Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 16. tammikuuta 2017

Lisää vanhoja kirjoja ja muistoja

Maamme kirja, sehän sopiikin näin suomen 100-vuotis juhlavuonna. Tämä kirja on lapsuuskodistani ja vuodelta 1948. Ja senhän on tietenkin kirjoittanut Sakari Topelius. Etusivulla lukee Maamme kirja Lukukirja suomen alimmille oppilaitoksille. Kyllähän sitä varmaan koulussakin luettiin. Itse luin kotonakin, kun se kerran siellä oli. Julkaisja on Werner Södeström osakeyhtiön laakapaino.
Toinen lapsuuskotini kirja on Joka naisen niksi kirja. Tämä on vuodelta 1953. Tyttönä ja teininä luin ja tutkin tosi paljon tätä kirjaa, minusta oli niin kiinnostavaa lukea kaikkia niksejä. Ja minusta tässä oli kivoja kuvia. Kuvat on mustavalkoisia ja niitä on joskus tullut käytettyä värityskirjanakin :)
Kirja on aika kärsinyt ajan saatossa, siihen on joku pikkulapsi vetänyt kynällä koukeroitakin...
Kirjan on toimittanut Maija Suova ja somistanut (tarkoittanee kuvitusta) Helena Malisto. Tämä on painettu samassa painossa kuin edellinen kirjakin.Seuraava kirja on Arvid von Martensin Rukousvastauksia,Katulähetyksen työntekijä kertoo. Sen on julkaissut Kuva ja sana.Se on painettu Porvoon kirjapainossa 1947.
Tämä taitaa olla jostain tullut ja tämän olen lukenut, toisin kuin seuraavan kirjan, joka on tuttavan poistokirjoista ja odottaa vielä lukemistaan.
Kirjan nimi on Avioelämää punaisessa myrskyssä. Se on vuodelta 1935 ja sen on kirjoittanut Alja Rahmanova. Kirjan alaotsikko on: Venäläisen aviovaimon päiväkirja. Sekin on painettu Werner Södeströmin kirjapainossa.

Lukeminen kannattaa aina! Vanha mainoslause :) Itselläni on tällä hetkellä luettavana kirjaston kirjoja, vuorossa kirja Sotamorsian. Ei kyllä tule juurikaan muuten luettua kuin sängyssä ennen nukkumaan rupeamista. Jos päivällä luen, niin enemmänkin lehtiä tai selailen jotain käsityö-, askartelu- tai sisustuskirjaa... Lukemisiin!


4 kommenttia:

 1. Aika mielenkiintoisia kirjoja, niksikirja, kiva olis lukea mitä vuoden 53 niksit ovat.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia kirjoja.
  Valitettavasti minä olen laiska lukemaan.
  hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 3. 50-luvun kuvitukset ovat ihania! Niksikirja on minullekin tuttu, lienee äidin kirjahyllyssä. Helena Malisto on kuvittanut myös joitakin puutarhakirjoja.

  VastaaPoista
 4. Luulisin, että meillä on nuo kaksi ekaa kirjaa, mutta muut ovat minulle tuntemattomia.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)