Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 19. syyskuuta 2022

Uusia kirja-tuttavuuksia (minulle ainakin)

 Löysin kirjastosta kaksi hyvää kirjaa, Patricia Harmanin kirjoittamaa. Hope Riverin kätilö ja Kätilön koettelemukset. Hyviä kirjoja, ainakin minusta.Johtuneeko sitten siitä, että olen aina tykännyt enemmän köyhista ja tavallisista ihmisistä lukea, kuin jostain ökyrikkaista. Ehkä siksi että itsekin kuulun enemmän tuohon ensimmäiseen kastiin :)

En tiedä onko noita kirjoja enemmän, en ole vielä ottanut selvää.

 

Elämä on kuljettanut Patiense Murphyn maaseudulle, Hope Riverin kaivoskylään. Hän on 36-vuotias leski josta on tullut kylän kätilö. Seudulla on suuren laman aiheuttama köyhyys ja puute. ja Patiensea pyydetään yhä useammin auttamaan vaikeissa synnytyksissä, koska perheillä ei ole varaa lääkäriin.

Hän ottaa apulaisekseen Bitsyn, värillisen tytön, joka osoittautuu korvaamattomaksi ystäväksi. Patiense ponnistelee uuden elämän puolesta ja taistelee ennakkoluuloja, köyhyyttä ja oman menneisyytensä varjoja vastaan.

Toisessa kirjassa tulee nuori kätilö Becky auttamaan Hope Riverin yhteisöä, mutta tuntee kuitenkin olonsa epävarmaksi kätilönä ja joutuu tukeutumaan ystävänsä, kokeneen kätilön Patiensen apuun.

Kumpikin naisista joutuu myös käsittelemään omaa menneisyyttään.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Mitäs muuta, eipä tässä kummempaa. Neulomiani tossuja olen purkanut ja taas neulonut, kun näyttää että lanka ei riitä molempiin tarpeeksi... että pitäisikö siihen laittaa jotain toisen väristä lisäksi..

Tänään ja eilen käytiin jakamassa tv7-lehtiä, kun niitä tuli iso kasa jaettavaksi. Vielä niitä on. Samalla käytiin kahvilassa. Minikin oli mukana.

Eipä tässä kummempaa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisilta vaikuttavat nuo kirjat. Enpä minäkään ole ennen kuullut tuosta kirjailijasta mitään. Mullakin on monta kirjaa lukematta, piti jo jatkaa laina-aikaa niistä, kun eivät tule luettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo kävin hakemassa uusia kirjoja kirjastosta valmiiksi, kun ei ollut kuin yksi vajaa jäljellä.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)