Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 1. joulukuuta 2023

Laskujen maksua..

 ...sitä on ollut tässä aamussa. Isäntä meni kaupunkiin. Eilen kuulin radiosta kun puhuttiin vanhuksista ja siitä , että monelle laskujen maksut netissä, ym sellainen on vaikeata. Uskon sen hyvinkin,kiitos Herralle että vielä pystyy maksamaan ne. Meillä kun isäntä on jättänyt ne enimmäkseen mun huoleksi, laittaa vaan oman osansa laskuista netti pankkiin, ja sitten minä maksan ne.

Itse olen tyytyväinen, että pystyn ne vielä maksamaan, vaikka olen huomannut että se on jo hankalampaa kaikkinen pitkine numero rimpsuineen, välillä meinaa kyllä hermot mennä.

Itselläkin on taas tulossa uusi muisti tutkimus, ennen joulua, ja sitten myöhemmin kuvaus. Paljon on viime kuvauksesta mennyt muisti vähemmäksi.

Sen olen myös huomannut, että toiset päivät on parempia muistin ja sellaisen vireyden suhteen. Ja varsinkin jos tulee joku yht äkkinen ikävä juttu, niin menee ihan paniikkiin.

No, tänään on vähän pirteämpi päivä. Ja seurakuntaan meno .


7 kommenttia:

 1. Vanhetessa sitä varmaan myös tottuu rauhallisempaan tahtiin huomaamattaan, kun taas nuorena oli pakko hoitaa monia asioita samanaikaisesti. Sitä aina tottuu siihen tahtiin, mikä on.

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut itsekin, että jos tulee kiire tai sen tuntu niin jotenkin säkeentyy. Olen tallettanut sinne pankin sivulle ne säännölliset laskujen tiedot maksupalveluun ja sieltä sitten näkee milloin tulee lasku ja voi hyväksyä sen. Tai sitten vaan valita sieltä saajan, niin ei tarvitse pitkiä numerorimpsuja kirjottaa. On se nykyisin vaikeaa jos ei ole tietokonetta niihin. Tietysti kännykälläkin voi hoitaa, mutta en ole vielä siihen ryhtynyt.
  Kysypä voiko vaikka raudanpuute tai b12 vitamiinin puute olla kyseessa, ne selviää verikokeella esim ferritiini...
  Meillä ei vielä olisi iän puolesta vanhuutta, mutta toivottavasti ei ole muistisairauttakaan. Ollaan samanikäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä , että jos tulee kiire, tai ei löydä jotain tärkeää, niin tulee sellainen paniikki..

   Poista
 3. Onneksi nykyään voi maksaa laskuja netissä. Meidänkin kylällä oli aikaisemmin neljä pankkia, nyt ei yhtään. Naapurini joka ei hallitse tietokonetaitoja joutuu lähtemään laskujen takia linja.autolla yli 30 kilometrin päähän pankkiin ja sielläkin jonottamaan kauan päästäksee tiskille asti. Onneksi itse tuli hankittua aikanaan nettitaito, säästynyt monelta turhalta kaupunkimatkalta.

  VastaaPoista
 4. Onneksi on tosiaan jonkin lainen netti taito.

  VastaaPoista
 5. siihenhän se meneekin että netin kautta pitää ne laskut maksaa, nyt meni ne paperilaputkin pois, ja pitää opetella käyttämään sitä pientä läpyskää, joka sammuu koko ajan, ja aloita taas alusta, ihmettelen miten vanhukset osaa ja pystyy keskittymään uuteen systeemiin, hankalammaksi mun mielestä muuttuu kaikki, olisi hyvin voinut olla se paperi lappunen vielä.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)