Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Koetuksia ja ilahduksia

Huom. tämä on eilinen kirjoitus. Kone simahti silloin kesken kaiken.

Yritetään pysyä positiivisessa tunnelmassa, vaikka mua on tosiaan meinannut ahdistaa kaikki ajatukset ja koetukset mitä tässä on taas kevään ja kesän aikana ollut.
"Koettelee vaan ei hylkää Herra" sanottiin Saarijärven Paavossakin.

Tämän päivän koettelemus tulee tässä:
Taas on sama juttu kuin viime kesänäkin, että yksi sijaisuuden työsopimus on menemättä palkanlaskentaan ja siitä on mun kaikki tulot kiinni...päiväkodin johtajakin oli kesälomalla.Ihan kuin viime kesänä!


No, kun huomasin, että mulle oli tullut vain päivän palkka tilille tänään ja kun en saanut johtajaakaan kiinni, niin päätin kerätä kaikki muut paperit kasaan ja mennä Kelaan yrittämään, jos saisin pelkällä itselläni olevalla työsopparilla työttömyyspäivien rahat maksuun. Kelassa oli tietysti kesäaikana voimassa oleva tunnin kiinni olo keskellä päivää (lounastunti), joten menimme sillä aikaa viemään kirppispöytään vähän tavaraa sekä haettiin hiekkaa saunan valuja varten.Kun sen jälkeen menin takaisin Kelaan, siellä oli varmaan 15 ihmistä jonossa...Yks tuttu siinä lähti pois ja antoi mulle oman jonotuslappunsa, niin pääsin muutaman jonopaikan eteenpäin.Vielä oli vähän toistakymmentä ihmistä jonossa ennen mua ja koko ajan tuli lisääkin ihmisiä sinne.Aikanansa pääsin sitten virkailijalle ja sain kopiot otettua ja paperit jätettyä...saa nyt nähdä miten se onnistuu sitten viime kädessä..

Mutta positiivista juttuakin (Jumalan huolenpitoa) on taas ollut kaikessa tässä köyhäilyssä.Ystävä, jonka koirat olivat meillä hoidossa, toi koirat tuodessaan meille ruokalahjan ja vielä tänään lähtiessään antoi lisäksi rahaa koiranhoito palkkaa.
Minä muuten menetin sydämeni sille hänen vanhemmalle koiralle, valkoiselle villakoiralle, se oli niin ihanan kiltti ja ystävällinen, oikea "sylikoira".Nuorempi, pari vuotias terrieri oli sitten sellainen vilkas pakkaus, mutta muuten kiltti sekin, ainoastaan että se ei siedä kissoja, niin meiän kissat olivat lähes "ulkoruokinnalla" sen aikaa...reppanat.
Nyt ovatkin sitten sisällä.

Lisää positiivista oli se, että muurarin tämänhetkinen varsinainen työnantaja oli antanut hänen mukanaan meille monta pussia sementtiä lahjaksi!
Huomenna sen muurarin pitäs tulla meille muuraamaan savusaunaan uunia ja päällimmäinen lattiavalu on vielä tekemättä.
Olohuoneen lattiaremotista olen jo haudannut haaveeni :(
Tämän postauksen kuvat ovat tämän päivän iltalenkiltä, jolla kävin yksinäni. Näin muuten jonkun kauriin, tai mikä bambi lie ollut, mutta sehän pompahteli niin liukkaasti tiehensä, ettei ollut toivoakaan saada siitä kuvaa.Mutta kiva sitä oli katsella :)Paljon mukavampi kuin edellisten päivien eläimiä: auton töytäisemää kuollutta supikoiraa tai elävää nuorta kyykäärmettä.
Nyt jo väsyttää, aion mennä nukkumaan, kunhan lataan nuo kuvat vielä tähän. Hyvää yötä!12 kommenttia:

 1. Huolta on mutta onneksi iloakin..:) Ihmeellistä, ettei papereita hoideta, vaikka toisen palkaa riippuu siitä...toivotaan, että sait nyt asian hoidettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on niitä ilon pisaroitakin :) Toivotaan, toivotaan...

   Poista
 2. Nämä talous-koettelemukset ottaa koville, tiedän kokemuksesta. Voimia vaan sinulle! Ja Jumalalla tuppaa olemaan tapana auttaa just viimeisimmässä tipassa, kun jo kaikki toivo alkaa olla loppu. Mullakin on ollut pitkä köyhyys-koulutusjakso meneillään ja näyttää jatkuvan.
  Ps Sossusta saa sit toimeentulotukea "lainaksi" tommosissa tilanteissa, jos ihan pää tulee käteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikki tuppaa aina selviämään kuitenkin...monesti jälkeenpäin huomaa että turhaankin kantoi liikaakin huolta :)

   Poista
 3. Toivottavasti selviää nuo rahasotkut, kyllä ne osaa olla sitten keljuja. Työssäolijat ja pomot eivät ymmärrä miten tärkeitä ne roposet ovatkaan pätkätyöläiselle. Voimia ja Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Sinä olet ahkera ja periksi antamaton. Olet tehnyt kaiken mitä voit. Itse olisin lannistunut Kelan jonosta vaikka olisi ollut kuinka tarpeellista jäädä odottamaan.
  Minulla on usko, että Jumala auttaa ihmistä, joka itse tekee parhaansa. Hän auttaa kaikkia, jotka Häntä totuudessa avuksi pyytävät.
  Kauniita luontokuvia olet laittanut!
  Jumalan runsasta siunausta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Sesse, ilo elää!!;))

  Olen itsekin ollut elämässäni kauan pätkätyöläinen, välillä se ahdisti, kun ei tiennyt, mitä, koska, missä seuraava työpaikka...Tänään, minulla on hyvä, vakituinen työpaikka kotikonnuilla ja se on IHME tänä aikana! Tiedän, kuka sen ihmeen minulle järjesti, Taivaan Isä!:)
  Sesse, kyllä kaikki järjestyy!!♥
  Postauksesi oli ihana, aito!! Olen pahoillani, että asiat ei menny niinkuin niiden piti! Toivon ja uskon, että kaikki järjestyy, pian! Oli ilo kuulla niitä kivojakin asioita, tällaista se elämä usein on...

  Sesse, lämmin halaus sinulle ja siunausta!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on! Kiitos Marikki ihanista sanoistasi <3

   Poista
 6. Tuo on kyllä kamala tilanne - ja vielä kun tietää, että kesäaikana kaikki junnaa paikoillaan. Toivotaan, että asiat järjestyy pikimmiten. Ihania ihmisiä kuitenkin ympärillä ja saa sitten mukavia yllätyksiä - kaikki on aina kotiinpäin kuitenkin. Mukavaa päivää sinulle Sesse<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni <3 Onneksi mies sai rahaa, ettei ihan rahattomia olla :) Ja tietska, joka on taas toiminut niin huonosti, antoi jopa mun maksaa tärkeimmät laskut ilman että sammui kesken kaiken....ja aurinko paistaa ainakin nyt :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)