä, kun se on niin täynnä.Mun sini-valkoinen astian keräys on hiipunut ja mennyt vähän sekaisin, kun on tullut muutakin väriä kaappiin :)Tosin esim. nuo punaiset muoviset jälkiruokakipot mulla on ollut jo monta vuotta. Niihin kuuluu myös kulho. Valmistaja on LM, Pori. Sain nuo joskus tädiltäni, joka on jo edesmennyt.
Nuo siniset ja vihreät mukit ovat kierrätyksestä tai kirpparilta, samoin kuin samaa sarjaa olevat posliinikipot.Ja niinkuin suurin osa mun astiakaapin sisällöstä.Ylähyllyllä on harvemmin tarvittavia astioita ja vieras-sokeriastiat ja nekat ym. Suurin osa näistäkin kirppikseltä.Värilliseen lasiin olen ollut heikkona ja osin olen edelleen, siksipä sitä meillä on.Joskus kun vitriini mahtui kotiin, niin niitä oli siellä kaapissa.


Nämäkin on ihanat, vaikkeivät lasia olekaan.. isän ja äidin kihlajaislahjaksi saamat Arabian sokerikko ja kermakko. Ihanaa kukka sarjaa, mikä lienee nimeltään, onko tietoa?Onko kesäkukka vai joku muu?Myös tämä sokerikko ja kermakko on hienot, taitaa olla Riihimäen lasia, tädiltä saatu tämäkin.
Laatikot olivat se varsinainen siivottava, tänne ylälaatikkoon jostain rapisee muruja.Ikean ihanan värinen ruokailuväline-lokerikko on kirpulta.
Silloin meiän keittiöremontissa, jouduttiin tuo laatikosto osa laittamaan osaksi tiskialtaan alle ja ylälaatikosta sahaamaan takaosa matalammaksi, remonttimies laittoi siihen tuollaisen väliseinän. Onneksi huomasin että kyllä senkin osan voi käyttää hyödyksi, mulla on siellä piirakkavuoat ja niissä samalla terävät pikkuveitset eli ruuanlaitossa tarvittavat työveitset.
Seuraava laatikko sisältää sekalaista. Mies käy usein kahvilla halpis-tavaratalossa ja tuo monesti sieltä mukanaan mulle jotain euron juttuja, niinkuin muovikelmua, leivinpaperia, makkaranpaisto-pussin ym. :)Ihan hyvä!
Kauhalaatikossa on sentään osa uutena ostettuja, mutta paljon myös kirpulta.Alin laatikko on se yleinen murheenkryyni, eli muovipussilaatikko. Sinne kun tulee tungettua kaikki mahdolliset leipäpussit, muovikassit, hedelmäpussit, mahdollisesti myös paperipussit...Nyt kun siivosin sen (oli ylitulvivan täynnä) laitoin muovikassit tytöltä joskus saamaani Ikean muovipussi-juttuun ja sen viereiseen alakaappiin.Eli laatikkoon jäivät vain leipä- ja hedelmäpussit.Hedelmäpussit kietaisin vielä hyvin löyhälle "solmulle", niin pysyvät paremmin aloillaan.
Tällaista tällä kertaa ja jatkoa varmaan seuraa jossain muodossa, sillä isännän näytelmäpäivät on mulle usein kaikenlaisia siivous- päiviä :)


Ihanaa kesää <3


10 kommenttia:

 1. Järjestys on aina hyvästä! Kauniita astioita. Varsinkin ne kukalliset ja kaapin päälläkin oli jotakin ihanaa ruusua sekä maitotonkkaa. En tiedä olisinko mitään astiaa uutena ostanut. Joko saanut tai kirpulta. Ehkä joku kattila on ostettu uutena ja kahvinkeitin..no.aika vähän kuiteskin. Ja itsekin tykkään niin monenlaisista kippoloista.. mutta mukavia siivoushetkiä sinne ja just ihana väri kaktuksessa♡♥♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kun on sellainen huono tapa, että "kaikki muu" on tärkeämpää kuin siivous, niin on kiva jos löytää sellaisen järjestyksen, et mahdollisimman pienellä vaivalla pysyis järjestyksessä :) Kaapin päällä olevista maitopeilareista (niinkun P-Karjalassa sanottiin) toinen on äitin peruja ja toisen osti tyttö mulle kirppikseltä :) Ruusu purkkikin on äitiltä saatu joskus reilu 30 vuotta sitten ja oli jo silloin vanha.

   Poista
 2. Olipa hauska kurkistaa sun kaappeihin ja laatikoihin. Nätit nekat ja sokerikot. Mullakin on joitakin LM Porin muaviastioita, sillon tällön niihin kirppiksellä törmää. Se firma muuten toimii viäläkin, eri nimellä tosin. Meillä on esim niitten tekemät roskikset keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan kumman kiva kurkkia toisten koteihin ja kaappeihin :) Minustakin on, niin siksipä avasin omia kaapin oviakin :D

   Poista
 3. ♥kauniit astiat hienossa järjestyksessä. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin siivoullaan kaappeja. Tuppaavat tättyä kaikelaisesta krääsästä. Ihanat on nuo Arabian astiat, kesäkukka nimellä taitaa mennä sekin. Niitä on kovin monenlaisia, useita ihania kukkakuvioita mutta niitä ei ole nimettyy eri sarjoiksi. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 5. Kauniita astioita ja tavarat niiiiin hyvässä järjestyksessä, pitäisi ottaa mallia :) Ihanaa kesää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa meillä pysyy kaapit siistimpänä, kuin muu huusholli...ei kyllä ole kauheasti kaappitilaa, niinpä pitää yrittää saada kirpulla osa kaupaks :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)