Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Ikuisuusongema...
....pienessä keittiössä on tämän päivän aihe. Mutta sitä ennen sää-kuulumisia. -13 astetta ja tosiaan suoraan Siperialta puhaltava hyytävän kylmä tuuli.
Kaunista kyllä ikkunasta katsoen.
Aamupäivällä läksimme autolla käymään taajamassa. Ajattelin, että ei kai siellä niin kylmä ole, kun mittari näytti -12. Vaan heti ulos astuttuani huomasin kyllä hyytävän tuulen, joka kovasti puhalsi.No, ajoimme taajamaan ja otimme Elmon takapenkiltä ja päätimme kuitenkin kiertää pienen lenkin ja mennä sen jälkeen kahville ja kauppaan. Alkumatkasta tuuli oli vastainen ja välillä oli pakko suojata lapasilla naamaa...onneksi tie kääntyi osin eri suuntaan ja tuuli vähän helpotti. Elmo autoon odottelemaan ja kahville lukemaan samalla eilinen ja tämän päivän paikallislehti. (Kun tällä hetkellä ei meille sitä tule). Kaupasta jauhelihaa, tarjous-broileria ja kissanruokaa.Kotona alkoi lounaan valmistus. Koska meillä oli menossa pojan ruoka-lahja-korissa ollut homejuuston loppu vanhaksi, olin päättänyt tehdä jauheliha pitsaa. Ja kun päiväyksen ohittanutta maitoakin oli vielä, niin samalla lämmöllä tulisi pannukakkua. Ja kun kerran sähköuunin lämmitti, niin pistin myös broilerit samalla paistumaan (huomiseksi).Mutta tässä tulee se pienen keittiön ongelma esiin...jos täytyy/haluaa useampaa ruokaa tai leipomista tehdä samaan aikaan, niin keittiö on kohta tämän näköinen...

Varsinkin kun tiskikoneessa oli entiset puhtaat astiat vielä ja pöydällä vielä osa aamupala-jutuista, jotka olivat lähtiessä jääneet raivaamatta..hmm..
oma syy... Tuossa kuvassa oli pitsa-jauhelihat + sipulia ruskistumassa.


Ensimmäisenä pistin broilerit uuniin, pitsan vähän ajan päästä samaan uunilliseen Sillä aikaa tein pannari taikinan turpoamaan, ja kun broilerit sai pois, niin tilalle pannukakku.Sen jälkeen oli aikaa ruveta raivaamaan keittiön kaaosta.


Kun pitsa oli valmista ja pannukakku uunissa, isäntä ehdotti, että syötäisiin olkkarissa ja katsottaisiin samalla jakso Sydämen asialla DVD:stä. Niin tehtiin.
Kolme palaa pitsaa ja yksi pannukakun pala jäi vastaisuuden varalle, eli hyvin maistuvaa oli :)


Illalla sinne pyhis-palaveriin. Vielä se on huomiseksi ja perjantaiksi kylmenevää luvannut, viikonloppuna pitäisi lauhtua..katsellaan...


4 kommenttia:

 1. Totta, jos tekee kerralla paljon, on näky myös sen mukainen. Vaan se ei haittaa, sillä hyvinhän sinäkin sait kupit ja kannut taas järjestykseen. Ja vatsan täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi pienen keittiön (ja asunnon) myös siivoaa nopeasti :)

   Poista
 2. Sulla on tosiaan työskentelytason puutetta. Eihän tuolla tiedä, mihin pellin tai kulhon kädestään laskisi. Siivoamisen jälkeen onkin kyllä tosi siistin oloinen keittiö, mutta ei sulla edelleen sitä työtasoa ole :-D Sama kyllä mulla saaressa, mutta enpä juuri tee ruokaa. Kesällä, kun puuhella ei ole kuuma, sen päälle voi kyllä laskea vaikka mitä.
  Kunpa pian lauhtuisi, tää on tosissaan Siperiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano Saila...työtasosta ja/tai laskutasosta on puutetta, vaan ei ole tilaa kuin pienelle ruokapöydälle...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)