Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Sinistä hämärää

Lunta sataa edelleen, koko päivän on satanut. Eilen kun oltiin oltu kävelyllä, niin pihaan tultuamme teimme miehen kanssa lumityöt, mies lumen työntimellä ja minä kolalla. Tänä aamuna mies teki kuitenkin lumityöt uudelleen, sanoen että teki väli-lumityöt. Läksimme käymään naapurikunnassa, vaikka ilma olikin lumisateinen. Tuuli oli kuitenkin eilisestä tyyntynyt ja lumisade oli rauhallisen kaunista, vaikkakin melko runsasta.


Pääasiassa normi asfaltti- ja hiekkateitä ajeltiin, aika hiljainen liikenne oli eikä mitään ongelmia. Kävimme pikku puodissa ostoksilla, juttelemassa jo tutuksi tulleiden puodinpitäjien kanssa sekä kahvilla. Eräs tuttumme tuli sinne myös kahville ja ostoksille ja läksimmekin heille auttamaan puun kannossa, kun kyseessä on vanhempi pariskunta ja mies heistä varsinkin huonompi kuntoinen. Lisäksi heillä oli sähkökatko ja lämpöpuhaltimet eivät siksi olleet toiminnassa. Saimme puulaatikot täyteen puita ja saimme sitten istua takkatulen loisteeseen juttelemaan. Heillä on ihana vanha talo!
Aamupäivällä olimme jo lähteneet, kotona olimme vasta lähempänä kolmea. Olimme ostaneet puodista sämpylöitä ja rahkapiirakkaa, joten lämmitin lohikeittoa ja söimme sen kanssa juustosäpylöitä.
Vähän myöhemmin kahvia ja rahkapiirakkaa. Nyt on massu täynnä :) Ulkona oli tullut sininen hämy. Sitä kuvasin ikkunoista.Laulusiskojen harkatkin peruttiin tänään huonon kelin vuoksi, ystävänikään ei olisi halunnutkaan lähteä ajamaan sinne noin reilua 30 km. Se on näitä maaseudun ikäviä puolia, kun joka paikkaan on pitkä matka.Nyt ulkona on melkoisen hämärää jo, kun kello on 16,50. Mies lähti joku aika sitten lenkille, onneksi lumi valaisee, niin ei niin pimeä tulekaan (täällä kun ei ole katuvaloja).

Ompahan sitten "vapaa ilta", kun lauluharkatkin peruuntui, "mitähän sitä tekis, jotta mainittais" sanoi äiti joskus :) Näkemisiin!


Ps. Tervetuloa uudet lukijat :)

4 kommenttia:

 1. Siellä on ollut ihan sininen hetki:)

  VastaaPoista
 2. Ihania sinisiä hetkiä teillä. Meillä on tosi vähän lunta, sen verran että vähän valkoista näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä sitä lunta tullut!

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)