Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 22. helmikuuta 2016

Taas siirtyi....
...nimittäin Helsingin lääkäriaika :( Se viimeksi saatu uusi aikahan olisi ollut reilun viikon päästä, vaan tänän tuli ilmoitus, että se onkin vasta maaliskuun loppupuolella.... Ja kaiken lisäksi miehellä on silloin näytelmä päivä, eikä ehkä kerkiä kuskiksi. Sitten joutuu bussia ja taksia käyttämään. Ei olis ollut väliksi.


Muuten tässä viime postauksen jälkeen, eli lauantai-iltana, paukahti taas selkä. Otin pyykkiä sisätelineeltä kuivumasta ja viikkasin niitä ja kun kumarruin laittamaan vaatteet tuolille selässä tuntui sellanen "poks" ja tuli taas kipeäksi. Onneks ei kuitenkaan kauheasti. Eilenkin särkylääkettä otin ja mentiin seurakuntaan kuuntelemaan kahta Raamattu-tuntia.
Tänään kävin sitten apteekissa ostamassa Buranaa,kun yks tuttu suositteli ottamaan Burana-kuurin, jos sattuu joku tulehdus olemaan siellä selässä. Ala selkä ja lonkat on särkeneet. Eli nyt syön sen paketin, kolme tablettia päivässä (se oli apteekin suositus). Sillä reissulla tehtiin myös pieni lenkki koiran kanssa. Mies on ollut ahkera ja tehnyt puutöitä ja lumitöitä.Minä ompelin vain puoli-alushameen. Tuo oli lasten "teatteri-vaatteissa" ollut vanha yöpaitani. Sen sain joskus nuorena äitinä omalta äidiltäni muistaakseni joululahjaksi. Se oli alunperin maksi-pituinen ja kaulaaukossa oli sellanen röyhelö-kaulus. Jossain välissä lyhensin sen lyhyeksi yöpaidaksi ja joskus myöhemmin se päätyi sinne lasten pukeutumis-vaate pussiin :) Missä se on ollutkin vuosia ja vuosia, koska nuorinkin lapseni on täyttänyt jo 20 v.
Leikkasin sen poikki kainaloiden alta, ompelin kuminauhakujan ja helmaan ompelin vanhasta lakanasta säästämääni pitsiä. Harmi, että pitsilaatikossani olleet mustat pitsit olivat aivan liian lyhyitä, niin oli pakko tyytyä valkoiseen. Siinä se ylhäällä.


Keväiseltä, joskin harmaalta on tuntunut ja teinkin makkarin "uusio-liitutaulleni" kevään odotus viestin. Myös saunan pukuhuoneeseen tein "liitutaulun" vanhasta ylimääräisestä uunin pellistä, toivotuksineen.


Hyvää kevään odotusta...sieltä se kohta tulee :D

11 kommenttia:

 1. Varoituksen sana Buranasta, itse söin kuurin viime tammikuussa selkäkipuun lääkärin määräyksestä ja seurauksena oli mahahaava. Burana kun jää sulamaan yleensä yhteen kohtaan, niin aiheuttaa näitä vatsahaavoja herkästi. Pari kuukautta siinä sitten vierähti ennenkuin olo alkoi helpottaa. Yhtään Buranaa en sen jälkeen ole syönyt ja selkäkipuihin otan nykyään Banadolin poretapletteja. Voi hyvin t. Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Onneksi tuo on vain muutaman päivän kuuri ja otan sen aina jonkun ruuan kanssa. On se nyt jo auttanut, selkä tuntuu jo aika hyvältä :)

   Poista
 2. Määkin odottelen jo kovasti kevättä. Ikäviä noi selkäjutut, mutta minkäs teet :(.

  Mukavaa alkanutta viikkoa kummiski sinne teille :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Löysin samalla sinun uuden blogisi, kiva juttu :)

   Poista
 3. Toivon siulle paranemista,selkävaivat on sitten ikäviä. ja kuten Kirsi jo varoittikin, ole varovainen buranan kanssa,hyvä lääke mutta voi aiheuttaa vatsaan ongelmia.
  Kaikesta huolimatta iloista kevään odotusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti! Selkä on onneksi jo aika hyvä :) Ja aurinkokin paistaa!

   Poista
 4. Voi että, toivottavasti saat nyt pikaisesti apua ja toivottavasti vielä löytyy sellainen päivä, että saat kuskinkin! Jos se vaikka vielä muuttuisi...
  Mukavaa kevään odottelua ja pikaista paranemista selkäkivusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, selkä on jo aika hyvä ja ulkona paistaa aurinko :)

   Poista
 5. Huomenna on jo vanhan kansan mukaan ensimmäinen kevätpäivä. Kyllä se sieltä tulee. Tuosta buranasta, saman olen kuullut että jos on tulehdus niin juuri tuo kuuri auttaa, mutta on se kumma kun silläkin lääkkellä on juurikin tuo haittavaikutus että voi tulla mahahaava. Paracetamoli ei aiheuta mahahaava, mutta ei myöskään tehoa tulehdukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lääke on hyvin auttanut , eikä vielä ainakaan vatsaa ärsyttänyt, kun puolet on jo syöty läkkeistä. On siis vain muutaman päivän kuuri... Aurinkokin alkoi paistaa :)

   Poista
 6. Kaunis tuli tuosta sinun alushameesta ja hyvin siihen tuo valkoinen pitsi näyttää sopivan:)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)