Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 20. syyskuuta 2016

Kaupungissa


Tänään oli kaupunkipäivä. Oltiin ensin käymässä Mahdollisuus muutokseen-kahvilassa. Se oli oikeasti auki vasta iltapäivällä ja illalla, mutta siellä oli yksi tuttu tekemässä vielä rakennushommia alakerrassa, ja kun menimme vaan katsomaan ikkunassa olevaa lappua aukiolo-ajoista, hän näki meidät ja tuli avaamaan oven.
Keitti jopa meille kahvitkin, juotiin yhdessä, ja pyysin häntä rukoilemaan puolestani, koska minulla on ollut taas uusi vaiva.Sen jälkeen läksimme kohti diakonia-ruokailua, joka on jo aiemmin alkanut tältä syksyltä. Minä poikkesin vielä hetkeksi kirppikselle aikaa kuluttamaan, vaan en ostanut mitään. Ruokailussa oli taas tavanomainen ohjelma : pieni hartaus, pari laulua ja sitten ruokailu. Uunikalaa, perunamuusia, salaattia ym. Jälkkäriksi kahvia ja piparia. Sen jälkeen tilaisuuden puhe- ja lauluosuus jatkui, ja minäkin kävin lukemassa siellä pari tekstiä Raamatusta. Läksimme kuitenkin ennen kuin tilaisuus loppui ja menimme käymään oman srk:n päivärukouskokouksessa. Se oli jo alkanut, mutta olimme loppuajan siellä.
Seuraavaksi oli vuorossa Kierrätyskeskus. Ostin sieltä tällaisen taulun eurolla, minulla on jo suunnitelma sen suhteen... Otin myös ilmaistavaroista pari lehteä lueskeltavaksi. Mieskin "tuhlasi" euron :)Tulomatkalla kävimme vielä Apsilla eli Abc:llä kaupassa. Siihen mitenkään liittymättä: hyvin on tomaatit pikkuhiljaa kypsyneet sisällä. Tänään oli jo tuo suurin tomskukin kypsynyt.Ja maatuskat pääsivät keittiön pikkuhyllyyn. Minulle tuli muuten innostus kerätä erilaisia maatuskoita :), voi hyvänen aika! Niinkuin ei sitä tavaraa muutenkin olisi... No en mä kuitenkaan niitä osta kuin hyvin halvalla jos löytyy :)Illalla tein valmiiksi perjantain pyhäkoulu-juttuja sekä toteutin blogiystävän idean sitä liian tiukkaa samettipuseroa koskien. Eli halkaisin sen edestä halki, ompelin niihin saumat ja loppujen lopuksi katkaisin hihatkin sen sauman ja nauhojen alapuolelta, jolloin siitä tuli lyhythihainen. Katsotaan nyt josko sitä tulee pidettyä, mutta kiitos ideasta "60-luvun nahkahousut" blogin Aliisa :)
Heippa taas!
13 kommenttia:

 1. Kaunis tuli puserosta.
  Hyvää ja siunattua syksyä sinulle

  VastaaPoista
 2. Tuohon tomaattiin tekisi mieli iskeä hampaat. Tuli mieleen, kuinka äiti säilöi vihreitä tomaatteja etikkaan. Ah, mikä tuoksu.
  Kaikkea sinä vain jaksatkin puuhastella. Iloa päiviisi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Mayo ja voimia muuttoon!

   Poista
 3. Tuohon tomaattiin tekisi mieli iskeä hampaat. Tuli mieleen, kuinka äiti säilöi vihreitä tomaatteja etikkaan. Ah, mikä tuoksu.
  Kaikkea sinä vain jaksatkin puuhastella. Iloa päiviisi : )

  VastaaPoista
 4. Noita maatuskoita löytyy kirppareilta moneen hintaan. Jotkut hyvin halpoja ja joillekin puolestaan on lätkäisty hintaa monta euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, maatuskat on nyt ollut vähän "muotia" niin kyllä jotkut osaa rahastaa niillä...

   Poista
 5. Voi että ihania tompsuja mutta harva se syö tähän aikaan niin iiisoja ja makeita amppelimansikoita kuin minä ja niitä kypsyy joka päivä lisää ja kukkiikin vielä ja rönsyjä olen istutellut parvekalaatikoihin ensi vuodeksi mutta silti uusia tulee ja ulottuvat maahan asti ja ovat kaikkien suuren ihmetyksen kohde mutta salaisuus on hyvä lannoitus kesäällä, ovat ja kolme kesää olleet ja talvehtivat maakellarissa ja ovat keväällä aivan kuolleen oloisia.
  Mulla on maatuskoita vaikken niitä kerää mm USA:n presidentti Obama kun ihaielen häntä suuresti, siinä on useampi samaa perhettä samassa.
  Kivaa syksyä sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli Venäjän presidentit-sarja"maatuska" ,mutta se oli nuorimman tytön saama lapsena yhdeltä venäläiseltä nuorelta mieheltä, ja on nyt tytöllä itsellään. Minä kyllä tykkään vaan noista "vanhanajan" maatuskoista :) Makoisia mansikoita sulle edelleen!

   Poista
 6. Maatuskat on kyllä tosi ihania :) Mulla niitä ei kyllä ole, kun krääsää löytyy muutenkin enemmän kuin omaksi tarpeiksi :)

  VastaaPoista
 7. Niinkuin ei sitä tavaraa täältä löytyisi :D , mutta kivoja ne olisi...

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollut maatuskoja, taitaa nytkin pyöriä joku tuolla lastenlasten kopassa. Ihania nuo keltaiset tomaatit, mä tykkään. Puserostasi tuli hyvä, kannattaa pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on elämässäni ollut aiemmin yksi oikea maatuska, sellainen ihan pieni lapsena :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)