Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Ihania kevätpäiviä!

Kesään enää vähäsen aikaa, peippo ja västäräkki jo nähty pihassa :)
Ihmeen ihania säitä on pidellyt! On tullut pihalla hommia tehtyä. Eilen haravoin ja katkoin pensaista kuolleita oksia, tänään pitkän kuihtuneen heinän alta kaivoin esiin raparperi- ja ruohosipulipenkit. Ja kunnostin niiden kivireunukset, jotka on siksi, että mies huomaa ne, eikä aja ruohonleikkurilla päältä sitten kun se aika tulee :)
Raparperikin pungertaa ylos ponnistuksesta punaisena :D


Ja ruohosipuli kasvaa jo intoa puhkuen. Tosin niin myös jo rikkaruohotkin.Sisätaimetkin jo vihertää....


...nämä on sipulin ja valkosipulin lyökkejä syöntiä varten, kun muutaman nahistuneen valkosipulinkynnen ja pehmentyneen tavallisen sipulin laitoin ruukkuun.Tänään laitoin vielä uusia siemenkasvatuksia tulemaan.
Talvi-varastosta raijattiin pihalle jo tuoleja ja pöytiä tänään. Kyllä siellä kelpaa istuakkin, kun lämpömittari näyttää etupihalla auringossa +23 astetta! Varjo lämpötila on +14 astetta, kiva sekin <3 Muutama päivä sitten siivosin varastovinttiä. Siellä oli jo aikaa sitten ikkunassa pörisemässä noin miljoona kärpästä...ovatpa sikiävää laatua... Niin silloin olin suihkuttanut kärpäsmyrkkyä ikkunalle ja kun menin sinne siivoamaan niin kyllä riitti kärpäsen raatoa ikkunalla, pöydällä ja lattialla :( Osa piti vielä käsin tappaa, kun tainnoksissa pörisivät...siitä huolimatta taas eilenkin oli tullut sinne jo uusia kärpäsiä muutama. Hipsu tuli katsomaan kun olin siivonnut ja ihmetteli :) Tuossa ikkunan edessä on tuollainen vähän siistimpi paikka.

Hipsu edestä ja Hipsu takaa ...


Leppkertut eivät vielä ole päässeet ulos, ovat vasta matkalla eteisessä. Halpakaupassa oli myynnissä erilaisia pieniä vahakankaan ylijäämä-palasia, 0,20 e/kpl, ostin muutaman. Tämä tulppaani-kuvioinen päätyi eteisen kaapin päälle.


Tänään on saunapäivä. Meidän auto on korjaamolla, mutta huomenna pitäs se taas saada ja sitten onkin taas kaikki kunnossa.

12 kommenttia:

 1. Meillä ei kyllä tuollaisia lämpölukemia ole läheskään:( Maa oli aamulla kova, joten pakkasta on yöllä ollut. Meidän auto sai tänään kesärenkaat allensa.

  VastaaPoista
 2. Pakkasta oli täälläkin yöllä kyllä...ja huomiseksi luvattiin enää viisi astetta lämmintä...renkaat vaihtoivat mies ja poikani Pääsiäisenä.

  VastaaPoista
 3. Vautsi miten lämmintä! Eipä silti, on täällä saarellakin, kun tänään ei tuule, ihanaa. Varjolämpö tosin alle 10, mutta sekin on tuntunut mahtavalta, auringossa kiveystä äheltäessä tuli ihan hiki!
  Ihanat raparperin ja ruoholaukan versot, tästä taas uusi satokausi lähtee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään onkin luvattu kylmempää, 5-8 astetta..mutta kaunis aurinkoinen aamu kuitenkin :)

   Poista
 4. Kivasti olet kaittanut nuo penkinreunat kivestä, ja taimiakin jo monenmoisia, ihanaa! Eikös olekin tämä kevät niin innostavaa aikaa! Kisulilla hyvä tähystyspaikka :D

  VastaaPoista
 5. Ihania päiviä ollutkin.. Itsekin saanut jo pihaa siistittyä, tästä se hiljallee etenee..

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sesse synttäri kortista. Mullakin on tuollasta vahakangasta ollut joskus. Vielä vajaa 2 viikkoa olen kipsissä. Eilen lekurissa olin ei hyvältä näytä se sanoi. Sinivuokkoja on valtavasti kaikkialla. Mulla raparperi paljon isompi jo kohta saa siitä kiisselin. Samoin ruohosipuli kasvaa lujaa. Ja linnut laulaa pesäpuuhissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jalkasi pian paranee! Tänään olikin paljon viileämpää, mutta kuitenkin kaunis sää, ja kolme krookusta olli auennut lisää :)

   Poista
 7. Teillähän on ollutkin siellä melkein kesälukemat <3 Tänään täällä Keski-Suomessa oli kaamean kylmä. Oli +1 aste mutta hirmuisan kolea tuuli teki päivästä jäätävän :( Tuo sana (valkosipulien) lyökki oli mulle ihan uusi :) Tarkottaako se samaa kuin varsi?

  VastaaPoista
 8. No ainakin tavallisella sipulilla on "lyökit" eli varret/lehdet, äidiltä olen sen sanan perinyt:) Eli äiti oli kotoisin Pohjois-Karjalasta...liekö sitten murre sana..oletin, että valkosipulillakin on lyökit :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)