Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joululomaa!


Ihanaa, kun alkoi joululoma! Tänään oli loman ensimmäinen päivä ja nyt ehkä alkaa rentoutua...saunan jälkeen...
Päivällä huomasin, että pienetkin asiat "tökki" ja kiristi pinnaa. Esimerkiksi ahtaus ja sekasotku, aion vasta maanantaina tehdä varsinaisen joulusiivouksen, ehkä sitten pysyis joulun siistinä.

Tuosta tulikin mieleen, että kun tämä eräs ystävä srk:sta kävi meillä silloin sähkökatkon aikana ja sanoin hänelle: Meitä on vaan kaks aikuista ihmistä täällä ja silti on aina sotkuista... hän sanoi ihanasti: Minä en ihmettele yhtään.Teillä on niin pienet tilat, että ihmettelen miten te pärjäätte...


Niin, meillähän on vaan noin 60 neliötä asuin pinta-ala ja jos yläkerran kamari (joka on suhteessa aika iso) vähennetään, niin tämä oleskelu ala on aika pieni kyllä. Ja eläimiä joka nurkassa :D No mutta, se siitä!Tämä joulukukka viime vuodelta.Tänä vuonna saimme valkoisen atsalean miehen tutulta.


Joulua olen valmistellut pikku hiljaa. Kinkku on ostettu ja sulamassa eteisen kylmässä komerossa, sainkin sen oikeastaan ilmaiseksi kun sukulaismies lähetti joulurahaa.
Joululahjathan meillä on melko minimissä tänä vuonna yhteisestä sopimuksesta.Kuitenkin on nyt jo valmiiksi paketoituna melkein jokaiselle yksi lahja, pari pientä vielä puuttuu.


Kortit on lähetetty ja parikymmentä tullut tännekin päin , laitoin ne taas viime vuoden tapaan keittiön ikkunaan roikkumaan pikku pyykkipojilla narulle.Tämäkin kuva viime joululta, silloin olin kotona joulukuussa, niin tuli vaihdettua olohuoneeseenkin jouluverhot, nyt vaihdoin vain keittiöön.


Huomasin, että monet toivottelivat täällä blogimaailmassa jo hyvää joulua, mutta minä aion kyllä vielä tänne palailla päivien mittaan, nyt kun on lomaakin :)
Uusia kuvia ei ole nyt tullut otettua, mutta laitoin tänne jonkun kuvan koneelta.
Illan rauhaa ja otetaan iisisti, eikä anneta joulustressille valtaa.

14 kommenttia:

 1. Mukavaa lomailua! Huomioni kiinnitti Rasmuksen upeat viikset tuossa blogisi sivukuvassa. Ihana katti <3 Ovat ne eläimet rakkaita, vaikka sotkevatkin niin kovasti, itsehän me ei ikinä sotketa eikö niin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, meillä kyllä taitaa koko lauma sotkea, me mukaan luettuina :)

   Poista
 2. Heips..minäkin teen joulusiivon vasta maanantaina kun poikani poika (tammikuussa täyttää kolme vuotta), niin tulee mumskalle hoitoon tänä iltana ja huomisen päivän täällä, isällään kun on työpäivä ja monen monta kauppaa jonne viedä limsoja ja kaljoja on siis kuljetusalalla..
  Meilläkin on 61neliöö ja pienet tilat..siis oleskelutilaa on vain jotakin 20neliöö pitkä hullunmallinen käytävä joka syö neliöt..iso vaatehuone jossa ei oleskella ja se makkari jossa vain nukutaan tai mie myös ompelen siellä..olen laittanut asuntopaperit kunnalle kolmen huoneen asunnosta, jotta pääsisin toeteuttamaan unelmaa, joka minulla on takataskussa..olen ajatellut aloittaa kotiompelimon sellaisen pienimuotoisen mutta tilojen puute estää tämän nyt..
  Tänään menen yhdeksän maissa siskoni kanssa siivoamaan äitille ja isälle ne ei enää itse siivoa ja äiti ei enää osaa käyttää imuria kun hänellä on vaikea altzhaimer..
  Minä en saanut lapseilleni edes joululahjoja ei raha riittänyt mutta poikani toivoi kismet juustokakun..kun se tykkää makeasta ja sen lupasin hänelle, tyttärelleni mennään syömään jouluaattona ja lupasin tehdä peruna ja porkkanalaatikot hänelle..kahdelle pienenelle on paketit..olen kieltänyt ostamasta mitään lahjoja..siskolleni annan myös paketin...Minulla on 5siskoa ja 2veljeä..yksi sisko on taivaskodissa ..mutta vain olen tämän yhden sisaren kanssa tekemisissä no hän on sitäkin rakkaampi :)
  Kyllä minäkin täällä käyn vielä mutta paljon pitää vielä tehdä ennen kuin jouluaatto on..eli en toivota minäkään hyvää joulua vielä..
  Kinkun minä paistan ma-ti välisenä yönä, kun yösähköllä se on hiven edullisempaa paistaa sähköuunissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samana yönä minäkin paistan kinkun :) Aaton aamupalalla voi sitä sitten maistella jo...Tänään leivoin tortut ja mokkakakun sekä koristelin muovikuusen...kyllä se siitä!

   Poista
 3. Pieninet tiloissa on lämmin tunnelma...:)
  Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Onhan se niinkin, mutta mielellään jos olis muutama neliö enemmän...no en voi tässä neliöiksi muuttua:) Samoin sinulle!

  VastaaPoista
 5. Rauhaisaa Joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. ♥Oikein hyvää joulua sinulle Sesse ja perheellesi!♥

  VastaaPoista
 7. Onnellista ja hyvää joulua sinulle ja koko perheellesi! ♥

  VastaaPoista
 8. Kiva, että olet täällä joulunakin.
  Meillä on 51,5 neliötä, mutta hyvä meidän on ollut tässä olla.
  Sanon nyt Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!!
  Ettei jää toivottamatta. Olemme tyttären luona huomenna. Onneksi hän asuu tässä lähellä, kuten muutkin lapsemme. Meillä on 7 lastenlasta, 8 - 1
  vuotiaita.
  Onneksi meillä on joulun Herra, johon saamme turvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä onkin tuntea joulun Herra!
   Oikein siunattua jiulua teillekin <3

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)