Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 4. marraskuuta 2016

Palelee...
Lämpötila on nollan paikkeilla, vaan silti minua palelee...ei huvita ulos lähteä. Sisällä oli aamulla jotain 17 asteen paikkeilla alakerrassa, mies oli laittanut tulen uuniin jo aiemmin,hän pistää yleensä vaan muutaman puun palamaan. Kurkkasin uuniin ja siellä oli vielä tuli/hiillos, niin tyrkkäsin lisää puita sinne. Nyt onkin pönttiksen kylki mukavan lämmin. Mies on vielä kaupungissa, minä tein vähän siivousta. Imurointia,pölyjen pyyhintää ja keittiössä myös mikron ja jääkaapin pesut. Vaan heti kun tähän koneelle istui tuli kylmä. Lämpömittari näyttää nyt sisällä 18 olkkarissa ja 17 keittiössä.Taas meidän kulmilla kaadetaan puita. Tuossa tyhjäksi jääneen naapuritalon takana. Otin kuvan muistoksi, jos tuokin metsä tuosta lähtee :( Tuo metsähän näkyy lähes suoraan tänne tietokoneelle ikkunasta. Tuohon pellon reunaan on puita kasattu, sekä karsittuja että karsimattomia.


Aamulla olin surullinen, kun luin lehdestä, että eilisessä junakolarissa olleista äidistä ja 14-vuotiaasta pojasta oli se poika menehtynyt...tuolla meiän kaupungissa...on se niin surullista... :( En oikein kestä ajatellakaan koko asiaa...
Eilen olimme kylätalolla hengellisessä tilaisuudessa, tällä kertaa meitä oli kahdeksan aikuista + vauva. Minäkin sain pitää vauvaa sylissä. Olimme tilanneet korvapuustit sinne naapurikylästä pikku puodista, hyviä pullia ja halpoja. Vielä niitä jäikin, osa pakasteeseen laitettiin ja osa jätettiin kahvipöytään itselle. Tänä syksynä ei kai olekaan kuin kaksi kylätalo-tilaisuutta enää ennen joulua, yksi normaali ja sitten "joulujuhla" jonka joudumme pitämään jo 1.12. miehen joulukuisten näytelmien takia. Kun hällä on Vivamon näytös juuri samaan aikaan kuin olisi ollut viimeinen kylätalo-tilaisuus.Eipä tässä muuta.

14 kommenttia:

 1. 17-18 astetta on kyllä sisätiloissa aika kalsan oloista. Nukkuessa se vielä menee, mutta hereillä kaipaa jo lämpimämpää.
  Viime aikoina on ollut runsaasti erilaisia kuolemaan johtaneita kolareita. Surullisia ihan jokainen.
  Hyvää pyhäinpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Makuuhuoneessa meillä on viidentoista korvilla asteita, nukkumaan mennessä voi olla vähän viileää, mutta muuten nukkuu kyllä hyvin viileässä :)

   Poista
 2. Onko tuo palelu sisätilassa tarkoituksellista vai eikö miehesi tosiaan osaa suurentaa hantaakia pannuhuoneessa sehän on pikku juttu ei ne vanhat pönttöuunit kauan lämpöään pidä on kokemusta siitäkin, säästö öljyssä on pientä verrattuna siihen että sairastelee sitten kylmän vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies tykkää viileästä, enkä minäkään ole kovin kuumaan tottunut. Joskus on kuitenkin 20 astettakin :)

   Poista
 3. Kyllä palelee, en tarkenis millään tuossa lämmössä. No ehkä villatumput ja takki päällä :) Miettinyt olen taas että miten ihmeessä 30 asteen pakkasessa tarkenee, kun nyt jo paleltaa vaikka on alle-5 ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai siinä aikansa menee, ennenkuin tottuu tuohon kylmyyteen ulkona, keväällä samat asteet ulkona tuntuu ihanan lämpimältä :)

   Poista
 4. Me pidetään hellassa aamusta heti valkiaa. Kyllä mun on kiva nousta syömään aamupalaa, kun keittiössä on 22 astetta lämmintä. Nolla keli meilläkin on ulkona, kumman kylmältä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin talvella mies laittaa usein puuhellaan tulen aamulla, kun itse vielä nukun, on sitten kiva tulla keittiöön, joka meillä on muuten aika viileä... :)

   Poista
 5. Meillä on vanha talo ja tuollainen lämpö on ihan perussettiä aamulla. Kyllä se päivän myötä nousee. =)

  -Mamma kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, illalla on aina lämpimämpää :)

   Poista
 6. Voi, se on aina surku, kun nuori elämä katkeaa. Traagista.
  Metsän kaataminen on toisella tapaa surullista, sillä kestää kauan kasvaa takaisin ja kaunis maisema muuttuu.
  Minullekin tulee kylmä, kun on paikallaan, samoissa asteissa ollaan meilläkin. Sitten pitää vähän aikaa tehdä jotain siivousta tai puiden kantoa, niin taas tarkenee ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneella istuessa tulee usein viileä...onneksi villatakit ja -paidat on keksitty :)

   Poista
 7. Mietin tuota talojen tyhjäksi jäämistä. Eikö kukaan halua ostaa taloa maalta vai eikö niitä yritetäkään kaupata?
  Ystäväni, joka asuu todella maalla, niin hänen luokseen mennessä on monta tyhjilleen jäänyttä taloa, osa varsin ryhdikkäitäkin.
  Mukavaa pyhäinpäivän viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Ei kaikki ihmiset viihdy maalla, ja onhan se tietysti erilaista, kuin kaupungissa, jossa kaikki on kävelymatkan päässä... Tuo kyseinen talo ei ilmeisesti olekaan myynnissä, ihan hyvä talo olisi kyllä, 3 h + k. Omistaja meni naimisiin ja muutti kaupunkiin, ehkä pitää taloa vastaisuuden varalle.

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)