Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Aamu ajatuksia
Tänä aamuna heräsin ja kuulin miehenkin olevan alhaalla, kello oli vähän yli 8. Nousin noin 15 yli ja kun pääsin alas näin miehen lähtevän juuri pihasta autolla, oli menossa kaupunkiin. Oli käyttänyt Elmon ulkona, se oli helppo tarkistaa, kun ulkona satoi ja Elmon turkki oli märkä :)
Rupesin miettimään mihinköhän aikaan ihmiset yleensä herää, nimittäin ne jotka eivät työn takia tarvitse herätä kukon laulun aikaan... Mihinkä aikaan te heräätte?


Meillä on miehen kanssa ihan erilaiset unen tarpeet. Miehelle riittää kuuden tunnin unet, itselle on sopivin noin 9 tuntia, silloin herään itsestään, jos ei ole tarvinnut muuten herätä aiemmin.
Yläkertaan lähden yleensä 21-22 aikoihin, riippuen siitä onko telkkarista tullut jotain katsottavaa tai haluanko mennä aiemmin lukemaan jotain hyvää kirjaa sängyssä. Tai sitten olen vaan niin väsynyt, etten jaksa haukotella sohvalla...
Välillä luen sängyssä, 23:nkin asti, jos on mielenkiintoinen kirja. Toisinaan taas menen makkariin 9:n maissa niin väsyneenä, että rupean heti "nukkumaan", tosin en aina kuitenkaan heti nukahda.Mies tulee nukkumaan yleensä sen mukaan, jos katsoo tv:tä myöhempään tai tulee jo aikaisemmin lukemaan. Aamulla sitten mies nousee kuuden maissa ja minä yleensä 8-9 välillä. Meillä se kyllä toimiikin hyvin, koska mies(kin) haluaa rauhallisia aamuja, ei juttelua vaan Raamatun lukua ja rauhassa aamu-palaa. Itsekin varsinkin välillä en aamulla jaksaisi mitään hössötystä tai muuta "hulinaa". Ja itse luen myös aamulla Raamattua. "Vakka kantensa valitsee" :)
Usein aamulla soi jo valmiiksi päässä joku hengellinen laulu. Tänään se oli: ..."Suo mun nähdä kasvojasi Jeesus, sun kirkkauttas katson riemuiten, kuormani sä kannat kun mä kuljen täällä usein yksin uupuen..." En tuotakaan sen enempää muista mistä laulusta se on tai onko laulu tai virsi, enkä sanojakaan kunnolla, mutta tuo kohta soi koko ajan mielessäni, päässäni ja sydämessäni, ja sävelkin oli selvä. Minusta se on niin ihanaa kun joku hengellinen laulu soi pässä heti herättyä ja saan sitä hyräillä pitkin päivää :)Ulkona on ankea sateinen, harmaa päivä. Tosin lumet saa kyytiä. Päivän väri-pilkuksi voisin laittaa tänne väleihin kauniita kesä kuvia...sinne päin ollaan kuitenkin menossa :) Illalla mennään taas seurakuntaan ja vanhin poika tulee huomenna kylään.

10 kommenttia:

 1. Mä nousen 6-7 välillä kun sänkyyn menen 9-10 väliin kun en osaa yhtään koko yötä nukkua olenhan jo 5 vuotta mennyt koiran unella eikä apua ole mistään saanut. Rankkaa mutta totta eikä mua väsytä päivisin silti. Olen ainainen aamuvirkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen enemmän iltavirkku ollut nuorempana...nyt en ole enää sitäkään... Kyllä sitä aina heräilee yöllä välillä, onneksi useimmiten saa, esim. vessa käynnin jälkeen, uudestaan unen :)

   Poista
 2. Minä herään kuuden -puoli seitsemän aikoihin silloin kun ei ole lähtöä mihinkään. Työssä ollessa piti nousta puoli kuudelta niin se aikainen herääminen on sieltä perua. Sairauksien ja kipujen vuoksi nukkuminen on usein huonoa, mutta näin eläkkeellä ollessa ei se haittaa.Terveisin ja hyvää kevättä toivottaen Tuulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin joskus nuorempana joutunut jo viideltäkin heräämään töihin , mutta se ei ole minulle luontaista... Eli jos on tilaisuus mieluummin nukkuu myöhempään :)

   Poista
 3. Olikin mukava katsella näitä kuvia:) Mitä heräämisiin tulee, niin meillä on ihan erilaiset unirytmit isännän kanssa. Minä nuokun illalla elokuvien ääressä, joita me dvd:ltä katsotaan ja nykyään useat elokuvat jää multa kesken. Joskus 22-23 menen varmaan useimmin nukkumaan. Tänäkin aamuna taisin herätä joskus viiden kieppeissä, vaikka kello on laitettu herättämään vasta kuudelta. No siitä aikaisin heräämisestä on se hyöty, että saan itsekseni olla jonkin aikaa, jota hetkeä kaipaankin aamuisin. Sitten voi vaikka blogin kimppuun käydä:) Mukelot herätän kouluaamuina siinä 6.15. Tykkäisin nukkua pidempään, jos unta vain piisaisi. Joskus jos herään vasta vaikka 7.30 on se mulle jo tosi hyvin. Isäntä taas valvoo joskus hyvinkin pitkään ja sitten nukkuukin myös pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on ajateltu, että aamuvirkut ihmiset on "parempia" kuin aamutorkut, vaan ihmisillä on erilaisia unirytmejä...minkäs sille voi... työssä ollessa tietysti on pakkokin usein toimia oman rytminsä vastaisesti. Itse vähän kadehtinkin aamuvirkkuja, ja luonnostaan vähä-unisia, he ehtivät saada paljon aikaan :) Itsellä tuntuu menevän koko päivä pilalle, jos ei saa nukuttua...

   Poista
 4. Viitsinkö sanoa koska herään .....siinä 10-11 paikkeilla. Riippuu siitä mitenkä saan nukutuksi. Joskus olen hereillä yöllä 3.00 jotenka kait sitä sitten nukkuu aamusta puoleen päivään :)
  Ihana laulu soi sun mielessäsi.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun joku muukin on aamu-uninen :) Täällä kommenteissa on ollut vaan aamuvirkkuja... On se kiva, kun laulut soi päässä heti herättyä, nyt ei ole pariin päivään soinutkaan :(

  VastaaPoista
 6. Arkisin herätään klo 4.00, mut mennäänkin töihin. Viikonloppuisin koirat herättää ekan kerran yleensä klo 4-7 välillä. Siitä sitten jatketaan unia n.klo 9-10 asti.

  VastaaPoista
 7. Jos mun pitäs herätä neljältä, niin pitäs varmaan nukahtaa jo 8lta :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)