Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

JälkihikiKyllä on hikoiluttanut tuon flunssan jälkeen ja toisaalta myös helposti palelee. Mutta onneksi olen nyt muuten melko normaalissa kunnossa, vähän väsyneempi vain.

Leikkaushaavakaan ei vieläkään ole kokonaan parantunut, ikävää, että siitäkin tuli tällainen riesa.

Perjantaiaamuna kävin keskimmäisen tyttären luona kylässä. Heidän toinen kesyrotta oli hyvin sairas ja tytöllä olikin illaksi varattu sille lopetusaika.
Me, illan tilaisuuden ja pyhäkoulun jälkeen, otimme rotta-vainaan mukaan ja mies hautasi sen lauantaina meiän pihan reunaan.
Toivottavasti jäljelle jäänyt rotta ei ihan masennu, kun jäi yksin.


Pyhäkoulussa oli mulla tällä kertaa opetusvuoro, ja esitin näytelmänä Raamatun kertomuksen naisesta jolta oli kadonnut raha otsanauhastaan.
Kun raha löytyi pidimme rahanlöytymisjuhlat. Tarjoiluna oli mehua ja keksejä sekä toisen pyhäkoulutädin tuomia makeisia.
Tarinan "opetus" oli tietenkin se, että niinkuin nainen etsi hartaasti kadottamaansa rahaa ja iloitsi suuresti sen löydettyään, niin Taivaan Isä etsii ihmistä, joka haluaisi uskoa Häneen ja sen löydettyään on suuri ilo taivaassa. Niin Raamattu sanoo :)


Eilinen päivä meni siivouksen ja ulkona olon merkeissä. Grillasimme pitkästä aikaa ja paistoin myös lättyjä grillillä sekä keitin siinä pannukahvia. Harmi vaan, että yht´äkkiä tuli kova sadekuuro ja ajoi meidät kuistille syömään. Lättytaikinastakin jäi osa paistamatta sen takia...pistin sen yöksi jääkaappiin ja paistoin loput tänään hellalla.


Tänään on ollut koko päivän hyvä sää. Toivoa on, että tytön pyykit kuivuisivat ulkona. Yhdet pyykit jouduin jo kuivattamaan saunassa, kun oli niin sateista.


En ole nyt mitään kuvannutkaan, joten taidan laittaa vaan jonkun vanhan kuvan tänne.

Hei mutta, nythän Hipsu antoi mulle hyvän kuvausaiheen :) Onneksi oli kamerakin vieressä. Olkaa hyvä, lautasellinen Hipsua :D

Vai pitäisikö sanoa hipsu-filettä...näin nimittäin kerran unen, jossa joku kauppias mainosti lihojansa sanoen : Mulla on täällä kunnon lihaa, eikä mitään hipsu-filettä.

Unet on hassuja!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa,että tauti on taittunut! Hyvää alkavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 2. Muistan lapsuuden pyhäkoulut.
  puhäkouluopettaja kävi meillä pitämässä pyhäkoulua.
  Ne kiiltokuvat olivat kauniita.

  Toivotan sinulle oikein hyvää alkanutta viikkoa!♥

  VastaaPoista
 3. Hyvä että alat toipumaan. Vielä sinulla on heikotusta, sitä kai nuo hikoilut ovat.
  Kivasti pidit pyhäkoulun. Oli oikeat rahan löytymisjuhlat.
  Olen monesti ajatellut, että sellaisia pitäisi oikeastikin viettää. Monesti elämä menee pelkäksi arjessa junnaamiseksi. En tosin tiedä keksisinkö yhtäkkiä vieraita ketä kutsua juhliin ja jaksaisinko leipoa ja siivota. Olen helposti uupumukseen ja ahdistukseenkin taipuvainen. Kaikki voimat lamautuvat jos rupee ahdistamaan. Uskon että Jumala kyllä auttaa minut pois ahdistuskohtauksista.

  VastaaPoista
 4. Sylvi: Itsekin kävin jonkun kerran pyhäkoulussa lapsena. Taisivat olla aika erilaisia silloin, mutta sanoma oli sama, ikuinen!
  Siunausta!

  Kirsti: Tuttuja ovat mulle myös ahdistukset ja uupumukset...nyt on muutama vuosi ollut helpompaa, kun vihdoin uskalsin kokeilla masennuslääkettä. Nyt olen sitä jo vähentänyt ja pikkuhiljaa vähennän.
  Tosi tutulta kuulosti lauseesi " kaikki voimat lamaantuvat jos rupeaa ahdistamaan", niin usein sen koin.
  Kyllä Jumala auttaa tavalla ja toisella. Siunaushali!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sesse vastauksestasi! Se helpotti ja rohkaisi minua. En tiedä miksi eilen minulla oli tavallista kovempi ahdistus. Oli sitä tänäänkin päivällä, mutta nyt se on helpottanut. On minullakin pieni lääkitys, lääkäri lisäisi sitä mielellään mutten ole halunnut.
  Kiitos siunaushalista! Se auttoi ja aivan liikutti minua.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)