Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Haaste ja muita tunnelmiaEmilie Hurahtanut-blogista oli saanut haasteen, ja sanoi, että sen voi napata matkaansa jos haluaa. Niinpä päätin sen tehdä, kun ei tässä tärkeämpääkään...tai jos rehellisiä ollaan, niin ainahan sitä tekemistä olisi, mutta kuvaaminen ja kirjoittaminen on kivaa :)


Siinä haasteessa piti ottaa pihasta ikkunan kautta kuva neljään ilmansuuntaan ja kertoa vähän pihasta ja puutarhasta, jos nyt oikein muistan. Käykää varmuuden vuoksi kurkkaamassa Emilien blogista, jos haluatte itse tehdä haasteen. Lisäksi siinä oli, että ihan sellaisenaan, mitään kaunistelematta, ottaa kuvat.

Mulla on nämä tämän paikan ilmansuunnat vähän hakusessa, joten laitan nämä ilman niitä.

Etupihalla
Tämä on se suunta, joka eniten on kuvissani näkynyt. Etupihalla on kukkapenkit, oleskeluryhmä kesällä,grillauspaikka, lipputanko, jossa on isännän 50-vuotis lahjaksi saama isännän viiri. Myös lintulauta on tärkeä elementti, koska siitä seuraan lintu-ystäviäni keittiön ikkunasta. Etupihalla on myös marjapensaita, omenapuu (meidän ainoa) ja jotain kukka-pensaita. Norjan angervo-pensas on kukkapensaista ainoa alkuperäinen.
Itse olen istuttanut pari ruusupensasta, ja jotain pikkuisia pensaan alkuja olen myös istuttanut, kuten pihasyreeni, tuoksuvatukka ja ruusuangervo,,,enemmän ja vähemmän hyvällä/huonolla menestyksellä.
Tuosta vasemmasta kulmasta kaatui vanha kataja viime kesänä. Siinä vieressä on maa-artisokkaa ja täplä-imikkää.

Pihatien puoli

Tämä on ainoa suunta, johon meiltä ei ole varsinaisesti sisältä ikkunaa, paitsi kuistilta (josta tämä on otettu), sekä vintin- ja kellarin rapuista.
Pihatien toisella puolella on metsää. Tässä tontissa on sellainen "rasite" että pihatie on puoliksi naapurin, eli tontin raja menee keskellä tietä. Siksipä naapuri ja toinenkin naapuri joskus käyttävät sitä kävelylenkeillään. Aluksi se häiritsi minua hieman, mutta kun ne molemmat naapurit on tulleet tutuiksi, niin siihen on jo tottunut.Toinen naapuri ajaa myös sitä kautta puita mönkijällä metsästä,jolloin meidän auto ei saa olla pihatiellä.
Tällä puolella on meidän toinen oleskelunurkkaus, joka on talon ja kuistin kulmauksessa, se on yleensä keväisin lämpimin paikka, kun tuuli ei käy niin siihen.Tänä keväänä ei sekään ole ollut lämmin, kun kylmä tuuli on usein puhaltanut sieltä päin. Tosin eilen joimme siellä iltapäivä-kahvit, kun oli lämpimämpää.
Tuosta pihatieltä lähtee metsätie/polku metsään joen yli, siellä on vanha silta, sitä minäkin usein käytän kävelylenkeillä ja kesällä käyn poimimassa vadelmia metsän reunasta.


TakapihaTakapiha on iso ja mitä kauemmas mennään talosta, sitä enemmn sieltä tulee vastaan romua ja sotkua... Siellä on myös autotalli (joka on pääasiassa isännän verstas) ja sen takana autotallin yhteyteen rakennettu puuvarasto josta osa on tavara-varastona (eli esim. toisen vuodenajan tavarat, ulko-huonekalut ym). Alhaalla joen rannassa on ikivanha savusauna ja sen edessä toinen grillaus-paikkamme.
Autotallin seinustalla on nykyisin kesällä mun kasvis"lavat" ja -astiat. Se on lämmin paikka. Lisäksi takapihalla on lähempänä taloa Unkarin syreeni sekä kasvamassa raparperia ja ruohosipulia.Talon toisella sivulla on iso nurmikko, jossa on kova leikkaaminen. Jos se olisi aidattu, siinä voisi pitää vaikka lampaita :) Kyllä siinä joskus jotain pelataan, mutta muuten se on aika turha. Ideoita sen käyttöön ???
Tuossa etummaisena (olohuoneen pienemmän ikkunan takana) kasvaa myös Unkarinsyreeni.


Se siitä! Napatkaas mukaan jos tahdotte :)


Pari muuta kuvaa. Yhtenä päivänä mies toi mulle kukkakimpun :)


Eilisellä lenkllä huomasin valkovuokkojen kukkivan tien pientareella ja vieressä muurahaispesä kuhisi elämää.
Hyvää kevättä!6 kommenttia:

 1. Onpas teillä pihassa lääniä. Meillä tulee raja vastaan enempi kun nopsaan, vain 1100 m2. Muistan monen vuoden takaa yhden maalaistalon, jonka pihan läpi menee yleinen tie! Miten lie ollut aikoinaan mahdollista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä ennen on ollut paljonkin, minäkin muistan niitä. Tuo meidän pihatie on muuten joskus kauan, kauan sitten ollut vanha Helsink- Turku tie, se tien pohja jatkuu joen toisella puolen, vielä sen havaitsee :)

   Poista
 2. Ihanat laajat näkymät teillä! Isot nurmialueet myös leikattavana... voisiko joku niitty olla hyvä, sellaisen perustaminen vain on haastavaa, ettei ala puskea vatukkoa ja nokkosta, jos on vähääkään ravinteikas paikka.
  Suloiset vuokot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kelpaisi kyllä vähän pienempikin piha :)

   Poista
 3. Olipas mukavaa kun tartuit haasteeseen. Tämä haaste oli alunperin minun tekemäni ja laitoin sen mm. Emilielle.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)