Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Kirjoituksista

 Heipä hei! Kirjoitan tähän vähän, ja ilmoitan, että aion kirjoittaa myös välillä tuohon toiseen blogiin, kun vaan saan aikaiseksi. Ja joskus noita omia runojakin, niin voi kurkistaa niitäkin.

Äsken täällä satoi kovasti, ja Mini tietysti meni kellarin rappuun "turvaan". Nyt taas jo paistaa aurinko.


Säästä voi aloittaa..

 ..että pääsee alkuun :) Tänään on ollut ihan hyvä sää, ja käytiin naapuri kylän kahvilassa. Kotona sitten vähän syotiin ja mentiin nokosille. Posteja luettiin ulkona, sitten tulikin pientä sadetta, ja Mini meinasi ruveta panikoimaan, kun pelkäsi että tulee ukkonen. Onkohan se "entisessä elämässä" , kun on ollut viime ajat ulko koirana siellä, niin saanut siitä tuon kammon sadettakin kohtaan...pelkää tietysti että tulee ukkonen.

Onneksi se sadekin loppui melkein alkuunsa. Isäntä lähti nyt leikkaamaan ruohoa. 

Nyt on ihan hieno sää.  

Olisin laittanut kuvan siitä runokirjasta, mutta kun en tiedä  saako sitä jakaa tai tms. niin parempi antaa olla. Sain muuten siitä kirjasta kaksi kappaletta itselle.

(Minulle kun ei kaikki ole niin helppoa. )

Vanhuus ja Alshaimer  alkaa pikkuhiljaa  vaikuttaa :(  No ei vaivuta murheeseen, mulla on kuitenkin siihen nyt lääkitys, ja normaali oloissa pärjään ihan hyvin , kunhan en mene paniikkiin .

Mutta näillä mennään, mitä on annettu . Mukavaa päivän jatkoa.

tiistai 30. heinäkuuta 2024

Tervehdys

 Hei taas pitkästä aikaa. Minulla oli vaikeuksia blokin kanssa.  Nyt sain tytön miehen avuksi,ja nyt netti  taas pelaa. Myös kiitos Herralle! Olin ihan paniikissa, kun netti ei toiminut pitkään aikaan. Tänään sain myös ne kaksi runo kirjaa postissa. Niidenkin saannissa oli vaikeuksia. Vika oli minun , kun en muistanut oikeaa tunnus lukua. Mutta nyt saa ainakin vähän aikaa, ja pitempäänkin toivottavasti  nauttia teidänkin seurasta :) 

Runo kirjasta sen verran vielä, että sain tosiaan kaksi runokirjaa itselleni. Ihanaa kun sai oikein rauhoittua ja pääsi niistä paineista. Kun jännitin miten saan ne kirjat, kun ne tulivat minulle myöhässä, nyt ne ovat kotona. :)

Tytön miehelle suuret kiitokset!



keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Tänään sataa

 Eilen oltiin kaupungissa ja oli hyvä sää. Minikin sai olla rauhassa kotona. Tänä aamuna Mini heräsi melko aikaisin,ja isäntä vei sen pissalle, mutta itsekkään en saanut enää nukuttua. Nythän se taitaa olla kellarissa, kun siellä on viileää. 

Ihan kiva oli eilen kaupungissa, tavattiin tuttuja, ja juotiin kahvia ja tuttava tarjosi mansikoita. Loput mansikat antoi meille. Myös ruuan jakelussa käytiin.

Eilisellekin uhkasivat mahdollisesti sateita, mutta ei tullut.

Aika usein kyllä tuntuu olevan sateisia päiviä tänä kesänä. Itse olin aamulla pirteä, mutta kun päivä alkoi harmaana, eikä ollut mitään mielekästä tekemistä, niin alkoi vaan väsyttää. Mutta ehkä päivä vielä muuttuu pirteämmäksi. Toivossa on hyvä elää...

maanantai 22. heinäkuuta 2024

Pahuksen nyky teknologia

 Hei vaan täältä! Kyllä vähän ärsyttää tämä nyky teknoglogia.  Tänään on ollut kuuma päivä , isäntä leikkasi nurmikon, minä laitoin pyykit pyörimään, ja nyt ne on jo narulla.  Nyt vähän väsyttää, kun ei ole tullut kunnon päikkäreitä otettua.

Käytiin kahvilassa, Mini oli tällä kertaa kotona, kun oli niin kuuma. Eikä onneksi ukkosia, niitä oli aiemmin.

Nyt isäntä lähti jäätelölle, minä en jaksanut...

Minä en tämän nyky teknologian kanssa enää oikein pärjää. Minua puraisi aiemmin punkki, mutta ei onneksi tullut mitään, tuttu hoitaja antoi ohjeet.

Minä luen aamuisin Raamattua ääneen, ensin vanhaa testamenttia, ja sen jälkeen uutta. Kun se varmaan pitää ainakin luku taitoa yllä, vaikka kai se jossakin välissä sekin hiipuu, mutta ei mennä nyt vielä niihin. Niin kauan kun on elämää on myös toivoa, eikös se niin ole :)

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Avun tarpeessa

Tänään pitäisi tytön tulla auttamaan tämän netin ja tietokoneen kanssa, ja jossain muussakin ... Jospa edes joku asia tulisi kuntoon. Ja saisin ne kirjanikin kotiin. Ei myöskään tv ole toiminut, mikähän siinäkin on..

 Kyllä rasittaa nää kaikki ongelmat. Isäntä kävi eilen Vivamossa katsomassa näytelmän, minä en uskaltanut lähteä, kun oli sadetta tulossa myöhemmin, ja onneksi en lähtenytkään, kun isäntä oli siellä niin kauan, ja (vähemmän odotettu sade, ja ukkonen) jota Minin puolesta pelkäsin, ja se tulikin... Mini raukka sai  taas pelätä olan takaa... istuin sen kanssa kellarin rapussa.

Tänään ei ole onneksi ukkostanut, vaikka vähän uhkaili sellaista.

Mutta katsotaan,jos edes  joku asia ratkeaisi. Tällaista se elämä on.

perjantai 19. heinäkuuta 2024

Siivousta sun muuta

 Ihanaa, sain siivottua ja sen jälkeen pestyä hiet pois. Mini köllöttelee kellari kerroksessa,tykkää viileästä. Eilen oli Kylätalo ilta, ei ollut nyt montaa henkeä, ilmeisesti kirkossa oli joku tilaisuus samaan aikaan.

Minä sain kohteliaisuuden, että näytän niin reippaalta.. siksi sen otin,  hyvin on auttanut se lääkitys. Saatiin useampi täytekakku ruuan jakelusta, viedään osa illalla seurakuntaan. Tietysti pitää jokunen itsellekin jättää, jos on juhlan aihetta, tai vaikka omaksi iloksi, kun näkyi olevan yksi gluteenienitonkin.

Kyllä muisti pätkii välillä, mutta vähemmän kuin aiemmin. Pitäisi pyytää tyttö käymään, kun jossain tietokone jutuissa on ongelmia, ei kaikissa jutuissa toimi oma muisti. 

Ja että saisin sen kirjanikin sieltä , kun sekin oli mulle liian vaikeaa,kun netin kautta pitää kaikki hoitaa. olisipa vielä vanha aika! Mutta näilla mennään. 

Joku muukin haikaili vanhoja aikoja, oli ne toisaalta helpompia, kuin tää nyky tekniikka!

torstai 18. heinäkuuta 2024

Parempi ..

 onneksi,  vielä yhden kerran jouduin käyttämään Miniä aamu yöstä ulkona. Isäntä nukkui sikeästi, niin annoin hänen nukkua, Mini teki kaikki tarpeensa . Itse nukuin nyt vähän myöhempään, isäntä oli käyttänyt Minin. Isäntä lähtikin melkein heti kaupunkiin, kun olin aamu pöydässä. Toivon tosiaan, että tuo minin vaiva olisi jo ohi. Mutta alkuun nähden ollaan jo voitolla.

Tänään on kylätalo päivä, eli ilosanoman ilta. Toivon , että Mini on täysin kunnossa illalla. Ettei tule enää ikäviä yllätyksiä.

 Ja myös, että ilosanoman ilta menee hyvin. Saa muistaa meitä :)

 


keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Mini ressu..

 Mini ressu on ollut ripulilla ja oksentanut :(  Nyt näyttää jo paremmalta, voi sitä reppanaa... mistä lie saanut sen taudin.. Onneksi näyttää nyt jo paremmalta.

Minä olen rukoillut sen puolesta, Ihmistä ja eläintä Jumala auttaa. Sanoo raamattu. Toivotaan että alkaa olla voitettu. Yöllä piti käyttää ulkona ja sitä ennen jo kerkisi kaksi kertaa tulla lattialle sekä oksennukset  sekä kakat. Nyt Mini on ollutkin enimmäkseen ulkona tänään, ja minä olen ollut sen kanssa siellä ja nyhtänyt rikka ruohoja.

Toivotaan Minille paranemista <3


tiistai 16. heinäkuuta 2024

Mitä sitä kirjoittaisi...

 Kerronpa viime yöstä... Ulkona alkoi sataa ja Mini peloissaan hyppäsi mun päälle, hyvä ettei sattunut kun hypähti melkein mun naamalle, ja se on niin iso ja painava, että siihen se jäi. Isäntä työnsi sitä pois, mutta  minä sanoin, että olkoon siinä isännän vieressä, laitoin vain tyynyn jalkopäähän ja jatkoin unia... Ja ihan hyvin nukuin. :)

Onneksi ei enempää ukkostanut, vain jyrähti.

Taisin jossain välissä , kun Mini oli mennyt pois, mennä itse omalle paikalle.

Mielenkiintoista elämää.. Nyt ollaan aamussa, on kahvit sekä puuroa ja leipää otettu aamiaiseksi. Isäntä lähti kaupunkiin. Minunkin piti alun perin lähteä myös, mutta sen verran väsytti, että en viitsinyt. Kun ei ollut mitään tärkeää siellä.

Mitäs muuta, olen lukenut Laila Hirvisaaren kirjaa Vuoksen helmi. Kirjaston poisto myynnistä kun ostin aiemmin kirjoja halvalla.  Mukavaa päivää teille!



sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Kirkossa ja kirpparilla

 Tänään oli erilainen kirkko päivä, kun siellä oli konfirmaatio päivä. Kirkko suurin piirtein täynnä. Ja ehtoollinen annettiin pois lähtiessä. Me menimme kirkon jälkeen kirppikselle, isäntä osti lompakon ja minä keramiikkaisen jutun, aion laittaa sen kukalle alustaksi, siinä on saapas ja sen  päällä kissa.

 Muuten oli tihku sadetta sää ja ei niin mukavaa, mutta kun käytiin pankki automaatilla, niin oli jo kirkastunut.

Kyllä on aika vaihtelevia säitä taas ollut. Päätäkin on vähän särkenyt. Eipä tässä mitään ihmeempiä, enimmäkseen olen lukenut.


perjantai 12. heinäkuuta 2024

Perjantaita!

 Olipa kauhea  nuha aamulla kun heräsin, tuntui että pää oli hyvin,hyvin nuhainen  ja kurja olo. Epäilin heti että se oli allergista, kun ikkuna oli auki...että joku kasvi sen on aiheuttanut. Myös kurkku oli kipeä. Otin allergia lääkkeet.

Sovittiin nyt isännän kanssa, että laitetaan ikkuna kiinni. Isäntä nukkuisi kyllä mielellään ikkunat auki. Tai sitten minä menen pikku huoneeseen eli alkooviin nukkumaan alakertaan. Tosin  alakerrassakin on ikkuna auki. Mutta ei ainakaan tarvitsi ihan ikkunan vieressä nukkua.

Silmiäkin kutittaa... ja on väsynyt olo.

Eipä tässä mitään  oikein jaksa kirjoittaakaan.

Onneksi on jo vähän parantunut olo. Parempaa teille!

torstai 11. heinäkuuta 2024

Tervehdys

 Eilen käytiin kylässä , ja kuinka ollakkaan unohdin sinne laukkuni. Kylä paikan emäntäkin oli huomannut sen vasta myöhemmin... yleensä pidän sitä aina olan yli, että se pysyy matkassa..

Hän sitten toi sen meille... no, ei se ihan hukkaan mennyt se reissu, kun annoin samalla hänelle joskus tekemiäni kangas nukkeja, hän voi vaikka seurakunnan  myynti pöytään laittaa niitä joskus. Eikä onneksi kovin pitkä matka ollut hällä.

Eilen sain samalla siivottua makuu huonetta. Kyllä siellä olikin pölyistä.

Tänään saattaa taas sataa, en yhtään tykkää siitä kun Mini pelkää, että tulee ukkonen , ja voi tullakin.. Se meni jo nyt kellariin makaamaan.

Mulla vaihtuukin nyt  lääkitys vahvemmaksi  ja sillä sitten mennään jatkossa.

Toivotaan että se sopii hyvin jatkossa.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Kaikenlaista höpinää

 Tänään käytiin kahvilassa ja samalla reissulla eräällä seurakuntalaisella kylässä.  Ikävä asia on  on että meidän on että tv ei toimi. Eikä tiedetä mitä sille voisi tehdä.. ollaan siis ilman sitä.

Kaiken laisia vastoin käymisiä tulee. Ehkä sekin järjestyy  kuitenkin vielä. Eipähän tuokaan ole pakollinen. Isäntä lähti ostamaan jäätelöä saunan jälkeiseksi :)

Minä ostin erikoisen hyviä sipsejä, nam! Ovat joku uutuus.

Tulee vaan mieleen oliko se Eino Leinon runosta, että "pienentyy mun elon piiri", ja onkin pienentynyt, osaksi Minin takia... Kun se on niin pelkääväinen, varsinkin ukkosta pelkää, eikä sitä voi jättää silloin yksin. Kun se saattaa pistää hulinaksi, jos ukkostaa.

Onneksi näkee sään suurinpiirtein kännykästä, niin voi jäädä kotiin ukkosella, jos ei ole mitään pakollista. Että tämmöistä.  

Uutuus sipsit on nimeltään Love, punaisessa pussissa :)

maanantai 8. heinäkuuta 2024

Jännä päivä

 Nyt on jännä päivä, nimittäin meneekö auto katsastuksesta läpi...toivotaan parasta, pelätään pahinta... onneksi isäntä on saanut säästettyä rahaa, siltä varalta jos joutuu vaihtamaan autoa.

Mitäs muuta... ollaan yritetty vähentää romua vintistä.. aina sitä vaan riittää.. ja minä olen huono hävittämään  pois tavaraa..

Katselin esim. sisustus kirjoja joita on kirjahyllyssä vino pino. Osa uuden veroisia, silloin kun olin vielä töissä, niin tykkäsin ostaa sisustus kirjoja ja iloitsin niistä, nyt ne on vaan kirjahyllyn täytteenä. Eikä viitsisi ihan ilmaiseksi antaa pois kun ovat kuitenkin ostaessa maksaneet.  Pitäisi varmaan tarjota niitä johonkin.

Ei viitsisi ihan uuden veroisia ilmaiseksi antaa.

Raha kun kuitenkin olisi itsellekin tarpeen. Isäntä vihjailee , että pitäisi sitä kirppistä pitää, että tavarat vähenisivät. Kun sais aikaan... 

No mutta katsellaan...

----------- 

auto meni läpi katsastuksesta :)


sunnuntai 7. heinäkuuta 2024


  Rasmus tuossa ottaa aurinkoa, kuva on tosin vanha.

Ulkona on nyt muutenkin aurinkoista, aamuisen sateen jälkeen. Käytiin kaupassa ja jäätelö-kahvilassa, Minikin oli mukana, kun se kahvi paikka oli ulkona. 

Isäntä oli aamu päivällä kirkossa, minä jäin Minin kanssa kotiin kun silloin satoi ja Mini pelkää sadetta ja ukkosta. 

Meidän elämä on melko samanlaista päivästä päivään. Eli ei tässä mitään erikoisuuksia tapahdu, jotain pientä kivaa välillä.

Leppoisaa kesää!


lauantai 6. heinäkuuta 2024

Upeaa vihreää..

 ...on ulkona, kun edessäni olevasta ikkunasta katson. Muuten kyllä vähemmän kiva sää on kun on luvattu enemmän vaan sadetta... mutta näillä mennään.

Tänään on siis vaihtelevaa säätä, ja kiva kuitenkin jos/kun ei koko ajan sada. Täällä lähellä on tänään kirppis, siellä aiomme ainakin käydä, sekä kaupassa. 

Jatkankin tätä sitten kirppis -ja kauppa reissun jälkeen, katsotaan jos löytyy jotakin mieluista..

 --------------

No niin, täällä minä taas. Oltiin siellä kirppksellä. Ei ostettu muuta kuin kahvit ja leivonnaiset, sekä grilli makkarat. Paljonhan siellä olisi ollut  kaikkea kirppis tavaraa, vaan kun sitä on jo itselläkin niin paljon. Mutta varmaan varsinkin lapsi perheille kaikkea kivaa. Samalla käytiin kaupassa.

Tänään pitäisi isännälle tulla sauna vieraita.

Ja sääkin on ihan mukava, ei juuri kovin paljoa sada. Muutama ripsahdus silloin tällöin. Mukavaa päivää teillekin :)

perjantai 5. heinäkuuta 2024

Koska pesen ikkunat, ja muuta höpötystä

 Harva se päivä tulee mieleen,että ikkunatkin pitäisi pestä... ainakin ennen talvea.. Se vaan tuntuu niin vaivalloiselta... saa nähdä koska sekin toteutuu...

En muutenkaan ole esim. vaihtanut verhoja, paitsi jouluksi vaihdoin keittiöön punatulkku verhot, ja ne on edelleen ikkunassa...

No, ehkä se joskus toteutuu.. toisaalta jos kaikki ikkunat pesisi, niin voisi tarvita isännänkin apua jossakin ikkunassa...

No se siitä..

Eilen oli tosiaan Ilosanoman ilta kylätalolla.. alussa näytti että tuleeko ketään, mutta olihan meitä toista kymmentä kuitenkin. Ja ihan hyvä ilta oli.

Huomenna tulee isännälle sauna vieraita savusaunaan, jos hälle hyvin käy. Mutta nyt lopetan tämän höpötyksen...hei vaan!

torstai 4. heinäkuuta 2024

Heissan!

 Tänään on Ilosanoman ilta Nummen Kylätalolla. Eväs-Torpalla ei olekaan tilaisuutta, koska on lasten leiri. Viikon loppuna oli isännän synttärit, oli eräs perhe vierailulla. Annoin vanhan nukketalon tavaroineen heidän kolmelle lapselle.

Ja olen jonkun verran siivonnut vinttiä, tai ainakin se näyttää tilavammaltakin, kun olen järjestellyt sitä. Ja osa on piilossa vintin komeroissa. Ja jotain olen heittänyt pois. Vielä olisi itse vintti komeroiden järjestelyä. Ja siellä sahanpuru osastolla esimerkiksi mummoni entinen rukki.

Ei hommat lopu, jos vaan viitsii jatkaa. Ja nyt voisinkin sitä jatkaa.. 

Mukavaa päivää sinne teille!