Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 12. syyskuuta 2016

Lintu-päivä

Viimeksi oli lintuja ja tästä päivästä muodostui lintu-päivä. Ensin fysioterapia reissulla kuvasin västäräkkiä autosta, sillä aikaa kun mies kävi apteekissa.
Onnettoman pieni kuva kyllä linnusta...

Kotona sitten olin tietokoneella, ovet olivat ulos asti auki. Yht´äkkiä Hipsu juoksi olkkarin lattialla ja joku vikisi...luulin että Hipsu jahtaa hiirtä...
yht`äkkiä pieni ruskea lintu lennähti tietokone pöydän alle ja jäi kyyhöttämään sinne nurkkaan.
Sieppasin Hipsun kainalooni ja pistin eteisen puolelle ja ovi kiinni. Otin keittiöstä käsipyyhkeen ja lähestyin lintua varovasti, se oli ihan paikallaan ja poimin sen varovasti pyyhkeen kanssa.Koko ajan juttelin sille rauhoittavasti ja se oli ihan tyyni. Avasin eteisen oven, jolloin Hipsu painui sisälle ja minä linnun kanssa ulos. Avasin pyyhettä ja kättä, mutta lintu ei lähtenyt mihinkään. Pelkäsin, että se oli loukkaantunut. Sen kynnet olivat vähän tarttuneet froteepyyhkeeseen ja irroitin ne varovasti ja silitin sen selkää...vieläkään se ei lähtenyt mihinkään...
Aloin olla huolissani siitä ja rukoilin mielessäni, ettei sille ollut sattunut mitään. Sen jälkeen laskin sen varovasti nurmikon reunalle ja silloin se pyrähti lentoon. Ihanaa! oli ihan hengenpelastaja olo :)Eilen siirsin jo osan kuistin kukkasista sisälle ja yhden roskiin. Kyllä alkaa olla niin täynnä nuo kukka tilat, ja kukat on vaan kasvaneet lisää mittaa kesällä. Pikkuhuoneen ikkunalla on suurin osa ja olohuoneessa muutamia, makkarin ikkunalautakin on jo suurinpiirtein täynnä. Kuistilla on kuitenkin vielä pelargonit ja pari muuta. Tämä kuva pikkuhuoneen ikkunalta.

Tänään sitten raivasin pois kasvitarhaani, viimeiset vihreät tomaatit toin sisälle kypsymään. Kasvilaatikot tyhjensin ja jätin seinää vasten aurinkoon kuivumaan, ikkunat ja muut lasit vein varastoon, samoin kuin kukkakepit, köynnöskehikon ym puutarha sälää. Kyllä keväällä on kaiken laittaminen paljon mukavampaa kuin pois raivaus...


Paviljongissa olleen itse tekemäni tuikku-amppelin puhdistin ja laitoin vähän erilaiseksi, toin senkin kuistille jo aiemmin. Yritin ottaa siitä kuvan, vaan ei siitä kunnollista tullut.. mutta siinä on siis kierrätyksen ilmaistavaroista joskus löytämäni jonkun tekemät tuikkukipot, muovi-prismoja ja sinisiä tähtiä roikkumassa. Ylhäällä on vielä pieni majakka-tuulikello, ajatuksena, että se ehkä kilisisi kun tuikuista tulee lämmin ilmanvirta... Ei siinä paviljongissa kertaakaan ollut tulta, kun se oli kesällä vaan koristeena.

Heissan!

7 kommenttia:

 1. Hei, katsoitko pyhänä strömsötä mun lemppariohjelmaa, siinä tehtiin vihreistä tomaateista ym ruokaa.
  Linnut ovat jo tulleet pihapiiriin ja huutelee mökillä mulle kun menen tui tui, ovat jo muka nälkäsiä vaikka itse löytävät luonnosta kyllä vielä ruokaa ja oravat ovat aivan ruskeita.

  VastaaPoista
 2. Ei ole tullut Srömsötä katsottua... Kiitos muuten postista :)

  VastaaPoista
 3. Olipa se aika jännitysnäytelmä sen linnun kanssa! Onneksi lähti lentoon sitten. Minäkin eilen satuin saamaan kuvan parista linnusta kun tuolla metsässä kävelin. Tulivat melko pelottomasti lähelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään niin kovasti linnuista <3

   Poista
 4. Kiva tuikkutuunaus :) Tekisi mieli itsekin tuunata jotain samantyylistä :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)