Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Seurustelua tilkkujen kanssa ja muuta höpinää
Olen "tuhonnut" kangasvarastojani. Ja saanut aikaiseksi kolme tilkku-tyynyn päällistä.Ensin vihreän...


sitten keltaisen...

...ja viimeksi tänään sinisen...


Taustapuolet kaikissa on yksiväriset. Vihreässä vaaleanvihreä, keltaisessa luonnon vaalea (kun ei ollut keltaista isompia paloja) ja sinisessä kirkkaan sininen. En tiedä jaksanko niihin vetoketjuja laittaa, vaan ompelenko vain kiinni kun tyyny on sisällä. Punaisen vois vielä tehdä, ehkä :)Mulla oli myös facebookissa ja sen Kierrätysideat ryhmässä myös nuo aiemmat pikkuhatut ja kyselin ideoita....yhteensä kaikista tuli tällaisia ideoita: Kortteihin koristeeksi, hius-koriste, korvakorut, rintakoru, neulatyyny, barbeille hattuja...Yhden vähän isomman tein, jota en ainakaan vielä ole koristellut, vaan barbi sai sen ihan sillään. Neitosella on niin paksut hiukset, että piti laittaa nauhat vanhan ajan tyyliin, että pysyi päässä :)


Mies oli eilen taas avustamassa ruuan jakelussa ja sai sieltä kaksi pitsapohjaa, jotka olivat rullana. Ne olivat siis raakaa taikinaa rullattuna. Tänään piti sitten tehdä pitsaa. Otettiin taas sitä mitä kotoa löytyi. Eli levitettiin taikina levyt pellille, päälle valutettua tomaatti-valkosipuli murskaa, sitten pakastimesta sulatettua tomaattista jauhelihakastiketta päälle, paprikamaustetta, mustapippuria ja pitsamaustetta sekä juustoraastetta, ja uuniin.

Kaksi palaa söin itse ja hyvää oli. Mies ei ole vielä tullutkaan, on tänäänkin vapaaehtois-keikalla, ovat käyneet hakemassa Vantaalta leipiä huomiseen ruokailuun ja leivän jakeluun.


Samassa uuninlämmössä tein myös pienen omenapiirakan pakasteesta sulatetuista viime kesän omenalohkoista. Vähän erilaisella ohjeella tein, siihen tuli kauraryyni-sekoitus päälle. En vielä ole sitä maistanut. Eiköhän tuo liene hyvää kahvin kanssa, vielä parempaa olisi jos olisi vaniljakastiketta sen kanssa. Jos mies soittaa ennen tuloaan vielä, niin vois pyytää sitä tuomaan vanijakastike-purkin :)Ulkona aurinko paistaa taas vaihteeksi ja tuulee... Aurinkoa sinullekin!


3 kommenttia:

 1. Olet ahkeroinnut.
  kiitos samoin teille, ihanaa ja lämmintä juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Noihin saakin kivasti käytettyä pienetkin tilkut. Minua on tänä kesänä viehättänyt juuri tuollainen vihreä. Sininen onkin oikein kestosuosikkini ja keltaisestakin tykkään. Hyviä ideoita sulle tulikin noihin pieniin hattuihin. Sai barbiekin omansa, joka sopii asunkin väriin hyvin:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita tyynyjä. Erityisesti keltainen on minun makuuni.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)