Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 9. marraskuuta 2013

Enpä malttanut...

olla tänäänkään siivoamatta, kun alkuun pääsin. Järjestelin astiakomeron, joka olikin taas ihan täysi, kun kaikki oli menneet sekaisin.

Komerossa on viisi hyllyä, joista yksi on leipälaatikolle ja säilykkeille ja kuiva-aineille, jotka eivät mahdu kahteen pieneen kuivaruoka kaappiin.Loput neljä hyllyä on astioille, keittiön pien koneille,lääkelaatikolle,kissojen ruuille,ja sekalaiselle sälälle, niinkuin purkinkannet, korkit, termoskannut, leivontavälineet ym.


Nyt järjestelin tavarat jonkunlaiseen järkevään järjestykseen ja kirjoitin hyllyn reunaan mitä se sisältää, jotta muistaisin aina laittaa tavarat oikeaan paikkaan, enkä vaan tunkea niitä sinne komeroon.Ajattelin siinä niitä laitellessani, että tarvitseeko ihminen esim.esim kaksi pumpputermosta, kaksi termoskannua ja lisäksi pari termospulloa sekä miehen nuoruusaikainen ruokatermos, jota ei saa hävittää :)Pumpputermokset voi kyllä olla joskus tarpeen molemmatkin, kun tuonne kylätalolle kahvitusta järjestelen.
En nyt niistä kuitenkaan mitään vielä laittanut pois, mutta muistelen, että yksi niistä olisi rikki, joten sen voisi kyllä heittää pois. (Se tuli nyt vasta mieleen).
Sen sijaan pois laitettavia tuli kyllä tällainen kasa. Tuon arabian maitokannun voisi kyllä myydä ainakin kirpparilla. Se on äidin entinen, mutta mulla tulee tosi vähän sitä missään käytettyä.Tuota sorsaa mun pitää vielä harkita, olen kiintynyt siihen:) Se oli mun sipuli-sorsa vanhassa kodissa, kun siellä oli pöytä- ja hyllytilaa enemmän.Ruusuiset kesäkupit keräsin pois ja samoin ison korin, jota käytän usein kesällä tarjottimena, sekä rottinkisen "kakkukuvun", ne saavat mennä jonnekin muualle, kuin astiakaappiin, odottamaan kesää.Itse asiassa en noita kuppeja ole kertaakaan käyttänyt, vaikka piti, kun niitä kirppikseltä ja kiertsistä keräsin, kun ne oli niin söpöjä. Olivat vaan koristeena :)Tarvitseekö ihminen 10 kukkamaljakkoa, varsinkin kun ei juuri kukkia saa, muuta kuin itse kesällä keräämällä :D
On eri kokoja, eri värejä ja eri materiaaleja. Niistä kolme lasimaljakkoa laitoin pois.Kukkamaljakoista osa oli aiemmin tuolla komerossa ja joku baarikaapissa(meillä kun on talon mukana tullut 70-luvun kirjahylly baarikaappeineen). En sitä ole kauheasti rakastanut, mutta niinkuin mies sanoo aina kaikesta "kyllä siihen silmä tottuu", niin olen tämän kolmen vuoden aikana siihen jopa melkein tykästynyt.
Nyt järjestin kaikki jäljelle jääneet maljakot baarikaappiin, ja vielä sinne mahtui kynttilänjalkoja ym-kin.Sieltä muuten löysin 10 puoliksi poltettua tuikkua, joten piti niitäkin heti ruvata polttamaan loppuun.Että pääsee niistäkin eroon.

Leipälaatikossa oli homehtumisvaaran alla oleva paahtoleipä-paketti, siitä piti tehdä leipägrillillä itselleen lounaaksi täytettyjä kolmioleipiä.Mun mielestä ne näyttää kuvassa kyllä kananjaloilta...muuten olen kyllä tosi paljon vähentänyt leivän syöntiä, se kun ei oikein tunnu sopivan mun vatsalle.Tänään täytyy kyllä vielä iltapalaksikin tehdä noita leipiä, kun mies tulee, että saa ne pois.Muuten olen järjestelyn lisäksi vain lämmitellyt uuneja ja leikannut Elmon koirasen otsatukan.Yläkerran kamarissakin oli vain 13 astetta, niin laitoin sinnekin tulet, kun pitäis mennä kerrankin ajoissa sinne suunnittelemaan ensi pyhäkoulun askartelua.Huomenna olisikin Hesan-Espoon reissu, ystävää moikkaamaan ja heiän kanssa siellä mennään seurakuntaan.

Hyvää lauantaita ja moi!

16 kommenttia:

 1. Juu ei kannata lopettaa, kun on hyvään vauhtiin päässyt, mistä sitä saisikin tapeeksi tilaa kaikille keittiötavaroille, vai onkos se niin, että sitten tulisi vaan ostettua lisää :) mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaappien siivous inspiroi jatkamaan sitä :) Samoin sinulle!

   Poista
 2. ♥siivoilu on myös kivaa..ja tulee tosiaankin tutkittua "mitä omistaa"..ja löytää hauskojakin yllätyksiä :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on inspiroivaa, varsinkin jos saa tavaraa pois, eikä vaan tunge niitä takaisin eri järjestykseen...monesti on niin käynyt :)

   Poista
 3. Meidän äidillä on myös ollut tollasia sorsakoreja, mutta ne taisi mennä rikki kun me lapset leikittiin että ne oli joidenkin pikkunukkejen viikinkilaivoja. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kupeja ihania maljakoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikelle kauniille heikkona, siitä sitä tavaraa kertyy...

   Poista
 5. Hei kysyppä keliakia kokeita jos kerran leipä ei sovi, mulle just tehtiin sain vastauksen et ei onneks ole keliakiaa nää mun vaivat.
  Leipähän se naisen tiellä pitää varsinkin tumma jälkkäri on mun lempileipää.
  Viikonloppua, minä tyhjennän vaatevarastoja vallankin kesähepeniä kun en enään saa lyhythihasia pitää niin pois pois vaan, säkkejä kertyy pois vietäväksi huomena siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai me on molemmat innostuttu näköjään raivaamaan :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Oletpa ollut ahkerana.
  Aina sinne kaappiin kerääntyy kaikkea ylimääräistä jota ei raaski heittää pois.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tavaraa aina kertyy!! Samoin sinulle Sylvi!

   Poista
 7. No olisitpa ollut lähempänä meitä: kaipasin pumpputermosta (en omista yhtäkään) ja lisämaljakoita tässä juhlien tiimellyksessä. Olisin hakenut lainaan sinulta. :)

  VastaaPoista
 8. Niin mullakin iski tässä viikolla siivoamisvimma, meinasin ottaa yhden kaapin ovenkin keittiöstä pois, mutta luovuin siitä ajatuksesta. Järjestin sitten kaikki teema-mukit lasiovelliseen kaappiin, jotta oisivat esillä, kun ovat värikkäitäkin. Kumma kyllä sain tilaa kaappeihin järjestelyllä ja pölyt pyyhittyä keittiön kaapeista.
  Olishan se välillä hyvä luopuakin jostain, kun täälläkin tulee kannettua vaan lisää tavaraa kirpputorilta. Mut sitten niitä saattas tarvita kun saa myydyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikseltä on kiva löytää aina jotain uutta ja erilaista:D pitäs vaan osata luopua vanhasta, ettei huku tavaraan...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)