Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Valittuja paloja

Hoh-hoijaa! Jos nyt levähtäisi hetken tässä tietskan parissa :) Raivasin pihatien piennarta, kun siellä kasvaa metsämansikkaa, mutta kaikenmaailman rikkakasvit yrittää ne piilottaa allensa.
Sen jälkeen siivosin saunan ja pukkarin ja pesukone pesi pari peittoa. Mittari näyttää +32 astetta...pitäneekö paikkansa, ei tuohon kylläkään aurinkokaan paista mittariin.


Tässä valittuja paloja kellarikerroksesta, missä siis on sauna, pukuhuone, toinen wc,pannuhuone, pieni puuvarasto, perunakellari, "pyykkikomero" (joka on sellanen pieni tila rappujen alla, missä on vesimittari ja missä on mun pyykkikorit ym ja sitten on vielä kellarikäytävä, jossa talviaikaan ja sateella kuivatan pyykit, eli siellä on pyykkiteline.Mutta asiaan!

Astutaan saunaan.Täällä kellarikerroksessa ei ole juurikaan tehty remonttia, niinpä alkuperäisvärityksellä mennään.
Ensin pukuhuone joka pitkä ja kapea (käytävämallinen).
Penkillä äidin kutoma poppana.
Erinomaiset pyyhe/vaate koukut, miltä vuosikymmeneltä lienevät:) Ihan kivat!

Talon vanha Mäkisen kuvastin ja äidin vanha kello.

Sitten varsinaiseen saunaan.
Sama hämyinen tunnelma jatkuu :)


Seuraavana kierrollamme paikka jossa kuningaskin käy yksin...

Kummankin oven kyltit ovat muuten kierrätyksestä.


Tämä wc olikin ensimmäisen vuoden meidän vessa, kun pikkuvessa sisäkerroksessa sijaitsi tytön (joka silloin asui vielä kotona) huoneessa ja oli siis hänen käytössään.
Sisustin tämän joskus, mutta nyt ei ole aikoihin tullut tätä miksikään muuteltua, varmaan siksi kun itse tulee enemmän käytettyä keskikerroksen vessaa.


Tämä pikku-pikku lavuaari on meidän aikana laitettu. Alussa oli vain kellarikäytävässä hana-kanisterissa vettä ja vati alla, käsienpesupaikkana.Näin päättyi kierroksemme kellarikerroksessa, hauskaa että viihdyit mukana :D9 kommenttia:

 1. ♥ihana ja lämminhenkinen saunaosasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menettelee :) Mukavat löylyt tuolla kyllä saa...

   Poista
 2. Kaikki tarpeellinen on! Suloisesti, siististi ja kotoisesti laitettuna!
  Viihtyisää! Tuollaisesta pidän!

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanan näköistä ja ei sinun tarvitse sisustaa vessaa sillä se on todella kaunis..ihanuuksia koko alakerta täynnä, nuo poppana liinat on hyviä just penkin päällä..huohh varmasti tulee hyvät löylyt onhan siellä puukiuas ja sen voittanutta ei ole, meillä on sähkösauna ja ei siellä jaksa kauaa olla vaikka siellä on ilmastointi..kuivat löylyt tulee..ehkä kuiviin löylyihin johtuu siitäkin et mies lämmittää sen aina liian kuumaksi..ei se itekkään kauaa siellä ole mutta en vaan tajuu kun sanon et sitä ei tarvi kuumentaa aina niin kuumaksi..no miehet on miehiä..
  Kiva vihreä ovikin tykkään kovasti kuvista ja tunnelmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukavat löylyt! Itsellä on kyllä kokemusta myös sähkökiukaista, kyllä puukiuas on parempi, mutta totta puhut että sähkökiuas ei saa olla liian kuuma. Yhdessä kerrostalossa oli aina ihan älyttömän kuuma ja kuiva löyly...ei kiva..

   Poista
 4. Tää oli mukava kierros. Ei tuolla tartte remppaa tehdä. Mun mielestä just kiva noin.. ihanaa retro- meininkiä..aarteita.. paljon katseltavaa ja puukiuas.. oispa meilläkin. Tosin hyvät löylyt tulee dähkölläkin kun vaan muistaa myös kosteuttaa eikä liian kovaa kuumuutta pidä yllä.. mukavia päiviä sinne♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat kuin Hannelellekin, liian kuumaa ei saa olla, eikä kuivaa... Kivoja päiviä myös sinulle :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)