Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 27. heinäkuuta 2017

Sarjassamme: Mitä on sitä otetaan :)



Muistattehan vielä tämän "ruokasarjani" :)






Tänään oli taas sellainen päivä, etten ollut ottanut pakasteestakaan mitään sulamaan eikä kaupassakaan käyty muutamaan päivään. Mies on ollut taas näytelmissä, niin tarvitsi huolehtia vaan omasta lounaasta.
Vaan kun nälkä tuli, niin mieleen tuli: "Mitähän sitä söisi?" Olen yrittänyt syödä tuon vatsan takia muutenkin kevyemmin ja olen hullaantunut salaatteihin.
Nyt vaan ei niitäkään aineksia paljon ollut. Menin kuitenkin katsomaan omalle kasvimaalle ja poimin sieltä salaatinlehtiä, muutaman kypsän herneenpalon ja valkosipulin lyökkiä.














Jääkaapista vielä täytettyjä oliiveja, tuorekurkku viipaleita, jotka olivat olleet maustekurkun liemessä (miehen idea), juustoa pieninä kuutioina ja mintun lehtiä . Näistä kaikista salaatti ja vaikka harvemmin käytän salaatissa kastiketta, niin nyt laitoin kaupan "Perinteistä salaattikastiketta". Olikin ihan maistuvaa salaattia, vaikka olikin melkein pelkkää vihreää. Lisänä hapankorppuja porkkana-levitteen kanssa. Tein sitä jo viikonloppuna ja olen joka päivä syönyt, nam, nyt meni viimeiset. Juomana kivennäisvettä.













Tuon porkkana-levitteen (niinkuin sitä itse kutsun),ohjeen löysin eräästä blogista nimellä Porkkanaherkku.Tässä ohje teillekin.







5 porkkanaa
1 prk smetanaa
3 valkosipulin kynttä
tabaskoa
suolaa
mustapippuria
(chiliä)




Raasta porkkanat (minusta pienin terä on hyvä), lisää muut aineet. Sekoita mössö ja anna vetäytyä jääkaapissa. Sopii erityisesti hapankorpulle, paahdetulle ruisleivälle, voidaan käyttää myös lisukkeena.
Minä en laittanut tabaskoa ja chiliäkin vain pikkuisen.





Olen tykännyt tuosta ja syönytkin melkein pelkkää hapankorppua leivän asemasta.






Monta muutakin hyvää ohjetta olen kirjoittanut ylös blogeista :)






Tänään ompelin pieniä korjauksia yläkerrassa, niin samalla laitoin yhden sinisen tyynyn lisää makkarin sängylle. Tämähän on yksi niistä tilkkutyynyistä joita aiemmin tein. Piti vaan laittaa sisätyyny ja täytteet ja ommella reuna käsin kiinni.
















Mukavaa kesäpäivää teille!






4 kommenttia:

  1. Näytti ja kuulosti hyvältä😍 tuota porkkanaherkkua pitääkin joskus kokeilla.Mukavaa päivää🌻

    VastaaPoista
  2. Porkkanalevite kuulostaa hyvältä. Laitan ohjeen talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, kasvikset tekevät hyvää :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)